Blestemul a luat sfârşit. Totul despre controversatul Leo DiCaprio!

1 martie, 2016
leonardo dicaprio jpg jpeg

Este din nou omul momentului. După a cincea nominalizare din partea Academiei Americane de Film, cu ocazia galei de pe  28 februarie, l-am văzut, în sfârşit, câştigător!

La 41 de ani, a depăşit cele mai optimiste previziuni care i se făceau la vremea Titanicului, în 1997. Previziuni în carieră. Dar şi amoroase. Însă pentru câte trupuri de „Îngeri“ a mângâiat Leo, mâinile lui n-au alunecat, până duminica trecută, cu aceeaşi căldură peste aurul propriului Oscar. Deşi ar fi meritat mai multe statuete. Află de ce Hollywoodul a fost supărat pe el două decenii!

Leo, cu primul lui Oscar. Oare câte merita, până acum?

Anul acesta a fost anul lui. Globul de Aur şi Oscarul pentru rolul din The Revenant. Şi ce n-a făcut pentru Oscarul acesta care-i bântuie nopţile?! Pelicula regizată de genialul Alejan­dro González Iñárritu este inspirată din fapte reale, prezen­tând povestea lui Hugh Glass, care pleacă într-o expediţie în Munţii Stâncoşi, dar este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Condiţiile de la filmări au fost extrem de dure. Pentru un plus de autenticitate, Leo a dormit în carcase de animale. Iar în­tr-una dintre scene a mâncat ficat crud de bizon… "Din acest moment, lucrurile nu mai depind de mine. Pe platourile de fil­mare, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă. Voi să spuneţi dacă filmul merită doar să fie văzut, să se vorbească despre el sau să fie şi premiat", a fost reacţia lui Leo la aflarea veştii că a fost a cincea oară nominalizat la Oscar, pentru partea de actorie. Să nu uităm, însă, că şi-n 2014 Leo a luat Globul de Aur pentru The Wolf of Wall Street, dar a ratat premiul Academiei Americane de Film în mod cu totul surprinzător. Când e vor­ba despre DiCaprio orice este posibil. Iar grimasele făcute de actor în seara Globurilor, când Lady Gaga a trecut pe lângă el, explică multe despre „demonicul“ actor pierdut în lumea îngerilor de podium. Da, râsul acela răutăcios, privind fundul lui Gaga şi strâmbătura de copil ştrengar sunt mărcile unui Leo care, ajuns la 41 de ani, refuză să se maturizeze şi-n viaţa personală – pe măsură ce rolurile lui devin tot mai mature. La jocul de marele ecran e maestru – acolo se avântă, ţintind exact ceea ce ştie că e pe gustul Academiei de Film, mânat de ambiţia de-a câştiga un Oscar ca într-o competiţie olimpică. De fapt, jocul de-a ambiţia îi descrie o bună parte din viaţă.

Leonardo a rămas unul dintre cei mai sexy burlaci de la Hollywood

Născut pe 11 noiembrie 1974, chiar la Hollywood, Leo­nardo Wilhelm DiCaprio a fost, parcă, programat pentru goana după faimă şi succes. E unicul fiu al lui George Di­Caprio, un comic jumătate german, jumătate italian, şi al lui Irmelin, o secretară nemţoaică. După ce părinţii lui au divorţat pe când el avea doar un an, şi-a împărţit copilăria între Hollywood şi Germania – acolo unde trăiau bunicii lui de origine rusă. Încrâncenarea rasei ariene şi imperialismul rus se împletesc zvâcnind războinic în azuri­ul intens al ochilor cu care Leo a măsurat până acum pofticios, frecându-şi barba, Oscarurile din alte mâini. Semnele de talen­tat problematic au apărut încă de la vârsta de cinci ani, când, pentru că era prea gălăgios, a fost dat afară de pe platourile unui film de copii în care trebuia să joace. "Mi-am dorit de când mă ştiu să fiu actor. Dar niciun agent nu m-a acceptat ani în şir. Am bătut la multe uşi, însă nu m-au primit, cred că fiindcă pe-atunci făceam break dancing, mă îmbrăcam ciudat şi aveam o tunsoare punk. Abia la 13 ani m-a acceptat cineva", povesteşte el. "Abia" la 13 ani, o vârstă la care alţii abia îşi dau seama pe ce drum s-o apuce. Leo era un extraordinar talent nativ, mânat, cum ziceam, de o ambiţie ieşită din comun. La 16 ani apărea deja în seriale ca Parenthood, The New Lassie, Roseanne şi Santa Barbara, astfel că în anul trei de liceu a abandonat studiile. Nu mai avea niciun interes pentru ele. Marele debut nu era departe – după un rol în horrorul SF Critters 3 şi încă o perioadă în care a jucat în sitcomul Growing Pains, în 1992, la 18 ani, era ales din 400 de tineri de însuşi Robert De Niro pentru partitura princi­pală din This Boy’s Life. Iar anul următor, deja păşea în liga mult visată – evoluând alături de Johnny Depp, în What’s Eating Gil­bert Grape, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Oscar. Goana după marele trofeu începuse.

pe cale să nască o isterie la bordul unui vas celebru, viaţa se desfăşura mult mai incitant decât v-aţi imagina. Şi decât s-a scris de-a lungul vremii. Cumva, lun­ga perioadă în care Leo a făcut victimă după victimă feminină alături de gaşca lui a fost trecută cu vederea de o mare parte a presei. Deşi e o perioadă care explică multe despre el. Nume­le găştii, Pussy Posse, spune totul despre scopul ei: vânătoarea de „păsărici“. Locul de joacă – ai zice Hollywoodul, dar acela e mai degrabă locul de muncă. New York-ul, cu localurile Jet 19, Shine, Skybar şi Veruka era mult mai hip. Iar după ce Titanicul s-a scufundat pe marile ecrane, Leo a ieşit din ape ca un tânăr Apollo. Oriunde apărea în New York era Regele. Regele cu an­turajul său, care acţiona, în acelaşi timp, ca o echipă de bodygu­arzi neoficiali. Tinerii însoţitori erau, la rândul lor, aspiranţi la statutul lui Leo. Vorbim de Tobey Maguire, magicianul David Blaine (care pe-atunci dădea show-uri stradale), Lukas Haas (de asemenea actor, pe care Leo l-a tras după el în filme ca

şi

), Kevin Connolly (pe care îl ştii din serialul

), regizorul Harmony Korine şi încă câţiva. Actriţa Sara Gilbert a fost singura femeie numită „membru adjunct“, admisă doar pentru că era gay. Nucleul găştii îl formau Leo şi Tobey, care se împri­eteniseră de la 13 ani la castinguri – apropiindu-se şi fiindcă amândoi erau crescuţi doar de mamele lor. „Făcuseră pariu cine se va lansa primul!“, spune un fost apropiat. A câştigat Leo.

Foto: Lukas Haas, Leo, Kevin Connolly şi Tobey Maguire

Faima era drogul lor în anii 90. La fel vânătoarea de noapte. Pentru asta făceau excursii în Las Vegas. Sau în culisele show-urilor Victoria’s Secret, unde sorbeau din ochii nurii fetelor care se precipitau goale înainte de defilare. Sunt imagini care l-au urmărit până azi, de vreme ce are un şir atât de lung de iubite manechine. Dar să revenim. Doar pocnind din degete, DiCaprio îşi introducea toţi prietenii în cluburi la care Mariah Carey stătea la coadă ca să intre. Cei de la Skybar ajunseseră să se îngrozească când îi vedeau apărând pe cei din Pussy Posse. Într-o noapte umplu­seră localul cu fumigene urât mirositoare. Asta fiindcă se plictisiseră să se distreze aruncând de pe Brooklyn Promenade saci cu gunoi peste maşinile care treceau pe dedesubt (probabil de-asta a devenit acum starul un ecologist fervent: ştie cât a poluat atunci mediul). Când Leo avea filmări în altă ţară, tot anturajul călătorea cu el, pri­mind acelaşi răsfăţ de şase stele, cu tot cu femei la pachet. Gaşca devenise un soi de bulă impenetrabilă, în care Leo trăia ca un puşti răzgâiat, fără să accepte vreun refuz din partea femeilor. O gaşcă cu iz de mafie a entertainmentului. Nu întâmplător a circulat anul tre­cut şi o legendă cum că Pussy Posse ar fi avut cândva tatuajul-simbol a doi colţi de lup, dintr-unul prelingându-se o picătură de sânge, ca după muşcătura mortală dată vânatului. Un tatuaj pe care Leo l-ar fi avut o vreme pe glezna dreaptă. Nicio poză n-a dovedit asta. Dar cine a inventat legenda s-a gândit, desigur, la unul dintre rolurile sale definitorii – cel al Lupului de pe Wall Street. Un rol cu ceva ase­mănări ca stil de viaţă. Lux? Da. Femei? O, daaa! Droguri? Despre asta, Leo spune sus şi tare că nu a consumat niciodată. „Nu, pentru că le-am văzut în jurul meu de pe la 3-4 ani. Jungla Hollywoodului a fost pentru mine ceea ce pentru alţi copii era ritualul plimbărilor în parc. Şi da, drogurile erau acolo la îndemână şi tentaţia exista. Dar am văzut cât de vulnerabili sunt actorii şi ce uşor au căzut victime acestui pericol!“, declară el.

Şi totuşi, ceva îi făcea pe băieţii din Pussy Posse să acţioneze de parcă erau permanent într-o stare euforică. Iar miza de-a vâna fe­mei era cu atât mai incitantă dacă femeia dorită era iubita sau soţia altuia. Dorinţele lui Leo deveniseră porunci. Ce femeie i-ar fi putut spune „Nu“?!? Elizabeth Berkley. Da, blonda simpatică din Salvaţi de clopoţel, devenită bombă sexuală în Showgirls. Lui Leo i s-au aprins călcâiele când a văzut-o la premiera filmului lui, Omul cu masca de fier, şi a decis pe loc că trebuie să fie a lui în noaptea aceea. Sau poate chiar a lor, pentru o distracţie de grup cu Pussy Posse. A urmat ritu­alul obişnuit – aşa cum procedase de sute de ori înainte. A trimis-o pe buna lui prietenă şi complice, publicistul Karen Tenzler, să-i facă introducerea: „Leo şi prietenul lui, Jay Ferguson, sunt nebuni după tine. Te aşteaptă la localul Elaine’s după party! Dar fără Roger!“, i-a spus Karen, referindu-se la iubitul actriţei, Roger Wilson. Elizabeth a refuzat. Un gest de neconceput, urmat de telefoane presante în zilele următoare, până când a intervenit chiar Roger. „Le-am spus că ştiu că se distrează şi că Big Apple e mărul lor, dar nu şi acest măr!“ „Du-te dracului! Dacă nu-ţi convine, spune-ne asta în faţă“, îşi aminteşte Roger răspunsul lui Jay Ferguson. Zis şi făcut. Iubitul lui Elizabeth s-a întâlnit cu banda lui DiCaprio într-un club din New York, starul fiind atunci auzit că a spus: „Hai să ieşim să-i dăm ăs­tuia o mamă de bătaie!“. DiCaprio însuşi i-a tras un pumn în laringe. Nu vorbim aici de bârfe, ci chiar de mărturii din procesul de 45 de milioane de dolari din 2000, pe care Roger Wilson i l-a intentat lui Leo. Influenţa starului şi-a spus, însă, cuvântul: Wilson a renunţat la acuzaţii în cele din urmă, iar Elizabeth, care atunci era pe piciorul unei mari lansări, odată cu filmul Showgirls, a alunecat pe panta unei cariere obscure. Şi Leo s-a întors liniştit la vânătoarea lui de femei frumoase...

Dar a urmat un alt scandal: Don’s Plum, filmul scris, produs şi jucat chiar de banda Pussy Posse. Ciudat e, însă, că Tobey Maguire şi Leo nu şi-au dat seama pe parcursul filmărilor despre bomba pe care o produceau – fiindcă stilul peliculei era unul foarte franc, cu discuţii ofensatoare, pline de vulgarităţi, discriminări şi misoginii, cam aşa cum se întâmplau şi-n viaţa reală între ei. Cei doi s-au trezit abia după ce totul a fost gata de lansare că proiectul le-ar fi putut păta imaginea şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l bloca. Aşa s-a ajuns la al doilea proces al lui Leo, intentat de producătorul David Stutman, care l-a acuzat pe el şi pe Maguire că şi-au folosit influenţa pentru a opri casa de filme Miramax să distribuie filmul şi Festivalul de Film de la Sundance să-l lanseze în circuit. Deja scandalul cu­prindea nume mari din industria filmului. Iar dacă la asta adăugăm şi alte scandaluri de culise, neştiute, în care cuceritorul DiCaprio a vânat vreo nimfă din curtea cui nu trebuie – poate că nu suntem prea departe de adevăr dacă spunem că starul şi-a făcut suficienţi duşmani puternici care n-au dorit ca el să ia Oscarul atât de repede. La urma urmei, ce răzbunare mai bună?!

Finalmente, în cazul

, ambele părţi au ajuns la o înţe­legere, filmul fiind lansat doar în afara Americii şi a Canadei. Chiar şi-aşa, pelicula a rămas aproape necunoscută. Însă scandalurile nu s-au oprit aici pentru DiCaprio. În 2005, bunăoară, a ajuns din nou la tribunal din cauza unei altercaţii din intensa lui viaţă de noapte. Modelul Aretha Wilson l-a lovit chiar în faţă cu o sticlă spartă, după o ceartă izbucnită la un party hollywoodian, dat în casa producăto­rului Rick Salomon. Iniţial, Aretha a susţinut că n-a făcut decât să se apere, după ce Leo a sărit s-o agreseze, fiindcă ea i-a numit „o adună­tură de gay“ pe toţi cei din gaşca Pussy Posse. După un proces care a durat ani în şir, Aretha a fost condamnată la doi ani de închisoare. Apropo, vi se pare că presa s-a înghesuit să relateze despre acest caz? Leo este, fără îndoială, un răsfăţat al jurnaliştilor.

S-au înghesuit, în schimb, să relateze despre numeroasele lui iu­biri. Fiindcă da, în paralel cu toate nebuniile marca Pussy Posse, Leo are şi o viaţă oficială, de covorul roşu. Prima lui iubită manechin a fost Bridget Hall, cu care se afişa în 1994, pe când avea 20 de ani. Anul următor, a avut o aventură chiar cu Naomi Campbell, pentru ca în 1996 să apară la premiera peliculei Romeo + Juliet cu modelul Kristen Zang, de care s-a despărţit înainte de lansarea Titanicului. Anul 1997 a fost cel în care s-a bârfit intens că a avut o aventură toridă cu Demi Moore – pentru ca după o jumătate de an, Demi să-şi anunţe divorţul de Bruce Willis. Leo oricum şi-a continuat slalo­mul printre frumuseţile podiumului cu două nume grele - Helena Christensen şi Eva Herzigova. Abia anul 2000 avea să i-o scoată în cale pe prima femeie despre care am crezut că l-ar putea împinge spre altar: Gisele Bündchen. Relaţia a durat nesperat de mult: cinci ani. Bar Refaeli, care i-a urmat, a spart şi acest record, fiind „Îngerul“ oficial al lui Leo vreme de şase ani. După separarea lor, Blake Lively s-a lămurit, însă, în doar cinci luni că actorul nu se vrea bărbat de casă. Alte trei frumuseţi şi-au mai încercat de-atunci norocul: Erin Heatherton, Toni Garrn şi, în fine, Kelly Rohrbach.

Leo şi mama lui, Irmelin

Singura constantă feminină din viaţa lui este Irmelin, mama sa, cu care o relaţie foarte apropiată. Şi ar mai fi şi... substantivul femi­nin „ecologie“. Dacă maturizarea lui Leo s-a produs, ea s-a produs în acest sens: al prezervării mediului înconjurător, o cauză cu care starul nu glumeşte. Site-ul său este mai mult despre asta. Are trei maşini, toate ecologice – o Tesla Roadster electrică, un hibrid Fisker Karma şi o Toyota Prius. Casele lui au panouri solare. Despre dona­ţiile sale, precum milionul de dolari pentru Wildlife Conservation Society, din Rusia, se ştie prea puţin. Dar în 2014, a fost numit repre­zentant la Naţiunilor Unite pentru schimbările climatice.

Azi nu prea îi mai pot contesta calităţile actoriceşti nici chiar cei care au rămas în cap cu imaginea lui de puştan slăbănog uşor efemi­nat din Titanic. Şi asta fiindcă pare să-i reuşească al naibii de bine ceea ce şi-a propus: un parcurs profesional cu roluri de oameni bolnavi emoţional, după modelul idolului său, Jack Nicholson. De la Catch Me If You Can încoace, fiecare apariţie a lui a fost o demonstraţie de forţă. Blood Diamond şi The Aviator (pentru fiecare a primit câte o nominalizare la Oscar), Revolutionary Road, Shutter Island, Inception, J.Edgar şi, desigur, ceea ce el însuşi numeşte „trilogia lumii moderne industriale, despre lupta de a atinge visul american şi apoi despre decăderea sa“: Django Unchained, The Great Gatsby şi The Wolf Of Wall Street (care i-a adus a patra nominalizare la Oscar).

În 2016, l-am regăsit începând anul ca de obicei – petrecând la bordul iahtului său, care abia stă să nu se scufunde de câte femei frumoase îi încarcă puntea. Acum, Pussy Posse a rămas o relicvă cool. Grupul construit de star s-a fracturat. Iar în timp ce el a trecut de la Blake Lively la Kelly Rohrbach, restul găştii s-a maturizat. To­bey Maguire e căsătorit şi are doi copii. Jay Ferguson e însurat, cu trei copii. Chiar şi cele două mari iubiri ale sale, cu care a avut cele mai lungi relaţii, s-au măritat între timp: Gisele şi Bar. DiCaprio, în schimb, caută în continuare. Presa de peste Ocean l-a taxat nu o dată fiindcă, după rebeliunea de la 20 de ani, el pare a fi sărit direct într-o continuă criză a vârstei mijlocii. Băieţii din Pussy Posse se întâlnesc în continuare când şi când. Dar nu mai e la fel... Şi atmosfera nu mai poate fi reînviată nici cu membri noi, precum Robin Thicke şi Jonah Hill. Poate că Leo îşi va găsi liniştea acum, după ce a luat primul lui Oscar. Sau poate va fi întru totul asemenea modelului său, Jack Nicholson. Parcă şi înfăţişarea lui are pe alocuri asemănări cu cea a lui Nicholson, care azi e un lup singuratic. „Să crezi în dragoste, să fii gata să renunţi la tot pentru ea e cea mai mare tragedie!“, spune el, ironic. Leo, ai spus asta cu o grimasă în stil "episodul Gaga"?

Iubirile lui Leonardo

foto: guliver/getty images/rex features/splash news, photoland/album/corbis, www.cinemagia.ro, heptaRecente pe Ok! Magazine

Ela Crăciun 2 jpg
Albert Iovan, fiul fostului manechin Romanita Iovan   Facebook (8) jpg
Tiffani Amber Thiessen, Getty (12) jpg
Kim Cattrall in SKIMS jpg
Diana Enache il face pe Adrian Enache bunic   Facebook jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
banner daniel pavel dl dan png
Alina Sorescu si Gabriel Coveseanu Cove   Instagram jpg
Doina Teodoru foto OK! DSC 5567 (1) jpg
FotoJetSam jpg
David Beckham și copiii lui, Harper și Cruz profimedia 0809489722 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, discuții tensionate, Profimedia (2) jpg
Simona Halep la gala Fundatiei Renasterea   Instagram (1) jpg
Daniel Nuta in serialul Groapa   Pro TV (2) jpg
Melania si Donald Trump candidatura pentru prezidentiale    Profimedia (2) jpg
Pamela Anderson, Profimedia (3) jpg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
Magda Catone, alaturi de Doina Teodoru, Anda Sarbei si Maria Tapusa in serialul  Camera 609  FOTO Antena 1 (1) jpg