Brad Pitt, băiatul de aur al Hollywoodului

18 decembrie, 2013
se7en 367802l jpeg

În ciuda talentului său, e unul dintre cei mai nedreptăţiţi actori de către Academia Americană de Film, el nereuşind până acum să atingă Oscarul. Aceasta e, probabil, cea mai arzătoare dorinţă a sa, acum, când împlineşte 50 de ani.

În ciuda talentului său, e unul dintre cei mai nedreptăţiţi actori de către Academia Americană de Film, el nereuşind până acum să atingă Oscarul. Aceasta e, probabil, cea mai arzătoare dorinţă a sa, acum, când împlineşte 50 de ani. Căci, pentru celelalte, se pare c-a suflat la timp în lumânări

Curriculum Vitae

William Bradley Pitt

Data şi locul naşterii: 18 dec. 1963, Shawnee, Oklahoma

Studii: Facultatea de Jurnalism, Universitatea din Missouri

Palmares: un Glob de Aur, 2 premii Gotham, 3 MTV Movie Awards, un premiu la Festivalul de Film din Veneţia şi o Zmeură de Aur

Căsătorii: cu Jennifer Aniston (2000-2005)

Copii: Maddox (12), Pax (10), Zahara (8), Shiloh (7) şi gemenii Vivienne şi Knox (5)

Avere: estimată la 200 de milioane $

A avut roluri de prinţ şi de cerşetor, de erou mitologic şi de soldat, de hoţ şi de spion, de vampir şi de dependent de droguri, de condamnat la moarte ori însăşi moartea. Roluri care l-au modelat ca spirit şi ca om. Ca părinte, într-un final. Puţină lume ştie, însă, că William Bradley Pitt ar fi vrut să facă o carieră în publicitate şi că primele sale joburi au fost de şofer de limuzină, de distribuitor de frigidere şi de mascotă pentru El Pollo Loco – pentru care a fost nevoit să poarte un costum de găină. Totul pentru a-şi putea plăti lecţiile de actorie cu Roy Londonîn Los Angeles, departe de Springfield, Missouri, unde el şi fraţii săi, Doug şi Julie, au fost crescuţi în spiritul baptiştilor conservatori sudişti. Şi asta pentru că Brad n-a vrut să rămână oaia neagră a familiei, care tocmai ratase absolvirea. „Ajungeam pânădeparte cu anumite proiecte, dar apoi, dintr-o dată, voiam să fac altceva. Mai aveam doar două credite până să termin facultatea. Doar două credite! Tot ce trebuia să fac era să scriu un eseu. Ce fel de persoană e un astfel de bărbat? Acel tip de bărbat mă sperie, e genul de om care lasă întotdeauna ceva neterminat", spunea el despre sine mulţi ani mai târziu.

(Click pe următoarea pentru continuarea articolului)

Cariera lui Pitt a început în 1987 cu roluri minore în filmele „No Way Out“, „No Man's Land“şi „Less Than Zero“ şi, în televiziune, cu apariţia în sitcomul „Growing Pains“şi în patru episoade ale serialului „Dallas“. Ceva mai mult succes i-a adus producţia „Too Young to Die?“, la ale cărei filmări a întâlnit-o pe Juliette Lewis. Ea avea doar 16 ani, iar el era cu zece ani mai mare decât ea. Asta nu i-a împiedicat să formeze un cuplu şi să se mute împreună într-o casă din L.A. „Încercam să fim ca Sid şi Nancy sau ceva de genul ăsta“, spunea Pitt despre relaţia cu ea, care s-a terminat trei ani mai târziu, după ce jucaseră împreună în „Kalifornia“.

image

Între timp, însă, Pitt bifaseieşirea din anonimat cu prestaţia din filmul „Thelma & Louise“ (1991), când scena de dragoste dintre personajul lui şi cel al Geenei Davis l-a propagat dreptsex-simbol. Iar apropierea de Geena s-a concretizat şi în viaţa reală, dar doar provizoriu. Căci platourile de filmare au fost o adevărată sursă de companioane pentru Pitt, care, în 1995, după ce a jucat rolul de soţ al lui Gwyneth Paltrow în thriller-ul „Se7en“, a vrut să-i devină soţ şi în realitate. Iar, în decembrie 1996, Gwyneth purta deja pe deget inelul de logodnă. Numai că, şapte luni mai târziu, toate pregătirile de nuntă au fost sistate. Gurile rele spun că despărţirea celor doi s-ar fi produs din cauză că ea n-ar fi ţinut pasul cu el în intimitate.

Cert e că Brad n-a stat prea mult singur, în viaţa lui intrând actriţa din „Friends“, Jennifer Aniston, pe care a cunoscut-o la o întâlnire programată de managerii lor. Aceasta n-a rămas doar cu inelul de logodnă pe deget, ci a vrut şi verigheta, nunta lor având loc pe 29 iulie 2000, în Malibu, înconjuraţi de prieteni, rude, artificii şi 50.000 de flori. Cei doi si-au scris singuri jurămintele, Brad promiţând „să împartă diferenţa termostatului“, iar Jen să-i pregătească mereu „milkshake-ul lui preferat de banane“.

Doar că, după doar trei ani, soţia uita să-l menţioneze în discursul de acceptare a Globului de Aur, iar lui i se aprindeau călcâiele după altă divă a ecranului, Angelina Jolie, pe care destinul i-o adusese în cale odată cu producţia „Mr. and Mrs. Smith“. Astfel că, în ianuarie 2005, vestea despărţirii lor nu mai surprindea pe nimeni. „Mi-am petrecut anii ’90 în umbră, fugind de celebritate. Începuse să-mi fie silă de cel care eram, un om mereu retras. Viaţa mea era plictisitoare. Nu aveam nimic interesant în existenţa mea. Cred că mariajul meu de atunci era de vină. Încercam să demonstrez că am o viaţă minunată şi nu era aşa“, a dezvăluit el într-un interviu recent.„Multă vreme, am tot dat-o în bară. Dar la un moment dat m-am ars şi am simţit că îmi irosesc oportunităţile. A fost o schimbare inspirată. S-a întâmplat în urmă cu vreo 10 ani. A fost ca o revelaţie – am decis să nu-mi mai irosesc şansele. Trebuia să mă ridic. Altfel, la ce bun totul?“, mărturisea el, şocând cu declaraţiile sale.

Însă, odată cu Angelina, viaţa lui a luat o turnură pozitivă. „Cel mai inteligent lucru pe care l-am făcut în viaţa mea a fost să o aleg pe Angie ca mamă a copiilor mei. E o mamă incredibilă, sunt fericit că o am lângă mine“, spune el. „Mereu m-am gândit că, dacă voi avea o familie, va fi o familie mare. Mi-am dorit haos acasă...“, afirmă cel care a devenit, între timp, tată a şase copii: trei adoptaţi, Maddox (12), Pax (10) şi Zahara (8), şi trei biologici, Shiloh (7) şi gemenii Knox şi Vivienne (5). „La noi acasă nu este niciodată linişte, cineva vorbeşte, ţipă, plânge, râde sau loveşte în ceva. Îmi place la nebunie treaba asta şi dacă sunt plecaţi undeva, abia aştept să se întoarcă. Urăsc când sunt departe de ei. Poate că e drăguţ să te afli într-o cameră de hotel şi să îţi spui: «Ce bine, în sfârşit pot să îmi citesc ziarul!». Dar apoi, până a doua zi, îmi e dor de toată acea cacofonie din casa noastră, de toată această zarvă“, mai spune el.

image

Şi uite cum, pe nesimţite, Brad s-a transformat într-un bărbat adevărat şi şi-a găsit echilibrul în viaţă alături de o femeie puternică şi la fel de celebră. Eroina lui preferată.

FOTO GULIVER/GETTY IMAGES, HEPTA, CINEMAGIA.RORecente pe Ok! Magazine

Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg