Brian May, chitaristul trupei Queen, făcut cavaler de Charles la Palatul Buckingham

15 martie, 2023

De-acum înainte, starul celei mai iubite formații rock britanice va fi cunoscut drept Sir.

Brian May facut cavaler de Charles jpg

La mai puțin de un an după ce regretata Regină Elisabeta a II-a a apărut pe ecran bătând ritmul piesei „We Will Rock You“ la un ceai cu ursulețul Paddington, cel care a compus cântecul - și a cărui trupă îi împărtășea pseudonimul (queen=regină) - a fost prezent la Palatul Buckingham pentru a primi titlul de cavaler.

Brian May, chitaristul legendarei formații Queen, a primit marți această onoare pentru serviciile aduse muzicii și carității, iar fotografiile îl arată discutând cu Regele Charles al III-lea și pozând cu medalionul său după ceremonie.

Rockerul în vârstă de 75 de ani a declarat după eveniment: „Sunt foarte fericit, zâmbesc de la o ureche la alta, mai ales pentru că a fost Regele cel care a condus ceremonia, ceea ce înseamnă foarte mult. Am discutat despre faptul că suntem de o vârstă și se întreba dacă genunchii mei rezistă pentru partea de îngenunchere a ceremoniei. Am spus: «Da, aproape»“, a glumit muzicianul.

Sir Brian May, așa cum i se vor adresa toți de-acum, a fost însoțit la ceremonie și de partenera sa de viață, actrița Anita Dobson, cunoscută pentru rolul său din „EastEnders“. În cadrul aceluiași eveniment, a fost onorată și YolanDa Brown.

Chitarist, compozitor, dar și astrofizician și apărător al bunăstării animalelor, Sir Brian May este unul dintre cei mai iubiți și respectați artiști. El le-a dat fanilor Queen o mică speranță, atunci când a declarat că „Ne gândim la un turneu. Au fost momente în care am crezut că nu o voi mai face niciodată. Dar se pare că suntem cu toții bine.“

Sir Brian May, alături de regretatul solist Freddie Mercury, basistul John Deacon și toboșarul Roger Taylor, a marcat numeroase hituri no. 1 în perioada de glorie a trupei Queen, care a devenit una dintre cele mai bune trupe de turnee live din lume.

FOTO: pagina oficială, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg