Brigitte Bardot mărturiseşte de ce nu şi-a văzut sora de mai bine de 20 de ani!

26 mai, 2020
4 brigitte in romania gettyimages 825854 jpg jpeg

Retrasă pe proprietatea sa de la Saint-Tropez, actriţa franceză de 85 de ani a trecut bine prin perioada izolării. Un singur lucru i-a lipsit, după cum spune ea însăşi: poştaşul, de la care primea veşti despre sora ei, Marie-Jeanne, pe care n-a mai văzut-o de peste 20 de ani!

Izolarea impusă de criza COVID-19 nu a fost atât de dură pentru Brigitte Bardot - pentru că actriţa alesese oricum să trăiască retrasă de multă vreme. "Oamenii trăiesc acum precum animalele în captivitate", declara ea recent pentru Le Journal du Dimanche, Bardot fiind o celebră iubitoare a patrupedelor, dragoste care a adus-o şi în România, în februarie 2001. "Coronavirusul i-a închis în cuşti pe oameni, ca să vadă şi ei cum este", a punctat actriţa franceză, care de 15 ani a ales să trăiască în discreţia vilei sale La Madrague din apropiere de Saint-Tropez fără ieşirile publice de altădată. "Mie oricum nu-mi place compania oamenilor. Dar nici nu am timp să mă plictisesc!", continuă Brigitte, care are în grijă 12 câini.

mijanou 1 jpg jpeg

Totuşi, Bardot recunoaşte că a avut o problemă în toată această perioadă a crizei coronavirusului: poştaşul nu a mai ajuns la ea. Iar de ani buni, poşta este pentru ea singurul mod prin care primeşte veşti despre fiul ei, Nicolas, care trăieşte la Oslo (unde s-a căsătorit cu o norvegiancă, întemeindu-şi propria familie), şi despre sora ei, Marie-Jeanne, căreia i se spune Mijanou, acum în vârstă de 82 de ani, care locuieşte la Los Angeles cu soţul ei, comediantul Patrick Bauchau. Pentru că da, Brigitte Bardot nu are nici internet, nici telefon. Iar pentru ea acestea sunt măsuri terapeutice, care i-au prelungit viaţa.

"Nu înţeleg de ce poşta nu mai funcţionează ca înainte. Oricum nu primeam decât 4 scrisori de 3 ori pe săptămână", s-a plâns Brigitte în discuţia cu Le Journal du Dimanche. Pentru cei care nu ştiu cine este sora lui Brigitte, Marie-Jeanne a jucat la rândul său în filme, printre altele în pelicula "Club de Femmes", alături de Jean-Louis Trintignant - când şi-a făcut debutul la 18 ani. Rolul cel mai important din cariera lui Marie-Jeanne Bardot a fost cel al lui Carole, din filmul lui Eric Rohmer, "La collectionneuse". O peliculă pe care nu are cum s-o uite, pentru că aşa l-a cunoscut pe soţul ei, Patrick Bauchau, împreună cu care are o fată, Camille. În 1970, Mijanou a ales, însă, să filmeze ultimul rol din cariera sa, luându-şi adio de la actorie. "Adevărul era că eu eram timidă în faţa camerelor de filmat, nu mă simţeam bine pe platoruile de filmare", a mărturisit Marie-Jeanne, care pare că fusese mai degrabă atrasă de cinema pentru că sora ei, Bardot, avea succes. Dar care, ulterior, realizase că nu avea cum să iasă din umbra lui B.B. şi că era complexată de sora ei - o divă în adevărata putere a cuvântului, aşa cum ea nu ar fi putut fi vreodată. Odată ce şi-a încheiat cariera cinematografică, Mijanou s-a reinventat, înfiinţând o fabrică de mobilă, Espace Loggia.

Dar, cu toate că nu s-au mai văzut de peste 20 de ani, cele două întreţin relaţia epistolară cu regularitate. "Dragostea pentru animale este poate singurul punct în comun pe care îl am cu sora mea. Altfel, noi am avut vieţi extrem de diferite. Complet opuse", explică Brigitte, pe care mai conservatoarea ei soră a judecat-o aspru pentru tinereţea ei zbuciumată. Timidă, după propriile cuvinte, şi neînţelegând modenităţile, dar nici relaţiile cu bărbaţii ale lui Brigitte - care, bunăoară, l-a înşelat cu doi bărbaţi pe regizorul Roger Vadim câtă vreme a fost măritată cu el - Marie-Jeanne a preferat să se rupă de sora ei. Iar B.B. a considerat şi ea că e mai bine aşa. Mijanou n-a înţeles nici tentativa de suicid a lui B.B.după divorţul de Vadim, cum nu a înţeles nici cel de-al doilea ei mariaj. Şi mai ales relaţia glacială a vedetei cu unicul ei copil, Nicolas, pe care l-a lăsat în grija tatălui lui, Jacques Charrier, după ce a divorţat de el. Aşa se face că, de mai bine de 20 de ani, cele două, ajunse la o vârstă înaintată şi obosite de multiplele discuţii, au considerat că... distanţa le face bine la sănătate. Iar efortul de a călători pe lunga rută Saint-Tropez - Los Angeles nu se justifică... Dar nu au avut în vedere o ruptură totală. Comunicarea epistolară era perfectă pentru ele. Aşa se face că acum, amândouă aşteaptă reluarea scrisorilor, singurul lor mod de a comunica.

mijanou 2 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique
Gwyneth Paltrow  sursa   Shutterstock jpg
carmen negoita nud jpg