Brigitte Macron n-a convins! A pierdut procesul cu femeile care o acuzau că s-a născut bărbat

16 martie, 2023

În procesul împotriva celor două femei care o acuzau că a suferit o operație de schimbare de sex, Prima Doamnă a Franței a pierdut. Mai mult, s-a renunțat la caz fără audieri.

Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia

Brigitte Macron a fost ţinta unor bârfe care susţineau că prima doamnă a Franţei s-a născut bărbat şi că numele ei adevărat este Jean-Michel Trogneux.

Această teorie a fost publicată în ziarul de extremă dreaptă Faits et Documents, în luna septembrie a anului 2021, ca urmare a unei investigaţii care a durat trei ani. Un material video urcat atunci pe Youtube detalia concluziile. Mișcarea ciudată împotriva lui Brigitte Macron a dus și la crearea unui hashtag foarte popular pe social media, şi anume #JeanMichelTrogneux.

Natacha Rey, jurnalista care susţinea că a condus investigaţia, a acordat un interviu cu durata de aproape patru ore mediumului Amandine Roy, discuţia fiind publicată pe data de 10 decembrie 2021 pe YouTube, iar clipul respectiv fiind vizionat de 470.000 de utilizatori înainte de a fi şters.

În februarie 2022, Prima Doamnă a Franței s-a ținut de cuvânt și a intentat un proces celor două femei care au spus despre ea că ar fi fost transsexuală, alături de fratele ei și de cei trei copii ai săi.

Tribunalul a declarat drept nulă şi neavenită reclamaţia depusă de Brigitte Macron pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la imagine, considerând că faptele denunţate de aceasta ar fi trebuit să fie calificate drept defăimare publică.

Reclamanţii au cerut instanţei să le condamne pe aceste două femei la plata unor despăgubiri pentru că au difuzat pe canalul YouTube al "mediumului", la 10 decembrie 2021, "o teză absolut neverosimilă", potrivit căreia Brigitte Macron, născută Trogneux, nu ar fi existat niciodată, s-ar fi numit de fapt Jean-Michel Trogneux, iar fratele ei i-ar fi preluat această identitate după ce şi-a schimbat sexul.

Această informaţie falsă, care iniţial a circulat discret, a cunoscut ulterior o mai mare amploare şi a condus, de asemenea, la acuzaţii mai grave de pedofilie la adresa primei-doamne.

Reclamanţii au considerat că le-a fost încălcat dreptul la viaţă privată.

Niciun reprezentant al familiei Macron nu a comentat până la această oră decizia judecătorească. Curtea le-a favorizat pe cele două femei care au lansat ipoteza, se arată în presa locală. Mai mult, unele proceduri nici n-au fost urmate, spre surprinderea multora.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg