Bruce Springsteen & Patti Scialfa: o iubire cât o viaţă

5 aprilie, 2018
32nd Kennedy Center Honors jpeg

Aceasta este povestea a 27 de ani de mariaj. Dar, mai ales, a unei iubiri căreia i-a fost scris să se întâmple, în ciuda gurii lumii, a altor persoane şi relaţii care s-au interpus în calea fericirii celor doi.

Scriind această poveste, am rememorat altele, care au curs pe acelaşi şablon: cele ale unor legende ale rockului precum Bono sau Jon Bon Jovi. În sensul că, da, se poate! Se poate să fii idolul atâtor femei şi, cu toate acestea, fidel uneia singure.

Bruce şi Patti sunt căsătoriţi din anul 1991

Cumva, The Boss (68) şi cea care-i este soţie din anul 1991, Patti Scialfa (64), sunt prea asemănători pentru ca cineva să-i fi văzut împreună. Ambii au văzut lumina zilei în New Jersey, au locuit unul aproape de altul, casele lor fiind la o distanţă de doar 16 km una de alta şi, tot ca o coincidenţă simpatică, amândoi au origini irlandeze şi italieneşti. De două ori temperamentali, cum ar veni.

Cu toate că au locuit aproape uşă-n uşă şi că s-au învârtit în aceleaşi cercuri muzicale în adolescenţă, cei doi s-au întâlnit cu adevărat în perioada în care Bruce devenise deja un nume în muzica rock. Se întâmpla în 1984, pe când un Springsteen de 35 de ani pregătea turneul modial Born In the U.S.A., iar Patti a dat o probă pentru a fi back-up singer. O probă peste care a trecut cu succes, devenind singura femeie din cadrul E Street Band, formaţia de backing vocals cu care rockerul cântă încă din 1972.

Era o schimbare şi o noutate în anturajul muzical al starului american, un club al băieţilor care nu mai lucraseră, până atunci, cu o colegă full time. Rolul excentricei roşcate (o variantă din anii ‘80 a actualei Florence Welch) era să aibă grijă ca cineva să atingă şi notele înalte, dar, pe de altă parte, să fie şi acel element vizual cu impact la spectatori.  Şi da, să vezi o chitaristă cu părul pădure şi fustă mini dădea bine în concertele rock.

Soţii Springsteen alături de fiica lor, Jessica Rae (26)

Chimia dintre cei doi, în timp ce cântau în duet, pe scenă, era evidentă pentru fani. Cu atât mai şocant a fost, un an mai târziu, anunţul că Bruce se însoară. Nu cu Patti, însă, ci cu modelul şi actriţa în devenire Julianne Phillips. Un mariaj care s-a dizolvat repede, în doar trei ani, iar motivul avea părul roşu, mare, şi fustă scurtă. Bruce însuşi avea să recunoască, mai târziu, că prima lui căsnicie s-a sfârşit, într-o anumită măsură, şi pentru că el şi-a dat seama că este îndrăgostit de Scialfa.

Dar să nu credeţi că artista a aşteptat în umbră cât timp Bruce a fost o ocupat cu prima lui nevastă. Nu, nici Patti nu a stat degeaba! În 1985, pentru o scurtă perioadă, a ieşit chiar cu Tom Cruise şi s-a mai iubit şi cu muzicieni cunoscuţi din New York. “Patti nu a fost o măicuţă înainte să-l cunoască pe Bruce. Şi n-a ieşit în niciun caz cu contabili”, declara, la vremea acea, un amic de-al roşcatei.

În momentul în care a căzut bomba cum că Bruce divorţează de Julianne, artistul îşi făcea deja de cap prin culise şi camere de hotel cu vocalista lui preferată.

Presa a aflat, bineînţeles, iar în ediţia ei din 10 octombrie 1988, revista People descria foarte savuros schimbul de femei din viaţa lui Bruce.

“Cu trăsăturile ei ascuţite, departe de standardele frumuseţii clasice, roşcata şi şleampăta Scialfa este, la cei 35 de ani ai săi, tot ceea ce Phillips, la 29 de ani, nu-i. Soţia lui The Boss, care a înaintat recent actele de divorţ, este o femeie cu un chip armonios, fostă majoretă şi fostă prinţesă a Crăciunului în clasa a noua. Dacă Julianne este tipica regină a frumuseţii din America, Patti este… unul dintre băieţi.”

Bruce Springsteen alături de prima lui soţie, Julianne Phillips

image

De fapt, timp de atâţia ani, Patti a fost femeia potrivită pentru The Boss, cea alături de care el a făcut pasul potrivit şi definitiv la altar, a doua oară. S-a întâmplat în 1991, în curtea vilei lui din Beverly Hills, la un an după ce Bruce şi Patti deveneau părinţii lui Evan, primul lor născut. Scialfa avea deja 37 de ani şi Springsteen 41 în anul în care au făcut nunta şi-n care roşcata a adus-o pe lume pe Jessica, al doilea copil al cuplului. În sfârşit, Samuel, mezinul familiei, s-a născut la trei ani diferenţă de fraţii săi.

Au trecut anii peste acest tablou de familie, însă, din fericire pentru rocker şi ai lui, el este la fel de stabil şi complet ca la începutul deceniului ‘90.  Dar nu, povestea lor n-a fost doar o călătorie cu suişuri, căci italiano-irlandezul Bruce nu putea fi un tip bonom şi cuminte. Au fost bârfe legate de infidelităţi - din partea lui, evident- şi, mai recent, cei doi au suferit împreună din cauza luptei pe care rockerul a trebuit s-o ducă împotriva depresiei. “Am fost distrus între 60 şi 62 de ani, apoi mi-am revenit, timp de un an, pentru a mă afunda din nou în abis, între 63 şi 64 de ani”, s-a confesat artistul în autobiografia sa.

Din fericire, Patti a fost stâlpul, echilibru şi femeia care a adus iubirea necesară pentru ca noi să-l avem şi azi, printre noi, pe acest rocker born in the U.S.A.Recente pe Ok! Magazine

Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg
Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg