Bucătării moderne – ce este important să ştii despre amenajare

26 ianuarie, 2022
1 bucata jpg jpeg

Modernitatea face parte din viaţa noastră şi a pătruns în mai toate domenii, inclusiv în arhitectură şi design. În proiectele rezidenţiale, fiecare încearcă să aducă o notă inovatoare, care combină funcţionalitatea cu bunul gust. Astfel, pe lângă frumuseţe şi rafinament, o bucătărie modernă are multe alte beneficii de oferit. Termenul modern se referă la tot ceea ce aparţine prezentului, epocii actuale şi este uneori confundat, când este vorba despre stiluri de design, cu alte stliluri, cum ar fi cel contemporan, scandinav, industrial sau minimalist. Aceste aspecte sunt mai puţin importante per ansamblu şi se referă mai de grabă la detalii.

Când porneşti în amenajarea unei bucătării moderne, este necesar să aflii mai multe informaţii despre stiluri de design şi să decizi stilul dorit, ca să te bucuri de un cadru unitar construit.  Practicitatea unei bucătării moderne este unul dintre avantajele principale, care o face atât de atractivă. Dacă una dintre dorinţele tale este un proiect modern pentru bucătăria ta, iată câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru.

Fii la curent cu tendinţele de culoare

Bucătăriile moderne sunt destul de diferite de cele tradiţionale, iar una dintre cele mai vizibile schimbări o reprezintă culorile folosite. Un mediu modern se remarca prin paleta sa de culori, cu tonuri mai neutre sau mai sobre, dar cu un design mai sofisticat, care evidentiaza stilul decorativ adoptat. Culorile inspirate din natură, cu texturi curate, arată întotdeauna grozav în acest mediu, aşa că armonizează parţile din lemn cu cele de tapiţerie prezente pe scaune sau pe un colţar bucătărie. Pentru că este un loc de experimentare şi socializare, un spaţiu de adunare a celor dragi, bucătăria îţi poate oferi posibilitatea de a crea amintiri plăcute. Prin urmare, trebuie făcută în aşa fel încât să pună în valoare personalitatea beneficiarilor.

Prioritizează funcţionalitatea şi confortul

Nu are rost să ai o bucătărie frumoasă, dar care să nu fie funcţională în viaţa de zi cu zi. Crearea unui mediu confortabil, ce simplifică activităţile curente, face parte din caracteristicile proiectelor moderne. Începe cu schiţe care să te ajute să vizualizezi cum va arăta mediul când va fi definit şi îţi vei da seama unde va fi cel mai potrivit loc pentru fiecare articol sau aparat. Acest lucru va ajuta, de asemenea, şi la o mai bună utilizare a fiecărei porţiuni din încăpere. Practicitatea nu trebuie neglijată, deoarece bucătăria modernă preţuieşte valoarea a ceea ce este utilitar. Un colţar bucătărie este util dacă oferă mai mult decât loc de şedere, de exemplu îţi pune la dispoziţie spaţii de depozitare. Utilizarea luminii naturale este un alt punct important şi îmbină avantajul eficienţei cu aspectul de spaţialitate şi căldură.

Mizează pe noile tehnologii

Există multe modalităţi de a folosi tehnologia în bucătărie. Dotează zona de gătit cu electrocasnice moderne sau apelează la un proiect bun de automatizare, care îţi permite să ai control pentru aprinderea şi stingea luminilor sau îţi oferă alte funcţii care uşurează activităţile curente. Tendinţele tehnologice variază de la plite uimitoare până la sisteme digitale foarte avansate care ajută la manipularea aparatelor, aragaze care nu mai folosesc flacăra deschisă, frigidere cu Wi-Fi şi control automat al temperaturii şi multe alte inovaţii. În acest fel, o bucatarie în care este prezentă tehnologia va ajuta foarte mult la rutina zilnică.

Alege mobilierul la comandă în bucătăria modernă

E mult mai comod şi mai rapid să achiziţionezi una dintre multele modele de bucătării moderne care îţi stau la dispoziţie pe piaţă, dacă forma şi dimensiunile camerei îţi oferă această posibilitate. Dar uneori este mai dificil să încerci să adaptezi spaţiul bucătăriei la mobilier gata făcut şi este mai avantajos să realizezi mobilier adaptat mediului. Dulapurile, fronturile de lucru, masa, insula sau un colţar bucătărie e important să fie adaptate la spaţiu şi la ceea ce ai nevoie, de aceea mobilierul la comandă reprezintă soluţia potrivită pentru a face interiorul să arate frumos şi, în acelaşi timp, să fie funcţional.Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique