Burt Reynolds, la 80 de ani: "Ea a fost dragostea vieţii mele!"

15 iunie, 2016
BUT ENOUGH ABOUT ME jpeg

Ce actriţă faimoasă a rămas în inima legendarului actor? Burt a vorbit despre femeia care a rămas dragostea vieţii lui, deşi au avut o relaţie de doar cinci ani

Reynolds spune că încă o iubeşte pe Sally Field.

"Doar cinci ani, dar durerea despărţirii de ea n-a dispărut nici azi", dă replica Burt, despre femeia care l-a cucerit din prima clipă pe platourile de filmare din Georgia ale peliculei "Smokey and the Bandit". Sally Field, căci despre ea este vorba, a zâmbit atunci timid. Între cei doi a fost dragoste la prima vedere, toţi cei de pe platouri au simţit arzătoarea pasiune dintre ei, iar când "Smokey" a avut premiera, actorii formau deja un cuplu vânat de tabloide. Iubirea lor a ars, însă, prea repede, iar după cinci ani şi patru filme făcute împreună, Burt şi Sally şi-au spus adio. "Ea a fost dragostea vieţii mele", spune Reynolds.

Iubirea lor a fost intens urmărită de presă.

Când s-au cunoscut, Sally avea 31 de ani şi doi copii, Peter şi Eli, din mariajul ei cu Steven Craig, iubitul său din liceu. Era destul de agitată şi stresată. "Burt voia s-o facă să se relaxeze şi să râdă mai mult. Sally era o femeie frumoasă, dar nu era un sex simbol. Asta i-a plăcut lui Burt. Şi i-a mai plăcut că ea a văzut dincolo de imaginea lui de macho ", povesteşte un prieten. La acea vreme, toată lumea credea că se vor căsători. "Plănuiesc să mă însor, dar nu ştiu când", a declarat Burt în 1979, dând vina acelei amânări pe carierele lor solicitante. Curând, au apărut şi fisurile acestei iubiri. Căci, la urma urmei, Burt rămânea un macho - succesul la femei făcea parte din imaginea lui. Iar Sally exact de asta se temea. "Cred că tot timpul s-a gândit că Burt n-o va putea iubi toată viaţa, s-a temut că ea nu-i va fi de ajuns lui", comentează un amic. Iar temerile au început să capete şi nume... În timpul filmărilor la "Starting Over", au început bârfele despre flirtul dintre Burt şi Candice Bergen.

"Burt era un jucăuş, ce-i drept. Sally a crezut că va putea trece peste acel fel de-a fi al lui, dar o consuma prea tare". Lovitura dură pentru relaţia lor n-a venit, însă, din partea unei femei - culmea! Ci din partea unui domn: Domnul Oscar. Da, fiindcă între cei doi, în subteran, exista şi o concurenţă profesională. Iar când Sally a câştigat în 1980 primul ei premiu Oscar pentru rolul din "Norma Rae", Burt s-a bucurat şi nu prea... Ar fi sperat ca şi el să fie măcar nominalizat pentru erolul din "Starting Over", dar asta nu s-a întâmplat. "A suferit când Academia Americană de Film l-a trecut cu vederea. Iar problemele lui de orgoliu i-au zguduit şi relaţia cu Sally", spune aceeaşi sursă. În acea seară a Oscarurilor, când Sally a fost câştigătoare, el nici măcar nu i-a fost alături. Se certaseră înainte....

În vârstă de 69 de ani, Sally se menţine extraordinar.

După despărţirea lor din 1981, fiecare s-a implicat în altă relaţie. Iar Burt a obţinut abia în 1997 mult visata nominalizare la Oscar  - pentru rolul din "Boogie Nights". Şi deşi cei doi nu şi-au vorbit ani mulţi, legătura dintre ei pare că a supravieţuit ascunsă adânc în sufletele lor. "Burt a avut un efect extraordinar asupra mea. Dacă te-ai fi uitat la Sally dinainte de Burt şi la cea de după el, ai fi văzut două femei complet diferite", spunea actriţa în 1981.

Burt şi-a lansat recent autobiografia.

Recent, Reynolds şi-a lansat autobiografia, "But Enough About Me" - ocazia perfectă pentru a recunoaşte că încă o iubeşte, după atât timp, pe Sally, şi că regretă enorm că a pierdut-o. Sally, în vârstă de 69 de ani, n-a răspuns public până acum direct declaraţiilor lui de iubire. A punctat, însă, interesant într-un interviu recent: "Niciodată nu e prea târziu să fii ce-ai fi putut să fii". Iar cei doi au reînceput să vorbească la telefon. "E ciudat cum nu şi-au vorbit aproape 20 de ani, iar acum sunt dintr-o dată din nou vechi prieteni. Între ei a fost magie. Eu încă mai cred că s-ar putea împăca. Dar amândoi sunt prea încăpăţânaţi", spune acelaşi amic.

Foto: WENN