Cadoul dulce al lui chef Bontea pentru prietenii săi. Specialistul a dezvăluit reţeta unei delicioase prăjituri cu ciocolată
Luna decembrie este şi luna cadourilor. De aceea, nici chef Bontea nu se lasă mai prejos şi le-a dăruit admiratorilor săi un cadou dulce.
Sorin Bontea a transmis pas cu pas realizarea reţetei. Nu este ceva complicat, cu puţine ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.
Ce a scris chef pe pagina sa de socializare.
”La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua.
Blat
200 g făină
20 g cacao Nestle Dessert
100ml ulei de floarea soarelui
250 ml apă
100 g zahăr
o jumătate de linguriţă de praf de copt
un vârf de linguriţă de bicabornatesenţă de vanilie cu burbon
Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr.Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa.Amestecăm bine până se topeşte zahărulÎntindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament.Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade
Mousse de ciocolată - o porţie
60 g ciocolată Nestle Dessert
10 g zahăr
15 ml frişcă lichidă
1 ou
Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin.
Glazura1
50 ml frişcă
100 g ciocolată Nestle Dessert
Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Facebook.