Cadoul oferit de Freddie Mercury lui Elton John înainte să moară. „La final, era aproape orb, prea slăbit ca să mai stea în picioare...”

18 septembrie, 2021
1 aaaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Dispariţia liderului trupei Queen a venit ca un şoc pentru cei mai mulţi dintre noi. După ce-şi dusese formaţia cu culmile succcesului, Freddie şi-a dat ultima suflare în 1991, din cauza complicaţiilor cauzate de SIDA. Însă, nici în ultimele zile de viaţă, n-a renunţat la generozitatea care-l caracteriza.

În cartea sa, Love Is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS, publicată în 2013, Elton a scos la iveală un amănunt care a rămas neobservat până acum şi care are de-a face cu ultimele zile din viaţa lui Freddie Mercury.

The Rocketman a scris despre altruismul prietenului său, cu toate că era foarte bolnav ca să mai poată face orice fel de gest. „Freddie nu a anunţat public că avea SIDA până în ziua în care a murit, în 1991. Cu toate că era absolut spectaculos pe scenă, rivalizându-i pe Bowie şi Jagger, era extrem de discret în culise. Dar Freddie mi-a spus că avea SIDA la scurt timp după ce fusese diagnosticat, în 1987. Era distrus! Am văzut la mulţi dintre prietenii mei ce poate face această boală. Ştiam exact ce avea să-i facă lui Freddie şi el ştia la fel de bine”, a scris acesta în volumul său.

stanga
dreapta
2 freddie mercury profimedia 0414845124 jpg jpeg
3 freddie profimedia 0466710591 jpg jpeg
4 11111111 jpg jpeg
1 aaaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Cu toate că ştia că nu mai avea mult timp la dispoziţie, Mercury a continuat să cânte cu trupa şi şi-a păstrat cele mai multe obiceiuri pentru o perioadă cât mai lungă de timp. „A rămas acea persoană amuzantă, extravagantă şi extrem de generoasă pe care o ştiam cu toţii”.

Ultimle zile de viaţă

Când sănătatea lui Mercury se tot deteriora, era prea mult pentru John să vadă. Nu mai suporta să-şi vadă prietenul în agonie. „Îmi rupea inima să văd cum această lumină care era răspândită asupra întregii lumi să fie stinsă de SIDA. La final, corpul său era plin de răni. Era aproape orb, prea slăbit ca să mai stea în picioare. Te-ai fi gândit că avea să-şi petreacă ultimele lui zile pe pământul acesta preocupându-se doar de propriul confort. Dar el era altfel. El chiar trăia numai pentru alţii”, dezvăluie Elton.

Cu toate că Mercury suferea dureri crunte, starul rock s-a asigurat că John va primi cadoul lui de Crăciun. „Freddie a murit pe 24 noiembrie 1991 şi, la săptămâni bune după înmormântare, eu tot sufeream. De Crăciun, am descoperit că Freddie îmi dăsase o ultimă dovadă a altruismului său. A venit un amic acasă la mine şi mi-a dat ceva înfăşurat într-o faţă de pernă. L-am deschis şi înăuntru era un tablou de-ai artiştilor mei preferaţi, pictorul britanic Henry Scott Tuke. Şi mai era şi un bileţel de la Freddie...”

Numele lor secrete

“Pe bileţelul respectiv era scris: «Dragă Sharon, m-am gândit că ţi-ar plăcea asta. Cu dragoste, Melina. Crăciun fericit!».” John a explicat că cei doi prieteni aveau nume de travestiţi pe care doar ei le ştiau.

John nu şi-a putut stăpâni atunci lacrimile şi s-a pus pe un plâns zgomotos. „Era un om minunat, care murea de SIDA şi care, în ultimele lui zile de viaţă, s-a gândit cumva să-mi ofere un ultim cadou de Crăciun. Pe cât de trist era acel moment, mi-l amintesc adesea atunci când mă gândesc la Freddie, pentru că conturează întreaga sa personalitate. Chiar şi-n moarte, îmi aminteşte ce-l făcea pe el special când trăia”, a conchis Elton John.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg