Calvarul prin care a trecut Ben Stiller după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, produsă de căpuşe. Dezvăluirile făcute de faimosul actor

30 martie, 2022
6 ben6 jpg jpeg

Ben Stiller, care a jucat în filme clasice precum Night at the Museum şi Meet the Fockers, a fost diagnosticat cu boala Lyme. Starul a fost supus mai multor teste înainte a primi cruntul diagnostic.

Stiller, al cărui film The Cable Guy din 1996 a încasat peste 100 de milioane de dolari la nivel mondial, a avut la început dureri de genunchi, care s-au acutizat în timpul unei călătorii în Africa. La început, a crezut că totul provine de la o rană pe care o dobândise în timp ce se afla acolo, dar adevărul era altul. După mai multe vizite la medic, a aflat că a contactat boala Lyme, care provocă simptome asemănătoare artritei, acasă, în America.

“Mi s-a inflamat genunchiul şi nu şi-au putut da seama ce este, apoi au aflat că este Lyme”, a spus el.

Boala Lyme apare dintr-o infecţie bacteriană care este dată oamenilor de căpuşe. Un simptom comun al bolii Lyme este o erupţie cutanată care apare la câteva săptămâni după infectare. Această erupţie poate fi circulară sau ovală în jurul muşcăturii  produse de căpuşe.

Stiller a dezvăluit  în show-ul lui David Letterman că a mers şchipătând în călătorie, apoi genunchiul i s-a „înţepenit. Starul a vizitat mai mulţi medici care au ajuns în cele din urmă la concluzia că este probabil vorba de boala Lyme, care este comună pe Coasta de Est din SUA.  „M-am întors la New York, am fost la un medic aici, mi-a făcut un RMN  şi a descoperit câteva elemente artritice”, a spus el pentru Letterman.

„S-a înrăutăţit, apoi m-am întors acasă în Los Angeles şi m-am dus la un alt medic, aparent cel mai bun ortoped. S-a uitat şi a spus: <<Ai o mulţime de lichid acolo, trebuie să îl extragem>> . Aşa că a băgat un ac şi a aspirat.

Medicul a rămas însă uimit de descoperirea făcută: <<Acesta nu este sânge>>.  "Ce este?", am întrebat.  <<Nu ştiu>>.

În scurt timp, în timp ce se pregătea la New York pentru spectacolul Letterman, Stiller a primit un telefon. Era două noaptea. Medicul a confirmat: „E Lyme”. Potrivit NHS, persoanele care au boala Lyme pot dezvolta simptome pe termen lung, cum ar fi fibromialgia şi oboseala cronică.

Din fericire, Stiller nu a întâmpinat probleme pe termen lung şi nu mai are simptome acum”, deşi a fost avertizat că „Lyme nu părăseşte niciodată organismul”. „Este greu”, spune Stiller.

Boala Lyme este o infecţie bacteriană, aşa că se tratează cu antibiotice, care pot elimina infecţia din organism.

Cu toate acestea, unii oameni continuă să aibă simptome, iar asta  în ciuda tratamentului primit.Recente pe Ok! Magazine

luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
swank8 jpg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg