Cântecul de lebădă al lui Cher

26 septembrie, 2015
A dazzling Cher amazes her fans in Canada **NO Canada** jpeg

A trăit şi a iubit în lumina reflectoarelor, iar acum show-ul ei, aflat la final, aşteaptă o dureroasă cădere a cortinei.

image

După cinci decenii de carieră, Cher părea să sfideze tim­pul. Nu mai departe de acum doi ani, povestea cum în­cerca să se menţină în formă pentru turneul ei de adio. „A fost unul dintre cele mai lungi posibile şi cred sincer că nicio fată de 25 de ani n-ar rezista la genul ăsta de tur de forţă. Este epuizant să călătoreşti atât de mult. De-asta trebuie să fii disciplinat şi să fii mereu în formă. Bine, eu încerc să-i explic antrenorului meu că am o vârstă, dar nu vrea să ţină cont de asta. Fac sport cam de cinci ori pe săptămână, pentru că e ceva ce am făcut mereu şi care mă face să mă simt bine. Nu-mi place carnea şi nu-mi place majoritatea alimen­telor dăunătoare, cu excepţia deserturilor. Nu consum droguri şi nici nu beau prea des“, dădea ea detalii despre regimul ei de viaţă.

Şi nici gândul pensionării n-o înveselea: „Nu intenţionez să mă dau la o parte. Generaţia mea este prima de artiste care au curajul de-a spune: «Nu ne vom da la o parte şi ne vom preface că am murit, doar din cauza faptului că avem o anumită vârst㻓.

Şi, într-adevăr, a continuat să performeze pe scena faimosului Caesars Palace, un veritabil teatru de festivităţi pentru cântăreţele aflate la a doua tinereţe, cu care semnase un contract de 25 de mi­lioane de dolari pe an, încă din 2007. Dar Las Vegas nu-i pria defel, iar aerul înecăcios din Oraşul Jocurilor de Noroc o sufoca încetul cu încetul. În 2010, şi-a speriat şi fanii, şi colaboratorii, după ce s-a pră­buşit în culise, înainte de reprezentaţie. Iar asta se întâmpla la exact un an după ce îşi anulase şase show-uri, în mai puţin de 30 de zile, pe motiv de bronşită alergică, înrăutăţită de astmul cu care s-a pri­copsit în copilărie. „Nu e singura cântăreaţă care s-a văzut nevoită să ia o pauză de la spectacole. Până şi Céline Dion a avut probleme cu praful din aerul de aici şi a cerut să i se instaleze umidificatoare uriaşe, pe scenă şi în apartamentele care i-au fost puse la dispoziţie de managerii de la The Colosseum“, o scuza atunci PR-ul.

Numai că specialista în comunicare găsise un pretext pentru a ascunde durerile de stomac îngrozitoare, pe care, în decursul ace­lui an, Cher s-a văzut nevoită să le calmeze cu analgezice puternice. De altfel, un martor susţine că artista sexagenară se ţinea de burtă când a leşinat şi a acuzat crampe atroce înainte de-a le da organi­zatorilor vestea că nu mai poate urca pe scenă, cu 20 de minute înainte de ridicarea cortinei. La vremea aceea, unele surse poves­teau, pentru „National Enquirer“, că diva încercase un tratament homeopatic experimental în Germania, pe care i-l sugerase vechea ei prietenă Farrah Fawcett, în disperare de cauză – Farrah Fawcett care, răpusă în 2009 de un istovitor cancer la colon, i-a fost alături lui Cher în septembrie 2008, atunci când bikerul Tim Medvetz (40) i-a spus acesteia „Adio“, dar şi în noiembrie, când apropiaţii cântăre­ţei ar fi aflat că suferă de cancer la stomac în stadiu incipient.

image image image

Adevărul, însă, a ieşit la iveală abia recent, când starea ei de sănă­tate tot mai precară a fost pusă pe seama virusului Epstein-Barr, care i-a afectat organele, în special rinichii, pentru care ar avea nevoie de transplant. La fel de afectată ar fi şi inima (pentru care are un stimu­lator cardiac implantat), dar şi muşchii, transformaţi în „jeleu“.

La cei 69 de ani ai săi, Cher s-a autoizolat, e tot mai depresivă şi îşi petrece zilele stând în pat, cu laptopul în braţe. „Nu-mi amin­tesc ultima oară când am ieşit în oraş. Nu-mi place deloc asta. E-adevărat că îmi place că sunt un artist recunoscut, că am putut să mă exprim în felul în care am făcut-o, dar toate astea mi-au furat libertatea“, mărturisea ea mai demult, într-un interviu acordat „The Mirror“. „Mi-ar plăcea să merg, pur şi simplu, la mu­zeul Victoria şi Albert şi să mă plimb nestingherită printre exponate. E unul dintre locurile mele prefe­rate, dar nu-mi permit un astfel de lux. Am locuit de două ori la Londra şi-mi plăcea enorm să mă plimb prin oraş. Acum n-aş pu­tea să mai fac asta.“

Din păcate, acum nu mai iese din casă decât foar­te rar, doar atunci când îşi donează din lucruri şi când merge pe ascuns la mormântul regretatului ei soţ, în Palm Springs. De altfel, în perioadele în care se simte foarte rău, le spune tuturor că abia aşteaptă să i se alătu­re lui Sonny. „Cher simte că sfârşitul îi e aproape. Şi-a speriat toţi apro­piaţii. Îi duce lui Sonny flori la mormânt şi de fiecare dată se întoarce de acolo abătută. Spune că e pregătită să fie din nou cu el“, povestesc surse din anturajul cântăreţei pentru „National Enquirer“. Totodată, aflăm că, de mul­te ori, cade pradă nostalgiei şi-şi aminteşte frânturi din vremurile bune când era fericită alături de Sonny – numai că aceste gânduri au devenit de-a dreptul obsedante. Cher a ajuns chiar să creadă că fantoma lui o bântuie. „Am un candelabru frumos care se aprinde din senin, chiar şi atunci când nu există curent. Cred că Sonny poa­te face o lumină să se aprindă“, povestea ea amuzată anul trecut, când i-a cerut fiului său, Elijah, să-şi ia soţia şi să plece din casa ei din Malibu, după ce i-au spus că a luat-o razna. Nici relaţia cu Chaz nu e tocmai apropiată, cântăreaţa înnebunindu-l cu grija ei excesi­vă, născută din teama ei ca nu cumva el să devină o ţintă pentru cei care nu-i suportă pe transgenderi.

Rămasă singură acasă, cu zecile de fotografii cu Sony şi copiii ei tronând pe pian, creatoarea unui adevărat mit în muzică şi a unei averi de 320 de milioane de dolari trăieşte tot mai mult în trecut. Şi nici cele zece operaţii estetice, menite să-i conserve tinereţea, nu-i sunt de ajutor când se priveşte în oglindă. „Din când în când îmi spun mie însămi: «Iisuse, eşti atât de bătrână! Când s-a întâmplat asta?». Nu m-am mai privit în oglindă de mulţi ani. Singura dată când am fost mulţumită cu felul în care arătam s-a întâmplat atunci când aveam între 40 şi 45 de ani“, dezvăluia anul trecut pentru „AARP The Magazine“. „Nu sunt o persoană încrezătoare în sine şi, cu siguranţă, nu sunt o admiratoare a lui Cher. Uneori, mă apropii prea mult de lumină şi-mi doresc să nu mai fiu eu pentru o vreme“.

foto: guliver/rexfeatures/getty images/splash news, photoland/corbis, heptaRecente pe Ok! Magazine

Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG
nunta gimnastei Larisa Iordache cu Cristian Chirita   Instagram  (4) jpg
Dan Negru jpg
Disney   Becoming Karl Lagerfeld   Daniel Bruhl Theodore Pellerin (3) jpg
FotoJet Feli jpg
FotoJet Năstase jpg
George Clooney si Amal jpg
jennifer lopez ben affleck casa noua profimedia getty jpg