Care este talentul mai puţin ştiut al noului Rege Charles al III-lea?

14 septembrie, 2022

Poate n-o să vă vină să credeţi, dar noul suveran al Marii Britanii este unul dintre cei mai valoroşi artişti plastici englezi.

Regele Charles FOTO Fetty Images

Ştim deja despre Charles, fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta a II-a, că este un mare iubitor de natură, un ecologist convins, un fermier cu pretenţii, un păstrător al tradiţiilor şi un admirator al culturii vechi, cu un respect deosebit pentru arhitectură şi peisagistică. Dar, pe lângă toate acestea, are şi un hobby aparte, care-l plasează printre cei mai valoroşi artişti plastici englezi în viaţă.

Ei bine, fostul Prinţ de Wales, actualul Rege Charles al III-lea, şi-a descoperit interesul pentru artă în timpul orelor de desen de la şcoală, fiind influenţat de Robert Waddell, profesorul său de artă de la Gordonstoun School din Scoţia. Practic, el a găsit în acest nou hobby de adolescent o evadare din însingurarea pe care o trăia la internat, unde fusese trimis forţat de tatăl său, regretatul Prinţ Consort Philip, pentru a se "maturiza". Iată de ce şi primele sale schiţe au în centru clădiri aparţinând Familiei Regale, precum Castelul Mey, reşedinţa bunicii sale, Regina Mamă, ori Castelul Balmoral, preferatul mamei sale.

Charles putea fi văzut purtându-şi trusa de pictură în timpul ieşirilor sale în natură, la călărie, pescuit sau vânătoare sau, pur şi simplu, la plimbare. Sunt deja 50 de ani de când noul monarh al Marii Britanii a luat prima oară penelul în mână şi a schiţat primele sale desene, în care reproducea peisaje montane sau de câmpie, castele şi conace englezeşti, siluete de biserici anglicane ori chiar postcard-uri cu tematică exotică, din călătoriile sale în ţările aparţinând comunităţii Commonwealth ori din vizitele sale oficiale (Japonia, Elveţia). După mult exerciţiu, Regele Charles al III-lea şi-a pus semnătura şi pe câteva portrete de familie, cel mai apreciat fiind portretul Prinţului Harry.

Actualul suveran lucrează exclusiv în acuarelă, iar picturile sale au fost expuse pentru prima dată la Castelul Windsor în 1977, alături de lucrări ale Reginei Victoria, ea însăși o pasionată de acuarelă, și ale ducelui de Edinburgh, un pictor și designer, ale cărui schițe au contribuit la crearea vitraliilor din Capela privată a Castelului Windsor.

Toate fondurile obţinute din vânzarea tablourilor sale, expuse la diverse vernisaje sau evenimente caritabile, au fost donate fundaţiei sale, The Prince of Wales's Charitable Fund. Câteva dintre ele, însă, fac parte din Colecţia Regală şi au fost etalate la Palatul Buckingham cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sa.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Shakira, GettyImages (4) jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg