Care sunt, de fapt, regulile tradiţionalului joc de barbut?

4 martie, 2022
1 barbut jpg jpeg

Barbutul nu are o reputaţie foarte bună în viziunea publicului larg, imaginea sa fiind asociată de mulţi cu cea a indivizilor de pe marginea străzii care încearcă să păcălească trecătorii. În realitate, însă, vorbim despre un joc de noroc ca oricare altul.

În cazinourile online licenţiate, el poartă denumirea de „Craps”, fiind găsit atât în secţiunea de mese electronice, cât şi în secţiunea live. Astfel, pe lângă sloturi Migrogaming sau de la alt provider, dacă îţi deschizi cont pe o platformă de cazino ai posibilitatea să joci „zaruri”.

Poate că ai auzit de multe ori cuvântul „barbut”, dar ai avut ocazia să afli care sunt regulile jocului. În rândurile de mai jos, îţi prezentăm tot ce trebuie să ştii, iar la final poate vei decide că vrei să încerci şi această distracţie.

Jucătorii dau cu zarul pe rând

Pentru a juca „craps”, ai nevoie doar de două zaruri clasice, cu şase feţe, fiecare faţă având de la unul la şase puncte. Într-un cazino terestru sau online (live), jocul de barbut se desfăşoară pe o masă specială, pe care sunt plasate şi pariurile. Se poate paria atât împotriva crupierului (casei), cât şi împotriva altor jucători. Cel care aruncă zarurile se numeşte Aruncător (Shooter), acest rol fiind îndeplinit pe rând de cei aflaţi la masa de joc.

Sunt trei categorii de pariuri, în funcţie de suma zarurilor:

Natural – dacă zarurile au un total de 7 sau 11, atunci ai câştigat runda şi, în plus, mai poţi da o dată cu zarurile;

Craps – dacă zarurile au un total de 2, 3 sau 12, ai pierdut acea aruncare, dar mai poţi da o dată cu zarurile;

Point – dacă zarurile au un total de 4, 5, 6, 8, 9 sau 10, va trebui să arunci din nou până când obţii din nou acelaşi total. Dacă până atunci zarurile indică 7, atunci runda este pierzătoare.

Pentru că fiecare zar are şase feţe, sunt 36 de combinaţii posibile cu valori însumate de la 2 (când se dă 1 - 1) la 12 (când se dă 6 – 6). Poţi plasa pariuri pe trei categorii principale, care au subdiviziuni. Cele trei tipuri principale sunt:

  • pariuri pe linie;
  • pariuri pe o singură aruncare;
  • pariuri pe mai multe aruncări de zaruri.

În funcţie de cazinoul online la care joci, pot exista şi pariuri speciale. Unul dintre ele este „Pass Line”, prin care câştigi dacă totalul celor două zaruri va fi 7 sau 11. Dacă ele însumează 2, 3 sau 12, pariul va fi pierdut, iar orice altă valoare va fi considerată Point.

În cazul în care mizezi pe „Don't Pass Line”, pariezi pe sumele 2 şi 3. Dacă suma este 12, se consideră că runda se termină la egalitate şi miza se rambursează. Pe de altă parte, 7 sau 11 determină pierderea pariului.

Come” este câştigător dacă suma celor 7 sau 11. Suma 2 sau 3 duce la pierderea mizei, iar 12 reprezintă remiza, ca şi în cazul „Don't Pass Line”. Orice altă valoare va fi considerată Point şi va trebui să fie aruncate zarurile până când ea apare din nou, pentru ca pariul să fie câştigător. Un tip de pariu oarecum asemănător este „Don't Come”, numai că valorile câştigătoare sunt 2 şi 3, iar cele pierzătoare fiind 7 sau 11.

Deşi pare un regulament destul de complicat, prin prisma tipurilor de pariuri, până la urmă, totul se rezumă la aruncarea zarurilor şi la suspansul care înconjoară acest moment.Recente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg