Carla Bruni, numită „prostituată spărgătoare de căsnicii“

30 august, 2010

Soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy e la un pas de-a isca un război diplomatic între Franţa şi Iran. Şi asta pentru că Prima Doamnă a Franţei i-a înfuriat la culme pe iranieni, susţinând o campanie pentru salvarea vieţii lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, o femeie de 43 de ani din Iran, acuzată că şi-a înşelat soţul şi a complotat apoi pentru a-l ucide. Gestul Carlei Bruni, care a încins spiritele, a fost acela de a semna o petiţie pentru eliberarea lui Sakineh, femeia aflându-se acum în închisoare, unde îşi aşteaptă condamnarea la moarte pentru faptele sale.

Soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy e la un pas de-a isca un război diplomatic între Franţa şi Iran. Şi asta pentru că Prima Doamnă a Franţei i-a înfuriat la culme pe iranieni, susţinând o campanie pentru salvarea vieţii lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, o femeie de 43 de ani din Iran, acuzată că şi-a înşelat soţul şi a complotat apoi pentru a-l ucide.

Gestul Carlei Bruni, care a încins spiritele, a fost acela de a semna o petiţie pentru eliberarea lui Sakineh, femeia aflându-se acum în închisoare, unde îşi aşteaptă condamnarea la moarte pentru faptele sale. “Pur şi simplu nu văd ce-ar putea rezolva o astfel de ceremonie macabră“, a declarat Carla, referindu-se la tradiţia islamică de a ucide cu pietre femeia adulteră. Cotidianul iranian Kayhan a reacţionat prompt, printr-un editorial intitulat “Prostituatele franceze se alătură protestului pentru drepturile omului“.

cu referire directă la bârfele despre legătura ei cu muzicianul Benjamin Biolay. “Bruni a reuşit să-i distrugă mariajul lui Sarkozy şi să devină Prima Doamnă a Franţei, dar recent au apărut ştiri despre relaţia ei cu un cântăreţ“, scrie

. Articolul face referire şi la trecutul pătat al Carlei, care a avut numeroase aventuri cu bărbaţi celebri. Bruni a fost atacată şi de televiziunea de stat din Iran, printr-un material în care se spune că aceasta se erijează în apărătoarea lui Sakineh pentru a-şi justifica propria imoralitate.

Palatul Elysée nu a avut deocamdată nicio reacţie oficială. Surse din apropierea cuplului prezidenţial declară însă că Bruni este şocată de aceste atacuri, apărute tocmai pe fondul bârfelor tot mai intense care spun că mariajul ei cu Sarkozy ar fi zdruncinat de infidelităţi. Cazul lui Sakineh a avut în rândul francezilor un ecou foarte puternic. Astfel, Franţa exercită presiuni diplomatice pentru ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului, în cazul în care Sakineh va fi executată.