Carmen Harra, mesaj pentru români în legătură cu un posibil viitor cutremur: ”Să fie vigilenți...”

14 februarie, 2023
Harra Carmen jpg

În lumina celor mai recente dezastre din Turcia, românii sunt din ce în ce mai panicați când vine vorba de un eventual cutremur major.

Ce spune clarvăzătoarea Carmen Harra în legătură cu posibilitatea ca România să se cutremure în curând?

Autoarea mărturisește că nu vede un dezastru major imediat în țara noastră, povocat de un seism. Cu toate acestea, este bine ca oamenii să fie prevăzători, iar Carmen Harra are un sfat în special pentru bucureșteni: vigilență și măsuri de precauție. Căci în capitala țării există foarte multe clădiri neconsolidate, care mai mult ca sigur vor fi dărâmate la un cutremur peste 6. Mai mult, asupra Bucureștiului planează o altă prevestire înfricoșătoare, a părintelui Arsenie Boca, care a vizualizat dezastrul din capitală post-cutremur, cu zeci de ani în urmă.

“Nu văd în România un cutremur de proporțiile astea în viitorul apropiat. Văd cutremure mici, tolerabile, dar nu așa ceva, deci românii să fie vigilenți pentru că întotdeauna e bine să fii vigilent la așa ceva, să ai grijă, și în special, în București, nu se face nimic să se consolideze clădirile care sunt în pericol.

Vă ocupați de orice altceva, dar nu ca să vă protejați sau să vă gândiți la viața oamenilor, dat fiind faptul că Vrancea este o zona seismică.”, a declarat Carmen Harra pentru Ciao. ”Aveți grijă de voi pentru că trebuie să faceți ceva cu acest București care parcă e devastat întotdeauna! De câte ori vin în București văd clădirile atât de murdare și atât de neîngrijite, ar trebui făcut ceva. Primarul ar trebui să se ocupe de aspectul Bucureștiului”, a mai adăugat Carmen Harra.

În legătură cu cele două cutremure devastatoare din Turcia, Carmen Harra adoptă o poziție sceptică: Celebra clarvăzătoare nu crede că doar natura este de vină pentru această întâmplare, ci și mâna umană.

“Mie mi se pare foarte ciudat cutremurul ăsta, în felul în care s-a întâmplat și magnitudinea lui. Nu știu dacă e și o mână umană la mijloc, nu numai revolta pământului față de așa ceva.

Deci nu mi se pare că e un simplu cutremur. E ceva mult mai complex aici, care s-a întâmplat și simt în intuiția mea că e și o mână umană la mijloc, într-un fel sau altul.

Deci e ca un avertisment, vine ca ceva cu dublu tăiș. E mult mai complexă situația decât pare!”, e de părere românca stabilită în SUA.

Va veni un cutremur în viitor, dar nu imediat și nu în centrul Bucureștiului, ci în  zonele apropiate, fără să producă astfel de nenorociri. Nu este în viitorul imediat apropiat așa că puteți să stați liniștiți, deși e greu să stați liniștiți când știi că trăiești într-o astfel de zonă și mai ales că, ciclic, astfel de cutremure se întâmplă.

Nu se întâmplă nimic pe parcursul anului 2023, nimic de genul ăsta pentru români!”, a mai spus Carmen Harra pentru sursa citată.

Carmen Harra este și acum marcată de momentul dramatic al cutremurului din 1977, pe care l-a trăit îngrozită în București. Cine l-a trăit a rămas cu sechele pentru toată viața. Tocmai de aceea, Carmen Harra, care a văzut câte morți s-au înregistrat atunci și câte drame de familie, și-ar dori ca românii să fie mai responsabili. “Am trăit cutremurul din ’77, eram la București! Nu am să uit cât trăiesc. Era spre seară, adică în jur de 8 seara. Am vrut să mă culc și am avut o senzație de sufocare. Am văzut în fața ochilor cum cad clădirile și am ieșit din clădire cu două minute înainte să cadă clădirea.

Am văzut oameni murind în fața mea, nu am să uit cât trăiesc, eram în pijamale, în picioarele goale. Eram venită la București, de la Cluj, unde eram studentă, aveam 22 de ani, și nu am să uit niciodată ce traumă am suferit, apropo de trauma cutremurelor, ani și ani de zile. Și acum sufăr!

E o traumă pentru restul vieții! Și acum văd în fața mea imaginile clădirilor căzute, oamenii tăiați în bucăți. Nu pot să uit niciodată!

Am rămas cu o claustrofobie înfiorătoare de atunci, cu frică de locuri închise, o frică, cred că subconștientă, pe care nici nu pot să o descriu, dar este înfiorătoare.

Oamenii care au trăit asta nu se pot vindeca niciodată de acesta traumă, este mult prea puternică. Cutremurele, în general, sunt eliberări energetice ale planetei. Planeta se scutură de încărcăturile negative”, a mai declarat Carmen Harra.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg