Carmen Iohannis a mai bifat o ieșire cu elevii ei. Cum a apărut la un eveniment din Sibiu

2 decembrie, 2023

Înainte de 1 Decembrie, când președintele României a avut agenda plină, soția acestuia și-a scos din nou elevii la un eveniment cultural.

Carmen Iohannis în vizita din Kenya. FOTO: Mama Rachel Ruto
Carmen Iohannis în vizita din Kenya. FOTO: Mama Rachel Ruto

Abia revenită din turneul în Africa, de-a lungul căruia a vizitat state precum Kenya, Tanzania, Zanzibar, Cabo Verde și Senegal și a avut parte de experiențe unice, Carmen Iohannis a revenit la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde este profesoară de limba engleză și dirigintă la una dintre clase.

În scurta săptămână de studiu de dinainte de mini-vacanța de 1 Decembrie, Prima Doamnă și-a scos din nou elevii din sala de curs, a și în alte ocazii, pentru a le oferi o lecție de istorie autentică, tipică orelor din cadrul programului „Școala Altfel”. De data aceasta, Carmen Iohannis a legat semnificația Zilei Naționale de o expoziție deschisă la Muzeul Brukental din Sibiu, aflat în apropierea liceului în care predă. E vorba despre vernisajul „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, o expoziție găzduită de Casa Altemberger din cadrul Muzeului Brukental în care sunt prezentate informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, obiecte originale din sistemul penitenciar comunist - mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților) -, dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite. În plus, curatorii au pregătit o secțiune specială dedicată sibienilor care au trecut prin violențele de la Pitești, dar și o zonă dedicată unde vizitatorii pot împărtăși gândurile și impresiile lor.

Carmen Iohannis și elevii săi au participat chiar la deschiderea expoziției, pe 28 noiembrie, și au avut ocazia de a asculta mărturiile fostului deținut politic Sergiu Rizescu despre o perioadă în care opresiunea și ororile comunismului erau la ordinea zilei.

Pentru această ieșire, Prima Doamnă nu și-a mai „activat” garderoba oficială și a avut o apariție casual, în geacă de fâș și mocasini, dar cu nelipsita-i ținută scurtă, deasupra genunchilor.

Cel mai probabil, în aceste câteva zile libere, doamna Iohannis îl însoțește pe Klaus Iohannis în Dubai, la Summitul Global privind Acțiunea Climatică din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

FOTO: Mama Rachel Ruto, Muzeul Național BrukenthalRecente pe Ok! Magazine

Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg
Jennifer Aniston la SAG Awards GettyImages 2036605826 jpg
Elizabeth Debicki jpg