Carmen Iohannis a mai bifat o ieșire cu elevii ei. Cum a apărut la un eveniment din Sibiu

2 decembrie, 2023

Înainte de 1 Decembrie, când președintele României a avut agenda plină, soția acestuia și-a scos din nou elevii la un eveniment cultural.

Carmen Iohannis în vizita din Kenya. FOTO: Mama Rachel Ruto
Carmen Iohannis în vizita din Kenya. FOTO: Mama Rachel Ruto

Abia revenită din turneul în Africa, de-a lungul căruia a vizitat state precum Kenya, Tanzania, Zanzibar, Cabo Verde și Senegal și a avut parte de experiențe unice, Carmen Iohannis a revenit la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde este profesoară de limba engleză și dirigintă la una dintre clase.

În scurta săptămână de studiu de dinainte de mini-vacanța de 1 Decembrie, Prima Doamnă și-a scos din nou elevii din sala de curs, a și în alte ocazii, pentru a le oferi o lecție de istorie autentică, tipică orelor din cadrul programului „Școala Altfel”. De data aceasta, Carmen Iohannis a legat semnificația Zilei Naționale de o expoziție deschisă la Muzeul Brukental din Sibiu, aflat în apropierea liceului în care predă. E vorba despre vernisajul „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, o expoziție găzduită de Casa Altemberger din cadrul Muzeului Brukental în care sunt prezentate informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, obiecte originale din sistemul penitenciar comunist - mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților) -, dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite. În plus, curatorii au pregătit o secțiune specială dedicată sibienilor care au trecut prin violențele de la Pitești, dar și o zonă dedicată unde vizitatorii pot împărtăși gândurile și impresiile lor.

Carmen Iohannis și elevii săi au participat chiar la deschiderea expoziției, pe 28 noiembrie, și au avut ocazia de a asculta mărturiile fostului deținut politic Sergiu Rizescu despre o perioadă în care opresiunea și ororile comunismului erau la ordinea zilei.

Pentru această ieșire, Prima Doamnă nu și-a mai „activat” garderoba oficială și a avut o apariție casual, în geacă de fâș și mocasini, dar cu nelipsita-i ținută scurtă, deasupra genunchilor.

Cel mai probabil, în aceste câteva zile libere, doamna Iohannis îl însoțește pe Klaus Iohannis în Dubai, la Summitul Global privind Acțiunea Climatică din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

FOTO: Mama Rachel Ruto, Muzeul Național Brukenthal



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg