Detaliul important omis de Klaus și Carmen Iohannis la întâlnirea cu împăratul și împărăteasa Japoniei

7 martie, 2023
iohannis imparatul japoniei jpg

Klaus și Carmen Iohannis s-au întâlnit astăzi, la Tokyo, cu Împăratul și Împărăteasa Japoniei. Cele două doamne au fost foarte elegante și discrete, optând pentru culori calde ale ținutelor.

Cuplul prezidențial român s-a întâlnit astăzi la Tokyo cu Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei.

Președintele României a publicat imaginile pe pagina domniei sale de Facebook. La întâlnirea la nivel înalt, toți cei patru au purtat măști de protecție.

Știm preferința primei doamne a României pentru rochiile și fustele scurte. Și de data aceasta, Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie care-i trecea foarte puțin de genunchi. Prima doamnă a României a purtat o rochie cu mânecile scurte și mâinile la vedere, de un roz pudrat în aceeași nuanță cu pantofii. Talia a fost marcată de un cordon galben și nu a omis poșeta, de data aceasta un clutch. Carmen Iohannis a afișat un look tineresc, cu părul desfăcut.

La întâlnirea formală, Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei a avut o ținută mult mai rigidă, un costum uni format din taior galben și fustă galbenă, cu o lungime până la jumătatea gambei. Împărăteasa nu a purtat poșetă în pozele oficiale.

Klaus Iohannis și Naruhito, Împăratul Japoniei, au optat pentru costume bleumarin și cravate. Cuplul japonez s-a asortat, căci împăratul a purtat o cravată galbenă, în aceeași nuanță cu ținuta soției sale. În schimb, Klaus Iohannis a ales o cravată bleu deschis, chiar dacă nuanța nu se regăsea nicăieri în outfit-ul soției.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială în Japonia, unde se va afla până pe 8 martie. Va pleca apoi spre Singapore.

Şeful statului va avea întrevederi cu Împăratul Naruhito, cu prim-ministrul Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia va include şi o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităţilor locale.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Discuţiile se vor purta pe segmente separate: preşedintele Iohannis cu Împăratul Naruhito, respectiv Prima Doamnă cu Împărăteasa Masako.

Conform protocolului imperial nipon, discuţiile nu se desfăşoară după o agendă prestabilită, iar Împăratul şi Împărăteasa Japoniei nu abordează subiecte politice. Sunt recomandate subiectele relevante din perspectiva statutului pe care îl împărtăşesc cei doi interlocutori - acela de reprezentant al ţării şi naţiunii.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg