Detaliul important omis de Klaus și Carmen Iohannis la întâlnirea cu împăratul și împărăteasa Japoniei

7 martie, 2023
iohannis imparatul japoniei jpg

Klaus și Carmen Iohannis s-au întâlnit astăzi, la Tokyo, cu Împăratul și Împărăteasa Japoniei. Cele două doamne au fost foarte elegante și discrete, optând pentru culori calde ale ținutelor.

Cuplul prezidențial român s-a întâlnit astăzi la Tokyo cu Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei.

Președintele României a publicat imaginile pe pagina domniei sale de Facebook. La întâlnirea la nivel înalt, toți cei patru au purtat măști de protecție.

Știm preferința primei doamne a României pentru rochiile și fustele scurte. Și de data aceasta, Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie care-i trecea foarte puțin de genunchi. Prima doamnă a României a purtat o rochie cu mânecile scurte și mâinile la vedere, de un roz pudrat în aceeași nuanță cu pantofii. Talia a fost marcată de un cordon galben și nu a omis poșeta, de data aceasta un clutch. Carmen Iohannis a afișat un look tineresc, cu părul desfăcut.

La întâlnirea formală, Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei a avut o ținută mult mai rigidă, un costum uni format din taior galben și fustă galbenă, cu o lungime până la jumătatea gambei. Împărăteasa nu a purtat poșetă în pozele oficiale.

Klaus Iohannis și Naruhito, Împăratul Japoniei, au optat pentru costume bleumarin și cravate. Cuplul japonez s-a asortat, căci împăratul a purtat o cravată galbenă, în aceeași nuanță cu ținuta soției sale. În schimb, Klaus Iohannis a ales o cravată bleu deschis, chiar dacă nuanța nu se regăsea nicăieri în outfit-ul soției.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni o vizită oficială în Japonia, unde se va afla până pe 8 martie. Va pleca apoi spre Singapore.

Şeful statului va avea întrevederi cu Împăratul Naruhito, cu prim-ministrul Fumio Kishida, precum şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei Naţionale a Japoniei. Vizita oficială în Japonia va include şi o deplasare la Kyoto, pentru întrevederi la nivelul autorităţilor locale.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Discuţiile se vor purta pe segmente separate: preşedintele Iohannis cu Împăratul Naruhito, respectiv Prima Doamnă cu Împărăteasa Masako.

Conform protocolului imperial nipon, discuţiile nu se desfăşoară după o agendă prestabilită, iar Împăratul şi Împărăteasa Japoniei nu abordează subiecte politice. Sunt recomandate subiectele relevante din perspectiva statutului pe care îl împărtăşesc cei doi interlocutori - acela de reprezentant al ţării şi naţiunii.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg