Casa Dior, acuzată de rasism

22 martie, 2013
482554 475276685860335 1243945186 n jpeg

Celebra casa de modă a fost acuzată de „rasism pe podiumul de modă“ de către un director de casting, pentru că, în cel mai recent show de modă nu a avut niciun model de culoare.

Celebra casa de modă a fost acuzată de „rasism pe podiumul de modă“ de către un director de casting, pentru că, în cel mai recent show de modă prezentat la Paris, nu a avut niciun model de culoare.

Prezentările de modă ale casei Dior erau vestite, până de curând, pentru multiculturalitatea şi diversitatea modelelor pe care le foloseşte pe catwalk. Însă, în ultimele show-uri de modă, James Scully, care se ocupă cu selecţia modelelor pentru Tom Ford, Jason Wu, Derek Lam, Stella McCartney, Lanvin şi Carolina Herrera, a observat că Dior foloseşte mai mult manechine „foarte germanice“.

image
image

În acest context, Scully este de părere că acestă schimbare i se datorează lui Raf Simons, directorul de creaţie al casei Dior, căruia i-a transmis că nu face decât să aibă o atitudine similară cu cea a lui John Galliano (concediat de la Dior în februarie 2011, după ce a făcut o serie de afirmaţii cu caracter rasist într-o cafenea din Paris).

„Castingul de la Dior a fost atât de «alb» încât mi se pare că a fost deliberat. Am urmărit acel show de modă şi m-a plictisit - aproape că nu m-am putut concentra asupra hainelor din cauza modelelor“, a declarat James Scully pentru BuzzFeed.

„S-o fi plâns Natalie Portman că John Galliano este rasist, dar am impresia că Raf Simons transmite acelaşi mesaj. Nu văd unde este diferenţa dintre cei doi. Dacă aş lucra de mâine la Dior, ar fi modele de culoare în show-urile lor“, a continuat Scully şirul acuzaţiilor.

image

Şi tot el e de părere că şi alte case de modă la fel de celebre se fac vinovate de aceeaşi atitudine rasială, precum Yves Saint Laurent, Louis Vuitton şi Chanel. Cât despre cei de la Calvin Klein, care au introdus un singul model de culoare în prezentarea lor de modă, Scully crede că a fost doar un efort minim, un "tokenism", cu scopul de a scăpa de gura lumii.

James Scully a fost susţinut în afirmaţiile sale şi de alţi directori de casting. Astfel, John Pfeiffer, care face selecţia modelelor pentru Michael Kors, Bottega Veneta, Donna Karan, Diane von Furstenberg şi Victoria's Secret, spune, de asemenea, că diversitatea este extrem de importantă, dar „când vezi o singură fată de culoare şi o singură asiatică într-un show de modă este clar vorba despre „tokenism»“.

image

Foto: WENN, Reuters, Dior



Recente pe Ok! Magazine

Ana Violeta Bănică, fiica prezentatoarei Andreea Marin, cu iubitul ei   Instagram jpg
Mircea Diaconu   Facebook (6) jpg
Iuliana Tudor (2) jpg
Nicole Kidman întinerită, GettyImages (1) jpg
Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
Dan Grecu a murit   COSR 2 Marius Urzică jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
Cosmina Păsărin, Alin Gălățescu, Magda Coman, Camelia Șucu la Voices of Disability   PR jpg
White Brunch jpg
Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg