Casa Regală a transmis condoleanţe la moartea lui Ivan Patzaichin şi a lui Ion Caramitru. Ambii au fost decoraţi de către Regele Mihai

6 septembrie, 2021
3 ivan patzaichin si ion caramitru decorati de rege au murit condoleante casa regala png png

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu sunt răvăşiţi de pierderea celor doi români valoroşi, pe care însuşi Majestatea Sa Regele i-a primit în mai multe rânduri la Peleş.

A fost o zi neagră pentru cultura şi sportul din România, o zi care i-a întristat profund şi pe Custodele Regal şi Principele Consort. Aceştia s-au simţit obligaţi să transmită condoleanţe familiilor îndurerate, cu atât mai mult cu cât atât Ivan Patzaichin, cât şi Ion Caramitru au fost în nenumărate vizite la Palatul Elisabeta ori la Peleş, iar amândoi fuseseră decoraţi de însuşi Regele Mihai I.

Era ştiut faptul că Ivan Patzaichin a fost un susţinător al Coroanei Române şi s-a aflat de multe ori pe lista de invitaţi ai Casei Regale la garden party-uri, dineuri sau chiar seri de decorări. Majestatea Sa i-a conferit Decoraţia Regală Nihil Sine Deo în anul 2010.

11 ivan patzaichin familia regala 5 jpg jpeg

Despre Ion Caramitru, familia regală are cuvinte şi mai laudative, spunând despre marele actor că "a fost un devotat, constant şi curajos apărător al principiilor şi valorilor Coroanei Române, precum şi un adevărat prieten." Şi el a fost decorat de Regele Mihai I, chiar în două rânduri, o dată cu Crucea Casei Regale a României în anul 2008, iar a doua oară cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo în anul 2012. Puţină lume ştie însă că, în 1995, Ion Caramitru a fost decorat de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic, în grad de Cavaler.

13 ion caramitru si familia regala 2 jpg jpeg

La fel de puţin ştiut este şi faptul că Regele Mihai I a călătorit la Londra, la începutul anilor 1990, special pentru a-l vedea pe scenă pe Ion Caramitru şi pe marii actori de la Bulandra jucând în “Hamlet”. Ori că, prin intermediul UNITER (fondat de Ion Caramitru), Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu s-au cunoscut în ianuarie 1994, în cadrul programului Artécole.

"De numele lui Ion Caramitru sunt legate multe evenimente şi iniţiative regale, începând cu Premiul pentru cea mai bună piesă a anului, susţinut de trei decenii încoace de Fundaţia Regală Margareta a României şi ulterior de Familia Regală. Custodele Coroanei şi Principele Radu trimit cele mai profunde sentimente de compasiune doamnei Micaela Caracaş şi fiilor marelui dispărut!", se arată în comunicatul Casei Regale.

FOTO: Cristian Coposesc, Daniel Angelescu/Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg