Cât costă să construieşti o casă?

27 decembrie, 2021
1 casa1 jpg jpeg

Află toate detaliile despre construirea unei case!

Dacă te întrebi cat costa sa ridici o casa cu 3 camere sau cu mai multe, este important sa stii ca proiectul trebuie impartit pe categorii si ca fiecare etapa are un pret. Din pacate, nu iti putem spune un pret fix pentru simplul fapt ca sunt foarte multe variabile care pot influenta costurile. De aceea, primul lucru pe care il vom face va fi sa iti explicam modul in care ar trebui sa vezi costurile, astfel incat sa intelegi de unde provin variatiile.

Proiectul pentru realizarea casei

Proiectul include lucrul cu specialisti din domeniu, care vor evalua terenul pe care urmeaza sa fie construita casa, particularitatile care pot influenta constructia, amplasarea si toate lucrarile aditionale de care ai nevoie pentru a ridica cladirea. De asemenea, arhitectul alaturi de o intreaga echipa se va ocupa de realizarea unui proiect tehnic si a documnetatiei tehnice, iar uneori, atunci cand optezi pentru asta, tot echipa se va ocupa si de obtinerea tuturor avizelor. Astfel, in functie de aceste detalii, preturile pot varia.

Starea terenului poate influenta costurile

Asa cum am spus si mai sus, daca vrei sa construiesti este foarte posibil sa fie nevoie sa faci unele modificari asupra terenului, in functie de ceea ce observa specialistii in momentul evaluarii. Uneori poate fi nevoie sa nivelezi terenul, alteori poate fi nevoie de lucrari de sustinere care sa impiedice pamantul sa se prabuseasca, sau de lucrari de asanare pentru ca apa sa nu distruga noua ta constructie. Desigur, sunt si norocosi care nu au nevoie de nimic din toate acestea, insa de cele mai multe ori pamantul nu este perfect si vor fi necesare anumite operatiuni.

Costuri variabile in momentul executiei

Si in momentul executiei pot sa varieze costurile. Spre exemplu, in momentul in care trebuie sa sapi fundatia, daca baza este formata din roca dura, asa cum se intampla la munte, vei avea nevoie de masini speciale care sa o sparga. Cei care sunt pe teren ceva mai afanat pot sa nu aiba nevoie de astfel de utilaje, care chiar si asa tot vor fi nevoiti sa apeleze la masini de constructii pentru ca nimeni nu mai sapa fundatii la mana. Ulterior, cand cladirea este ridicata, materialele au preturi variabile si la fel si echipele care se ocupa de constructie. Nu merge pe cele mai ieftine solutii pentru ca se va vedea in timp.

Costuri variabile in momentul utilarii

Ai casa gata si vrei sa te muti in ea? Atunci stii ca trebuie mai intai sa o utilezi. Aici costurile pot fi foarte variabile pentru ca totul tine de ce anume vrei sa iti pui in casa. O cada baie spre exemplu poate avea mai multe preturi, de la cele foarte ieftine si pana la cele foarte scumpe, din materiale speciale. Totul depinde de tine si de alegerile pe care le faci, insa recomandarea noastra este sa mergi pe un raport calitate pret foarte bun astfel incat sa nu ai probleme cu interiorul ulterior si sa nu fie nevoie sa tot schimbi diverse articole prin casa mereu.Recente pe Ok! Magazine

diana82 jpg
kel1 jpg
Alina Sorescu la mare jpg
Oana si Vlad 1 jpg
profimedia 0296947797 jpg
Bruce Willis și Emma Heming jpg
Bennifer în Georgia (5) jpg
patric17 jpg
Naomi Hedman iubita lui Florin Ristei concurenta la Splash (18) jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg