Cât primeşte lunar Nadia Comăneci de la statul român. Iată pensia "Zeiţei de la Montreal"

26 mai, 2020
7 nadia comaneci pensie 5 jpg jpeg

Nadia Comăneci ne-a făcut mândri la Montreal, a luat primul 10 din istoria gimnasticii şi astfel, România a devenit cunoscută în întreaga lume. Pentru activitatea şi reuşita ei, statul român le acordă marilor gimnaşti o pensie. Iată cât ia "Zeiţa de la Montreal".

La mai puţin de 15 ani, în 1976, uimea lumea gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Montreal, schimbând pentru totdeauna faţa acestui sport. Au devenit deja legendare acele note de 10 obţinute de Nadia împotriva tehnicii, învinsă de cea care, din acel moment a devenit ”Zeiţa de la Montreal”. Notele de 1.00 afişate după prestaţiile de vis ale copilului din Oneşti au uimit specialiştii şi au declanşat fenomenul numit Nadia.

Iată ce rapid a trecut vremea de atunci, acum o vedem pe Nadia Comâneci la vârsta de 58 de ani, are un soţ iubitor, o familie de care este mândră. Activează tot în lumea sportului, se interesează de tinerii gimnaşti din România, chiar dacă e la mare distanţă de ţară, trăieşte în Statele Unite. 

Chiar şi aşa, pentru activitatea ei în sport, pentru reuşita incredibilă în gimnastică, "Zeiţa de la Montreal" primeşte o pensie lunară de la statul român. Potrivit adevărul.ro, Nadia Comâneci are lunar în cont peste 12.000 de lei, mai exact 13.149 de lei. 

EXCLUSIV pentru OK! Magazine, Nadia Comăneci şi-a deschis porţile casei în 2011. 

5 nadia comaneci pensie 6 jpg jpeg

Statul român plăteşte aproximativ 600.000 de euro pe lună marilor campioni

Conform Adevărul, în ţara noastră a fost inclusă o rentă viageră. Aceasta a fost adăugată în Legea Sportului din România în 2000 pentru că foarte mulţi foşti sportivi trăiau în condiţii mizere. S-a stabilit atunci că renta se acordă doar celor care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, indiferent de culoarea ei, sau au obţinut locul întâi la Mondiale sau Europene în probele olimpice. Ea se calculează raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar un sportiv care a câştigat aurul şi la Jocurile Olimpice, şi la Mondiale, şi la Europene poate ajunge la peste 12.000 de lei.

Sunt 30 de foşti sportivi care primesc în acest moment suma maximă, printre care: Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte,Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Veronica Cochelea şi mulţi alţii. 

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate