Cătălin Moroşanu, reacţie dură în cazul tinerei de 13 ani bătută de alte fete: "Am fost şi eu victima unor astfel de situaţii"

9 septembrie, 2020
8 catalin morosanu reactie dura jpg jpeg

Şi Cătălin Moroşanu a reacţionat după ce a văzut imaginile neaşteptate în care o tânără de 13 ani este bătută şi umilită de către alte trei fete. Sportivul îi îndeamnă pe părinţi să se gândească şi mai mult la copiii lor şi le oferă o variantă salvatoare, spune el. 

Campionul a reacţionat pe reţelele de socializare după ce a văzut clipul care a devenit viral pe Facebook în care o copilă de 13 ani este bătută, jignită şi umilită de alte trei fete. Întreaga scenă este filmată de către un băiat care le înseamnă pe adolescente să o lovească şi mai tare pe victimă. La un moment dat, acestea o pun la pământ şi o lovesc cu brutalitate şi cu mâinile şi cu picioarele. 

Scena e greu de privit, dar Cătălin Moroşanu spune că părinţii trebuie să ia atitudine şi să îi îndemne pe copiii lor să practice un sport. Şi el a fost victima unor astfel de violenţe. Iată declaraţiile:

"Am fost rugat să comentez situaţia de la Târgu Jiu, cu micuţa agresată de alte câteva fete. Din păcate, bullyinng-ul a devenit tot mai predominant în societate. De aceea am dus în ultimul an acea campanie naţională anti bullying în şcoli. Am discutat cu peste 1.000 de adolescenţi în această privinţă.

În copilărie, am fost şi eu victima unor astfel de situaţii. Eram un copil de la ţară, care nu avea un statut, iar ceilalţi încercau de fiecare dată să mă jignească şi să le fiu inferior. Mă simţeam neputincios de fiecare dată. Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanţă.

3 catalin morosanu despre copila de 13 ani batuta 1 jpg jpeg

Citeşte şi: Reacţia Iuliei Albu în cazul fetei de 13 ani bătută de alte trei adolescente

Sportul mi-a dat încredere în puterile mele, m-a făcut mai responsabil şi mi-a arătat o direcţie în viaţă. M-a învăţat că pot fi un om puternic, un campion. Sportul te educă în cel mai pozitiv mod cu putinţă, transformându-te din victimă într-un adevărat luptător. Atenţie, nu un viitor agresor, ci un om care se poate adapta situaţiilor din societate. Dragi părinţi, trimiteţi-vă copiii la sport. Încurajaţi-i să facă un sport. Din dorinţa de a-i proteja excesiv, le puteţi face rău pentru că se vor lovi de răutăţile societăţii. Sportul clădeşte caractere. Avem peste 1.000 de copii la sălile Scorpions, copii care au învăţat să se apere în faţa agresorilor şi care acum păşesc în societate mult mai încrezători. Copii care pot deveni un adevărat exemplu pentru societate.", spune el. 

Citeşte şi: Reacţiile vedetelor după ce o adolescentă de 13 ani a fost bătută şi umilită de alte trei fete: "Fără cuvinte. Fetiţe capabile de atâta violenţă"

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
meghan- harry
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg