Cătălina Ponor, după ratarea JO 2016: „A fost o zi tristă pentru noi“

18 aprilie, 2016
Catalina Ponor jpeg

Gimnasta e extrem de dezamăgită după ce a ratat cu echipa calificarea la Olimpiada de la Rio.

image

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a terminat ieri turneul preolimpic pe locul 7, din 8 participante. Practic, e pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic. Doar Coreea de Sud a obţinut un punctaj mai mic decât echipa României.

În condiţiile în care doar primele patru echipe merg la Jocurile Olimpice, competiţia finală se va da îtnre Brazilia, Germania, Belgia şi Franţa.

Pentru echipa României, antrenată de Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

image

Cătălina Ponor a obţinut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri (12,333), iar Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733). Ocolişan şi Vulcan au luat note mici la paralele (12,866, respectiv 12,800), iar Vulcan şi Zarzu, la sol (12,966, respectiv 12,466).

Nicolae Forminte, fostul coordonator al lotului feminin de gimnastică a lăsat de înţeles, pe contul său de Facebook, că se aştepta la acest eşec.

„Sunt la fel de trist, ca să nu spun bolnav de supărare. Nu mă întrebaţi vă rog ce s-a întâmplat sau care sunt cauzele, pentru că durerea cunoscătorului este infinit mai mare, pentru simplul motiv că nu poate urla adevărurile în gura mare. Şi asta pentru simplul motiv că nu ar ajuta la nimic. Încă o dată se adevereşte proverbul conform căruia nu poţi fi profet în propria ţară. Vinovăţia este colectivă. Nu pot decât să promit că, atât cât va depinde de mine, voi face totul pentru a pune umărul la redresarea gimnasticii“, a scris Nicolae Forminte.

Cătălina Ponor a reacţionat pe o reţea de socializare după ce echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

"A fost o zi tristă pentru noi, din păcate România nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. Pentru mine a fost cu atât mai trist cu cât am revenit special pentru această competiţie. Din păcate, nu a fost să fie! Nu ştiu ce va fi de acum înainte, dar vreau să mulţumesc tuturor pentru încurajări şi în special mulţumesc publicului brazilian care mi-a scandat numele. A fost unul dintre cele mai frumoase momente pentru mine, o senzaţie pe care nu am mai trăit-o de ceva timp. A fost extraordinar să concurez aici, la Rio! Am luptat pentru această echipă până la final şi am vrut să arăt că dacă îţi propui să faci ceva, vei reuşi să atingi acel obiectiv. Şi da, încă mai pot să concurez în ciuda vârstei, mai pot face gimnastică la nivel înalt", a fost mesajul Cătălinei Ponor.

image


Recente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg