Câte tipuri de protecţii pat exista şi care sunt recomandate, în funcţie de vârsta copilului?

4 aprilie, 2022
3 pat1 jpg jpeg

Când vrei să aduci mai multă linişte în viaţă ta de părinte, apelează la ajutorul celor mai apreciate protecţii de pat. În categoria acestora vei găsi o gamă diversificată de produse, de la bariere până la rulouri şi bumpere împletite.

Dacă ai un bebe cu vârstă până în 5 ani, aceste echipamente îşi vor îndeplini cu stoicism rolul de gardieni ai micuţilor. Iată ce tipuri de protecţii există şi cum să alegi modelul potrivit în funcţie de vârsta copilului tău!

Bariere XXL cu înălţimi ajustabile între 81 şi 96 cm

Barierele sau protecţiile laterale XXL sunt ideale pentru copiii cu vârsta între 0 şi 5 ani. Aceste modele sunt cele mai mari şi mai înalte pe care le poţi găsi în prezent, putând fi montate pe majoritatea tipurilor de paturi şi saltele. Lungimea generoasă asigură protecţia copilului pe toată laterala patului, iar înălţimea de până la 96 de cm permite acestuia să fie în siguranţă chiar şi atunci când stă în picioare pe pat. Prin conectarea mai multor bariere, poţi realiza o structură asemănătoare unui ţarc, protejând pe mai multe sau pe toate lateralele patului. Aceste protectii pat îţi vor oferi cu siguranţă mai multă linişte sufletească, având garanţia calităţii şi eficienţei.

Protecţii cu înălţimea ajustabilă între 69 şi 97 cm

Surori de categorie cu modelele prezentate anterior, aceste protecţii au înălţimi deosebit de ofertante, cuprinse între 69 şi 97 de cm. Sunt recomandate copiilor cu vârsta până în 5 ani şi asigură protecţia optimă pe una sau toate lateralele patului.

Margini de siguranţă rabatabile pentru pat

Marginile de siguranţă pot fi achiziţionate în diverse dimensiuni, modele şi culori. Se pot rabata la 180 de grade spre exteriorul patului, iar butoanele din dotare blochează plierea nedorită. Au o înălţime de 48.5 cm şi se recomandă să fie utilizate până la vârsta de maximum 5 ani. Modelele sunt potrivite pentru paturile cu saltea la suprafaţă sau saltea care intră în adâncimea patului maximum 15 cm.

Bumpere împletite sau tip rulou

Bumperele împletite şi cele tip rulou sunt printre cele mai apreciate protecţii de pat, datorită designului vesel şi texturii moi. Sunt foarte lungi şi oferă bebeluşului protecţie optimă şi un somn liniştit în pătuţ. Textura acestora împiedică lovirea bebeluşului de marginile patului şi îi protejează atât capul, cât şi restul corpului. Vei găsi modele disponibile în dimensiuni de la 250 cm până la 380 cm, ceea ce îţi va permite să alegi exact varianta potrivită patului utilizat de bebe. Se recomandă cu precădere micuţilor sub 3 ani.

2 pat2 jpg jpeg

Apărători cu bumper flexibil şi spumă cu memorie

Un mod excelent de a-ţi proteja copilul îl reprezintă apărătorile laterale cu bumper flexibil! Aceste protecţii de pat pot fi modelate în funcţie de necesităţi, obţinând unele variaţii de lungime, prin îndoire. Indiferent de lungime, modelele au lăţimea de 14 cm şi înălţimea de 19 cm, iar prin montarea lor te asiguri că micuţul nu cade din pat. Sunt potrivite copiilor cu vârsta sub 3 ani şi greutatea sub 15 kg, oferind siguranţă într-un mod mai relaxat, nefiind restrictive.

Mini bumperele

Recomandate copiilor sub 3 ani, mini bumperele sunt perfecte pentru vizite şi călătorii, fiind deosebit de uşor de transportat. Se instalează simplu şi te scapă de multe griji în călătorii. Tu ce protecţii pat crezi că ar fi potrivite pentru micuţul tău?Recente pe Ok! Magazine

Anna Nicole Smith, Getty (2) jpg
britney spears
 nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram (2) jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg