Catherine de Cambridge: Noua Prinţesă a inimilor

4 noiembrie, 2013
lady diana printul charles jpeg

Dacă Lady Di a fost Prinţesa inimilor, soţia Prinţului William are toate şansele să preia acest rol în sufletul britanicilor şi să-l ducă mai departe. Ducesa de Cambridge şi-a însuşit foarte bine rolul de soţie a viitoru­lui rege al Angliei şi acum, după ce a

Dacă Lady Di a fost Prinţesa inimilor, soţia Prinţului William are toate şansele să preia acest rol în sufletul britanicilor şi să-l ducă mai departe.

Ducesa de Cambridge şi-a însuşit foarte bine rolul de soţie a viitoru­lui rege al Angliei şi acum, după ce a adus pe lume un vlăstar care va moşteni într-o zi tronul Marii Britanii, şi-a consolidat poziţia la Buckingham. Felul în care se îmbracă, se exprimă şi chiar şi felul în care zâmbeşte sunt atent supuse observaţiei şi criticii presei, dar şi ale acelora care de-abia aşteaptă să surprindă un gest nepotrivit, pentru a o mustra. Nu este cazul, însă, căci Ducesa a învăţat bine lecţia protocolului, iar imaginea sa este net îmbunătăţită faţă de ziua în care a ajuns prima oară la Palat. Şi ce exemplu mai bun ar fi putut să urmeze decât pe cel al regretatei Prinţese Diana, mama Prinţului William, a cărei proeminentă figură persistă ca ieri în memoria britanicilor de rând.

image

Totul a început cu inelul de logodnă cu safir al Dianei, care a ajuns pe inelarul lui Catherine ca dovadă a imensei preţuiri a lui William, în octombrie 2010, în timpul vacanţei de zece zile în Kenya. Apoi, pe 29 aprilie 2011, britanicii au asistat la cea mai fastuoasă nuntă princiară din acest secol, comparabilă ca grandoare cu cea a Dianei şi-a lui Charles, din 29 iulie 1981.

Atunci, toţi au avut parte de-un déjà vu în momentul în care tânăra mireasă şi-a schimbat jurământul nupţial standard pe care trebuia să-l rostească în timpul ceremoniei religioase, oficiate în Biserica Westminster. Astfel, ea a renunţat la promisiunea de a-i fi supusă soţului ei, jurându-i doar să-l iubească, să-l aline, să-l onoreze şi să aibă grijă de el – la fel cum o făcuse şi Diana în faţa lui Charles.

Click pe următoarea!

Iar după ce a devenit parte a familiei regale britanice, Catherine s-a conformat şi a început să fie mai atentă la imaginea sa, fiind avertizată că toţi vor fi cu ochii pe ea. Aşa se face că în garderoba ei se regăsesc piese de îmbrăcăminte ce amintesc de simţul fashion al Dianei, Ducesa înţelegând repede faptul că, rămânând fidelă acestui stil vestimentar, nu poate da greş. O rochie retro de mătase verde, cu mâneci lungi, purtată la un eveniment oficial, o ţinută diafană fuchsia, care a luat ochii tuturor la o serată caritabilă, o rochie de catifea neagră, menită s-o scoată din peisaj la o gală de premiere, sunt tot atâtea exemple prin care Catherine ne lasă să înţelegem că e foarte conştientă de misiunea sa şi că mama soţului ei îi va servi drept model mult timp de-acum încolo.

În paralel, consilierii de la Palat au considerat necesar ca ea să primească asistenţă de specialitate pentru a face faţă vieţii publice şi unui soţ care trebuie să pună pe primul loc interesele ţării şi abia apoi familia. Prin această decizie, s-a încercat evitarea scenariului având-o ca principal personaj pe Prinţesa Diana, despre care se ştia că suferea de depresie şi că se simţea izolată.

Presiunea expunerii publice rămâne, însă, un subiect delicat, care a transformat-o pe Diana într-o victimă a anorexiei. În cazul lui Catherine, după logodna cu William, mulţi au suspectat-o că a căzut în aceeaşi capcană, însuşi Prinţul declarându-se îngrijorat de silueta filiformă a partenerei sale de viaţă. Temerile au rămas şi după naştere, când Ducesa a intrat, parcă, într-un adevărat maraton de slăbit, impunându-şi să revină cât mai repede la imaginea sa de femeie slabă. Şi se pare că a reuşit, căci primele sale apariţii oficiale, chiar înainte de botez, o arată suplă, tonifiată şi plină de viaţă. Să fie, oare, un alt şablon impus de Palat?

Click pe următoarea!

Dar Catherine pare să se fi adaptat noii sale condiţii mult mai rapid decât a făcut-o Diana, iar preocuparea similară pentru actele de caritate au ajutat-o să-şi definească mai bine statutul la Buckingham. Încurajată şi de înclinaţia firească a soţului său pentru actele umanitare, Kate a ales să patroneze mai multe asociaţii nonprofit, care se ocupă în special de problemele cauzate de consumul droguri, de sprijinirea tinerilor săraci ori de utilizarea artei ca terapie pentru copiii cu tulburări psihice sau de comportament.

E-adevărat că ipostazele în care tânăra ducesă apare alături de copiii bolnavi, împreună cu care citeşte, pictează ori poartă conversaţii vesele, sunt mereu comparate cu cele în care Lady Di vizita căminele de orfani, zonele defavorizate, spitalele cu copii bolnavi ori cu victime ale minelor ascunse. Iar pe Catherine nu poate decât s-o flateze o astfel de comparaţie, care o face şi mai populară în rândul supuşilor Palatului Buckingham.

Totuşi, deşi se îmbracă ca Diana, zâmbeşte ca ea şi urmează aceeaşi etichetă, soţia lui William vrea să se impună ca individualitate şi a dovedit deja că are stofă regală. Mai mult, ea vrea să revoluţioneze „codul de legi“ de la Palat, renunţând la bonele de la palatul Kensington şi alegând să locuiască cu mama sa, Carole Middleton, în perioada lăuziei, dar şi să se retragă o vreme din vizorul public. Ceea ce ne demonstrează, o dată în plus, că Ducesa nu intenţionează să se supună tuturor tradiţiilor de la Palat şi că-şi doreşte să aibă mână liberă în anumite privinţe. Precum mult iubita Lady Di!

foto: guliver/getty images/rex featuresRecente pe Ok! Magazine

ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia