Cazul înduioşător al tinerei căreia i se inflamează partea stângă din corp. Piciorul îi cântăreşte 45 de kg, însă nu îl amputează şi spune că se simte frumoasă

25 mai, 2021
1 mahogany geter jpg jpeg

Tânăra de 23 de ani visează la o carieră de model şi refuză amputarea piciorului care a ajuns să cântărească 45 de kilograme. Deşi i-a fost recomandată amputarea, Mahogany Geter refuză această opţiune.

Tânăra americancă din Knoxville, Tennessee, suferă de edem limfatic, o boală care afectează sistemul limfatic şi duce la acumularea excesivă de lichid limfatic sau fluid interstiţial.

Sistemul limfatic curăţă organismul, iar rolul său este crucial pentru sănătate şi imunitate. Edemul limfatic este o afecţiune care se dezvoltă încet şi odată apărut are de obicei evoluţie progresivă. Netratat edemul limfatic determină apariţia inflamaţiei cronice, apariţia de infecţii locale precum şi întărirea pielii, care, la rândul său, duce în continuare la afectarea sistemului limfatic şi modificarea formei diverselor părţi ale organismului.

Mahogany Geter s-a născut cu această afecţiune şi întreaga viaţă i-a fost marcată de chinul diagnosticului, de inflamaţia extremă a părţii stângi şi, desigur, de jignirile celor din jur.

Însă în ciuda tuturor hater-ilor, tânăra a ajuns să numere 8000 de fani pe Instagram şi să apară în cele mai în vogă publicaţii din lume.

Deşi condiţia sa este grea şi nefericită, uimeşte pe toţi cu decizia de a refuza amputarea piciorului imens. Ba mai mult, aspiră la cariera de model şi apare în fotografii pe social media extrem de încrezătoare, devenind astfel un simbol de acceptare.

Boala sa nu are tratament, din nefericire, însă se poate ameliora cu fizioterapie şi drenaj limfatic. Cel mai mult piciorul ajunge să cântărească 45 de kilograme, în condiţiile în care Mahogany Geter cântăreşte 136 de kilograme.

Tânăra a mărturisit: ”Nu m-am simţit niciodată frumoasă în copilărie şi credeam că Dumnezeu m-a blestemat. M-am simţit urâtă, o ciudăţenie a naturii. Apoi am decis să întorc diagnosticul în favoarea mea. De atunci, am învăţat să mă accept şi să mă onorez.”Recente pe Ok! Magazine

heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru