Cazul ├«nduio┼č─âtor al tinerei c─âreia i se inflameaz─â partea st├óng─â din corp. Piciorul ├«i c├ónt─âre┼čte 45 de kg, ├«ns─â nu ├«l amputeaz─â ┼či spune c─â se simte frumoas─â

25 mai, 2021
1 mahogany geter jpg jpeg

T├ón─âra de 23 de ani viseaz─â la o carier─â de model ┼či refuz─â amputarea piciorului care a ajuns s─â c├ónt─âreasc─â 45 de kilograme. De┼či i-a fost recomandat─â amputarea, Mahogany Geter refuz─â aceast─â op┼úiune.

T├ón─âra americanc─â din Knoxville, Tennessee, sufer─â de edem limfatic, o boal─â care afecteaz─â sistemul limfatic ┼či duce la acumularea excesiv─â de lichid limfatic sau fluid intersti┼úial.

Sistemul limfatic cur─â┼ú─â organismul, iar rolul s─âu este crucial pentru s─ân─âtate ┼či imunitate. Edemul limfatic este o afec┼úiune care se dezvolt─â ├«ncet ┼či odat─â ap─ârut are de obicei evolu┼úie progresiv─â. Netratat edemul limfatic determin─â apari┼úia inflama┼úiei cronice, apari┼úia de infec┼úii locale precum ┼či ├«nt─ârirea pielii, care, la r├óndul s─âu, duce ├«n continuare la afectarea sistemului limfatic ┼či modificarea formei diverselor p─âr┼úi ale organismului.

stanga
dreapta
2 mahogany geter jpg jpeg
3 mahogany1 jpg jpeg
4 mahogany2 jpg jpeg
5 mahogany3 jpg jpeg
6 mahony jpg jpeg

Mahogany Geter s-a n─âscut cu aceast─â afec┼úiune ┼či ├«ntreaga via┼ú─â i-a fost marcat─â de chinul diagnosticului, de inflama┼úia extrem─â a p─âr┼úii st├óngi ┼či, desigur, de jignirile celor din jur.

├Äns─â ├«n ciuda tuturor hater-ilor, t├ón─âra a ajuns s─â numere 8000 de fani pe Instagram ┼či s─â apar─â ├«n cele mai ├«n vog─â publica┼úii din lume.

De┼či condi┼úia sa este grea ┼či nefericit─â, uime┼čte pe to┼úi cu decizia de a refuza amputarea piciorului imens. Ba mai mult, aspir─â la cariera de model ┼či apare ├«n fotografii pe social media extrem de ├«ncrez─âtoare, devenind astfel un simbol de acceptare.

Boala sa nu are tratament, din nefericire, ├«ns─â se poate ameliora cu fizioterapie ┼či drenaj limfatic. Cel mai mult piciorul ajunge s─â c├ónt─âreasc─â 45 de kilograme, ├«n condi┼úiile ├«n care Mahogany Geter c├ónt─âre┼čte 136 de kilograme.

T├ón─âra a m─ârturisit: ÔÇŁNu m-am sim┼úit niciodat─â frumoas─â ├«n copil─ârie ┼či credeam c─â Dumnezeu m-a blestemat. M-am sim┼úit ur├ót─â, o ciud─â┼úenie a naturii. Apoi am decis s─â ├«ntorc diagnosticul ├«n favoarea mea. De atunci, am ├«nv─â┼úat s─â m─â accept ┼či s─â m─â onorez.ÔÇŁ