Ce avere are Vladimir Putin? Unii spun că el ar fi, de fapt, cel mai bogat om din lume

24 februarie, 2022
11 vladimir putin avere 3 jpg jpeg

Este cel mai bine păstrat secret al Rusiei, într-atât de bine încât, atunci când un jurnalist "Forbes" a încercat să afle cât de bogat este liderul de la Kremlin, a fost împuşcat.

De când a început criza militară din Ucraina, iar NATO ameninţă cu sancţiuni impuse Rusiei invadatoare, e firesc să ne întrebăm ce pierderi personale ar putea avea preşedintele Vladimir Putin, care conduce Federaţia Rusă ca un vajnic ţar modern.

Oficial, Putin câştigă în jur de 8,6 milioane de ruble pe an (149.000 de dolari) ca cel mai înalt funcţionar în stat, iar în declaraţia oficială de avere din 2018 (înainte de alegerile prezidenţiale) a trecut că ar deţine un apartament de 74 de metri pătraţi în St. Petersburg, două autovehicule din era sovietică şi o camionetă de teren.

stanga
dreapta
2 vladimir putin avere 3 jpg jpeg
1 vladimir putin avere 2 jpg jpeg
4 vladimir putin avere 5 jpg jpeg
3 vladimir putin avere 4 jpg jpeg
8 vladimir putin avere 9 jpg jpeg
6 vladimir putin avere 7 jpg jpeg
7 vladimir putin avere 8 jpg jpeg
5 vladimir putin avere 6 jpg jpeg
9 vladimir putin avere 1 jpg jpeg
10 vladimir putin avere 10 jpg jpeg

Îl vedeţi pe Putin stând în 3 camere la bloc şi conducând o Volga (pe care, culmea, chiar o are)? El, care poartă ceasuri scumpe cât un cartier întreg de blocuri şi este fan al mărcii Mercedes Benz?

3 vladimir putin avere 4 jpg jpeg

Fostul consilier al guvernului rus, Stanislav Belkovsky, a estimat că averea sa valorează aproximativ 70 de miliarde de dolari (97,4 miliarde de dolari), în timp ce finanţatorul american Bill Browder, care a făcut afaceri mari în Rusia, a declarat pentru "The Washington Post" că este mai degrabă de 200 de miliarde de dolari (278,4 miliarde de dolari). Şi asta în 2017! Dar sunt voci care susţin că ar fi chiar mai bogat de atât!

Unii spun că averea lui Putin ar întrece-o pe cea a tuturor oligarhilor ruşi, că ar fi cel mai bogat om din lume. El ar deţine mai multe vile, maşini, iahturi (unul dintre ele primit cadou de la Roman Abramovici), o flotă de avioane şi chiar palate prezidenţiale secrete în valoare de miliarde de dolari.

Pe lângă portofoliul imobiliar şi cel motorizat, Vladimir Putin ar avea o colecţie impresionantă de ceasuri de lux, o garderobă de costume realizate handmade, la fel ca şi încălţămintea, şi costume de sport exclusiviste – vorbim doar de cele folosite în clipurile de propagandă şi doar ce lasă să se vadă! 

10 vladimir putin avere 10 jpg jpeg

Mulţi au încercat să dea de urma banilor liderului de la Kremlin, însă cât de bogat este acesta rămâne un mister. "Forbes" caută răspunsuri la această întrebare de 20 de ani. Din păcate, preţul acestei informaţii s-a dovedit a fi prea mare. "Luăm în serios divulgarea averii personale, în special în Rusia. Editorul fondator al Forbes Rusia, Paul Klebnikov, şi-a riscat viaţa pentru această cauză. A fost împuşcat pe stradă la Moscova în 2004. La acea vreme, el investiga bunurile oligarhilor ruşi", scriu jurnaliştii de la "Forbes", citaţi de DC News.

Cum ar fi putut să ajungă să deţină cea mai mare avere de pe planetă? Acelaşi Bill Browder spune că Putin are în jurul său un grup de 50 de oligarhi, cu care se vede constant. Cu ei, ar fi încheiat o înţelegere de tipul: ”Îmi dai 50% din averea ta şi îţi las celelalte 50% – asta e afacerea. Dacă nu eşti de acord, el îţi va lua 100% din avere şi te va arunca în închisoare", spune Browder, care deţine informaţii de la oligarhii cu care el însuşi a făcut afaceri. Iar cea mai mare sursă de bani ar fi gigantul Gazprom, care valora în 2008 la bursă 369 de miliarde de dolari. Ulterior, a scăzut la 60 de miliarde, în urma unei devalizări mascate de o "proastă gestiune".

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson