Ce beneficii oferă cunoaşterea unei limbi străine

14 mai, 2021
1 limba jpg jpeg

Cunoaşterea unei limbi străine te ajută în mai multe direcţii decât îţi poţi imagina. Ai beneficii în plan personal şi profesional, aşa că este întotdeauna o idee bună să te apuci de învăţat, în cazul în care ai ignorat acest aspect în şcoală.

Limba engleză este, în momentul de faţă, cea mai vorbită limbă din lume. Se învaţă uşor chiar dacă eşti adult, mai ales dacă urmezi nişte cursuri organizate de instituţii serioase. Alege un curs care îţi oferă posibilitatea să studiezi în grup restrâns de persoane, pentru că asta îţi dă ocazia să comunici mai eficient cu profesorul.

În cele ce urmează am selectat cinci beneficii importante pe care le are cunoaşterea unei limbi străine.

Îţi antrenează creierul

Învăţând o limbă străină, se dezvoltă centrii de limbaj din creier, iar acest lucru are un impact incredibil asupra abilităţilor tale de comunicare. În afara acestui aspect, acest exerciţiu îţi va mări capacitatea de memorare, ceea ce te va sprijini în orice activitate pe care o vei desfăşura.

Confort financiar

Limba engleză este limba universală în toate domeniile de activitate, este limba vorbită în multinaţionale şi instituţii internaţionale, adică acolo unde sunt cele mai bune joburi, plătite corespunzător. Cunoscând bine o limbă străină, poţi să ţinteşti o astfel de poziţie. Însă, această abilitate va fi întotdeauna recunoscută şi apreciată, chiar dacă vei ajunge să lucrezi şi într-o companie mai mică. Având în vedere contextul economic actual, în fiecare firmă este nevoie de o persoană care să comunice eficient cu partenerii externi. Iar munca acestora este întotdeauna răsplătită.

Vacanţe mai interesante

Dacă ajungi într-o ţară străină, cunoaşterea unei limbi străine te ajută să poţi comunica bine cu localnicii, să afli informaţii interesante şi să descoperi locuri care lipsesc din ghidurile turistice. De asemenea, acest lucru te va face să simţi mai bine atmosfera locului în care te afli şi îţi va oferi experienţe de neuitat.

Studii în străinătate

Dacă eşti adult şi te gândeşti să te muţi în altă ţară, spre exemplu, studiile urmate în ţara respectivă te vor ajuta să-ţi atingi mult mai uşor obiectivul. Asta este una dintre variante, însă mai există şi alte aspecte. Poate că, la un moment dat, te hotărăşti să te perfecţionezi în domeniul în care te-ai instruit, iar acest lucru poţi să îl faci doar într-o ţară străină. În acest caz este absolut necesar să vorbeşti o limbă străină, de regulă engleza, pentru că este limba utilizată în cele mai bune instituţii de învăţământ.

Abilităţi sociale

Cunoscând o limbă străină, poţi să comunici bine cu persoane din alte ţări şi să legi prietenii interesante. Însă, aşa cum spuneam mai devreme, abilităţile tale de comunicare se vor îmbunătăţi atunci când îţi propui să înveţi, iar asta te ajută foarte mult să te integrezi într-un anturaj pe care ţi-l doreşti, să îţi lărgeşti cercul de cunoştinţe şi prieteni, iar asta contribuie decisiv la o viaţă socială bogată şi frumoasă.

Există, însă, şi alte beneficii pe care ţi le oferă cunoaşterea unei limbi străine, pe care le poţi afla de aici.

Foto: Pexels