Ce decizie a luat Lucian Mîndruţă în privinţa copiilor săi, la începutul războiului din Ucraina?

3 mai, 2022
278573744 10221853167780356 693885941099466627 n jpg

Aflat în vacanţă în Grecia, jurnalistul a dezvăluit ce plănuia să facă dacă ţara noastră ar fi intrat în război, după invazia rusă în Ucraina.

Lucian Mîndruţă este un om mereu informat, care caută să-şi formeze propriile opinii, nu să le preia pe ale altora, şi care caută soluţii în momente de criză. Declanşarea războiului în Ucraina a fost unul dintre acele momente în care jurnalistul a încercat să găsească soluţii alternative pentru familia sa, în eventualitatea în care şi România ar fi intrat în război, imediat după invadarea Ucrainei de către forţele ruse.

Aflat în vacanţă în Grecia, chiar înainte de a părăsi insula Thasos, unde merge de ani buni, Lucian Mîndruţă a făcut o mărturise în scris, pe Facebook, care i-a mirat pe mullţi. 

"Ea e Konstandina. La ea stau în Thassos de vreo trei-patru ani, de când vin cu bicicleta aici. E o gazdă minunată, dar anul acesta a fost ceva mai mult decât atât. În februarie, a doua zi după atacul rusesc, am sunat-o să întreb dacă ar şti un loc unde pot să-mi trimit copiii, în caz că lucrurile se înrăutăţesc şi cam cât ar costa. Îmi făceam calcule, căci nu sunt aşa bogat. N-a stat pe gânduri nicio clipă: “Păi, pot veni la mine, la casa părintească. Nu e la mare, e în Theologos, un pic mai sus pe deal, dar are încălzire şi bucătărie”, mi-a zis ea. “Şi cam cât ar costa pe lună?”, am întrebat-o eu. “Păi, plătişi şi voi curentul şi apa ăi asta e tot!”, “Cum adică, păi, chirie?”, am întrebat-o un pic uimit. “Nicio chirie. Sunteţi la nevoie, cum să vă mai iau şi chirie! Trimite copiii, am eu grijă de ei!”, mi-a zis. Până la urmă, am avut noroc. Războiul a mers prost pentru ruşi, aşa că n-a mai fost cazul. Dar m-am întors la Konstandina, cum fac în fiecare an: la o tură de bicicleta. Am stat la noul ei complex de câteva căsuţe cu piscină (recomand cu mult drag) şi m-am despărţit de ea astăzi. În spatele Konstandinei e Muntele Athos. Dar, în ochii mei, ea e mai înaltă."

Thassos este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă în Grecia pentru români.

FOTO: arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg