Ce meserii au avut primele doamne ale României

10 aprilie, 2019
1 prime doamne romania jpg jpeg

Ce profesii au avut Elena Ceauşescu, Nina Iliescu, Nadia Constantinescu, Maria Băsescu? Cu excepţia lui Carmen Iohannis căreia îi cunoaştem parcursul profesional, despre celelalte prime doamne ale României se cunosc prea puţine amănunte. Iată ce meserii au avut primele doamne ale României!

În ultimii 53 de ani, România a avut cinci preşedinţi, cu tot atâtea prime doamne la braţ. Despre Elena Ceauşescu se ştie că a terminat patru clase, dar când a murit, pe 25 decembrie 1989, era academician, doctor inginer, savantă de renume mondial, doctor în chimie, autor de studii de specilitate.

Despre celelalte prime doamne se ştiu foarte puţine amănunte pentru că acestea au preferat să fie discrete, ca să nu fie comparate cu Elena Ceauşescu care îşi băga nasul peste tot.

Ce meserii au avut primele doamne ale României: Elena Ceausescu, 70 de ani

I se spunea ”Cabinetul 2” pentru că Elena Ceauşescu decidea lucruri importante în ţara noastră.

A fost la cârma ţării alături de Nicolae Ceauşescu între anii 1965 şi 1989.  Se ştie că după ce a absolvit patru clase primare s-a mutat la Bucuresti, la fratele ei. Primul ei serviciu a fost ca muncitoare necalificată într-o fabrică de produse farmaceutice, iar apoi a lucrat ca muncitoare textilistă. La 20 de ani, devine membru PCR şi îl întâlneşte pe Nicolae Ceauşescu. Cei doi se căsătoresc în 1947. Unele surse istorice spun că Elena Ceauşescu a absolvit Institutul Politehnic, Facultatea de Chimie Industrială, însă avea un regim special şi mergea la ore când dorea. 

Până la alegera lui Nicolae Ceauşescu în funcţia de secretar general al PCR, Elena Ceauşescu a ocupat posturi modeste. Apoi, a început să urce de la directorul Institutului de Cercetare Chimică, la conducerea Partidului Comunist. Când a fost împuşcată, pe 25 decembrie 1989, era academician, inginer doctor şi savant de renume mondial.

Citeşte aici continuarea!Recente pe Ok! Magazine

vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE