Ce nume hollywoodian vine în România?

20 ianuarie, 2015
ioan carmazan foto best jpeg

El va compune muzica pentru filmul artistic de lungmetraj "Spovedanii", în regia marelui Ioan Cărmăzan, cu care de altfel americanul se va întâlni la Bucureşti, în vederea unei colaborări mai fructuoase şi mai solide între industriile de film americană şi română.

El va compune muzica pentru filmul artistic de lungmetraj "Spovedanii", în regia marelui Ioan Cărmăzan, cu care de altfel americanul se va întâlni la Bucureşti, în vederea unei colaborări mai fructuoase şi mai solide între industriile de film americană şi română.

Este vorba despre compozitorul american Dennis Dreith, care a contribuit la colona sonoră a unor filme cu încasări uriaşe, precum "Jurassic Park", "Braveheart", "Familia Addams", "Nopţi albe în Seattle" sau "Alliens".

Dreith vine la Bucureşti, iar acest lucru i se datorează actriţei româno-canadiane Claudia Motea, care după ce a avut cu el mai multe colaborări artistice în Los Angeles, a reuşit să-l convingă să se implice şi în industria românească de film. El va compune muzica pentru filmul artistic de lungmetraj "Spovedanii", în regia marelui Ioan Cărmăzan (foto stânga), cu care de altfel americanul se va întâlni la Bucureşti, în vederea unei colaborări mai fructuoase şi maisolide între industriile de film americană şi română.

image

"Sunt fericită că Dennis Dreith, unul dintre cei mai talentaţi compozitori, orchestratori şi dirijori de muzică de film din America, vine în România. Personalitatea sa în lumea filmului este recunoscută la nivel mondial, în fiecare an el participând ca invitat de onoare la festivalurile de film europene de la Cannes, Sarajevo, Paris, Berlin, Londra, sau la cele americane - Los Angeles, New York, San Francisco, Washington sau Seattle, unde susţine workshop-uri şi conferinţe de presă. Pentru România, Dennis Dreith va compune muzica filmului artistic Spovedanii, despre care sunt convinsă că va fi un nou succes al filmului românesc la nivel internaţional. Filmările vor începe în luna mai şi vor dura aproximativ două luni", a relatat actriţa Claudia Motea (foto jos), care de altfel va juca unul din rolurile principale feminine, dar şi semnează scenariul peliculei, scenografia aparţinând Dianei Meţiu. Filmul, al cărui scenariu aminteşte de "Amelie" sau "Nopţile Cabiriei", va avea o distribuţie remarcabilă şi va fi o co-producţie româno-americană.

image

Claudia Motea a cunoscut succesul în Canada atât ca actriţă, cât şi ca dramaturg, câştigând importante premii pentru actorie şi dramaturgie în cadrul festivalurilor de teatru şi film canadian: Best actress, Best Original Script, Best Production, Best Audience Award - şi o nominalizare Brickenden Award, care este similar cu Premiul de Excelenţă în dramaturgia canadiană - la London Theatre Film Festival.

Foto: Ziua de Cluj şi arhiva personalăRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate