Ce pensie are Alexandru Arşinel. Actorul în vârstă de 81 de ani nu poate sta departe de scenă

31 iulie, 2020
4 alexandru arsinel pensie 1 jpg jpeg

Are 81 de ani, dar nu poate sta departe de marea sa dragoste: actoria. Zeci de ani a urcat pe scena teatrelor şi continuă să o facă şi la o vârstă aşa de înaintată. După o carieră impresionantă, şi veniturile pe care acesta la primeşte sunt mari. A muncit, a primit aplauzele publicului, dar şi o pensie generoasă. 

Pe 4 iunie Alexandru Arşinel a împlinit 81 de ani. Marea sa iubire este actoria de care nu se poate desprinde deloc. Marele actor a dezvăluit în urmă cu aproximativ două luni că abia aşteapta să urce pe scenă din nou, ba chiar pregăteşte un spectacol: "Sigur că da (n.r. îi e dor de scenă), am vorbit cu Vasile Muraru, cu Alexandru Lulescu, cu Tavi Ursulescu...Sperăm să se redeschidă grădina de vară a Teatrului de revistă ”Constantin Tănase” şi să jucăm acolo. Aveam în plan o premieră. Acum, Dumnezeu şi autorităţile ştiu ce se va întâmpla.", spunea el. 

La o aşa vârstă, încă are energie pentru a urca pe scena teatrului. După atâţia ani de carieră, şi veniturile marelui actor sunt pe măsură. Potrivit declaraţiei lui de avere din 2018, de pe vremea când încă era manager la Teatru de Revistă, Alexandru Arşinel încasa 90.733 lei ca manager, 86.229 de lei din drepturi de autor, 33.720 de lei ca indemnizaţie de revoluţionar şi 58.116 lei ca pensie.

În total, Alexandru Arşinel a câştigat 268.798 lei, adică 22.399 lei (aproximativ 4.800 de euro) pe lună. Actorul primeşte şi ajutor financiar în calitate de îngrijitor al soţiei sale. Maria a avut un accident în urmă cu trei ani, când a căzut în cap pe scări, iar acum femeia nu îşi poate mişca decât mâna dreaptă.

Se ştie că Alexandru Arşinel nu mai este managerul teatrului sus menţionat, aşa că veniturile lui s-au micşorat. 

1 alexandru arsinel si sotia 1 jpg jpeg

Cum trăieşte Alexandru Arşinel la 81 de ani

În perioada de izolare, actorul a stat acasă alături de soţia care are probleme de sănătate. Au angajat o doamnă pentru a o îngriji, iar copiii le-au făcut vizite, nu şi nepoţii: "Da, o doamnă prietenă care se ocupă de soţie. Şi copiii, cei doi băieţi, au venit permanent, însă nu şi nepoţii, din păcate. (...) Băieţii i-au ţinut în casă pe nepoţi, însă ne-am auzit la telefon şi au venit să ne vadă din uşă. Am văzut că funcţionează aşa şi ne-am conformat.", a declarat actorul pentru click.ro. 

Cum şi-a cucerit Alexandru Arşinel soţia. Se iubesc de peste 50 de ani

Sunt de o viaţă împreună, dar îi uneşte aceeaşi dragoste. Astăzi, ea are probleme grave de sănătate, a rămas paralizată în urma unui accident nefericit, petrecut în casă, dar marele actor îi e aproape, aşa cum cum i-a fost şi ea în peste 50 de ani. Povestea dintre Alexandru Arşinel şi Marilena a debutat simplu. Anul acesta, pe 22 august, vor împlini 54 de ani de când s-au întâlnit.

“Soţia mea era destul de neabordabilă. Eu eram la începutul carierei mele, eram mai plinuţ, aveam un început de chelie, dar un anumit farmec, felul cum i-am cântat, i-am vorbit, a încântat-o până la urmă. Am încercat să ne cunoaştem. Relaţia nu s-a sudat din prima clipa, ci destul de greu, ne-au trebuit doi ani ani”, povestea Arşinel.

Foto: ClickRecente pe Ok! Magazine

Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG
nunta gimnastei Larisa Iordache cu Cristian Chirita   Instagram  (4) jpg
Dan Negru jpg
Disney   Becoming Karl Lagerfeld   Daniel Bruhl Theodore Pellerin (3) jpg
FotoJet Feli jpg
FotoJet Năstase jpg
George Clooney si Amal jpg
jennifer lopez ben affleck casa noua profimedia getty jpg