Ce pensie are Petre Roman la 74 de ani. Suma pe care o încasează lunar fostul premier

29 iulie, 2020
3 pensie petre roman jpg jpeg

Ani de zile a făcut parte din lumea politică, chiar şi din cea universitară, dar iată că acum se dedică familiei sale frumoase, soţiei şi fiului lor. Petre Roman are 74 de ani şi este pensionar. Iată cât încasează lunar de la statul român după zeci de ani de muncă. 

Înainte de revoluţia din anul 1989, Petre Roman activa în lumea universitară, acesta era specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului. Împreună cu soţia sa de la acea vreme, cu Mioara Roman, cei doi se dedicau învăţământului, amândoi erau profesori ce formau tinerii pentru viaţa profesională. În 1989, în decembrie, Petre Roman a avut un rol important. 

Acesta a luat parte la baricada din centrul Bucureştiului pe 21, 22 decembrie alături de tinerii revoluţionari. El a fost şi primul care a rostit de la sediul Comitetului Central prima declaraţie împotriva partidului comunist. Ulterior, el a intrat în politică, a devenit membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale. La 26 decembrie 1989, Petre Roman a fost numit prim-ministru, fiind primul premier al României post-decembriste, funcţie pe care a ocupat-o până în toamna anului 1991.

De atunci, Petre Roman s-a implicat activ în politică. Acum, la 74 de ani, acesta duce o viaţă liniştită, are şi o pensie decentă. Conform bugetul.ro, Petre Roman primeşte anual 38.500. Asta înseamnă că acesta are o pensie de aproximativ 3.200 de lei.

Într-un interviu pentru OK! Magazin, Petre Roman afirma că nu îi e teamă de bătrâneţe, are o dorinţă mare în schimb: "Nu-mi e teamă. Dimpotrivă. A deveni un om vârstnic înseamnă că trăieşti. Ăsta e un dar important: acela de-a te putea bucura în continuare de cele pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu am acum şi un motiv foarte puternic. Vreau să-mi văd copilul crescând şi ajungând om."

2 pensie petre roman 2 jpg jpeg

Petre Roman: ''Am aceeaşi greutate ca la 25 de ani''. Ce face pentru asta fostul premier

Are 74 de ani, dar e mai în formă ca niciodată. Petre Roman reuşeşte să aibă aceeaşi greutate ca la 25 de ani cu o dietă riguroasă de viaţă şi cu multe drumeţii. „Greutatea pe care o am acum este egală cu cea de la 25 de ani, când eram şi sportiv performant. Ca să-ţi menţii greutatea trebuie să fii atent la cât mănânci. Şi Silvia este iubitoare de munte, am convins-o şi pe ea, după care a devenit şi ea o pasionată de urcat”, a dezvăluit Petre Roman la Antena Stars.

Fostul premier recunoaşte că se avântă şi acum pe munte. „În fiecare săptămână, de 25 de ani, fac câte o ascensiune pe munte. Fie de la Sinaia, fie de la Buşteni, fie de la Predeal, fie de la Timiş. Asta a devenit o parte a vieţii mele, sunt dependent de această ascensiune. Îţi dă o stare de energie foarte bună şi chiar pentru mine înseamnă o capacitate sporită de creativitate”.

Foto: Recente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate