Ce s-a ales azi de prințesele războinice din serialul Xena: Lucy Lawless arată de nerecunoscut

6 aprilie, 2024

Protagonistele serialului de succes din anii ’90, "Xena: Prințesa războinică", și-au păstrat cariera și prietenia frumoasă de aproape 30 de ani.

Lucy Lawless Xena profimedia 0152166310 jpg

Înainte ca supereroii Marvel să invadeze pur și simplu Hollywoodul, Xena și Gabrielle luptau pe micul ecran în numele celor care nu se puteau apăra singuri, câștigând, astfel, admirația fanilor show-ului TV distribuit în nu mai puțin de 108 țări, între 1995-2001. Iar actrițele principale, Lucy Lawless (56) și Renée O'Connor (53), care s-au remarcat prin calități fizice de excepție în nelipsitele scene de luptă, au profitat din plin de succesul dobândit într-unul dintre cele mai emblematice producții TV din istorie. Și-au continuat activitatea în fața și în spatele camerei de filmat și, în ciuda distanței geografice care le desparte, au rămas în strânsă legătură atât profesional, cât și personal.

În mod surprinzător, nici Lucy, nici Renée n-ar fi trebuit să apară în Xena: Prințesa războinică. Prima opțiune a producătorilor, pentru personajul principal, fusese Vanessa Angel, însă britanica s-a îmbolnăvit subit și n-a mai putut călători. Apoi au oferit rolul altor patru actrițe, care, dintr-un motiv sau altul, s-au aflat și ele în imposibilitatea de a-l accepta, singura opțiune valabilă rămânând necunoscuta Lucy Lawless. Iar, în ceea ce o privește pe O'Connor, ea a fost distribuită abia după ce Sunny Doench a refuzat rolul pentru simplul motiv că nu voia să-și părăsească iubitul și să plece la filmări în Noua Zeelandă. Oricum, a fost o surpriză până și pentru Lucy să ajungă să joace în serialul preferat al marelui Quentin Tarantino.

Lucy Lawless în prezent
Lucy Lawless în prezent

Ea cochetase cu actoria în școală, când a jucat în câteva producții modeste, însă a studiat opera la facultate și a avut diverse meserii care nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu Hollywoodul. După ce-a renunțat la studiile superioare, a fugit în lume cu iubitul ei de-atunci, Garth Lawless, pentru a călători, nicidecum nu plănuia să ia cu asalt Cetatea Filmului. Ca să se întrețină prin Europa și Australia, Lucy a fost culegătoare de struguri în Germania și Elveția și, apoi, miner în carierele de aur. Într-un final, și-a încheiat aventura internațională și-a revenit acasă, în Noua Zeelandă, cu iubitul care devenise, între timp, soț și primul lor copil, Daisy. Mult mai responsabilă de când devenise mamă, Lawless s-a reprofilat și-a început să meargă pe la castiguri, ca să câștige bani din micile roluri din reclame și producții TV pe care le primea.

Debutul actoricesc și l-a făcut în Hercules: The Legendary Journeys și, după succesul avut cu acel rol, a primit propriul serial în care să-și etaleze calitățile fizice. Amazoana Xena a redefinit eroinele filmelor de acțiune, reprezentând acel girl power atât de cunoscut astăzi. Neobosită și impozantă pe micul ecran, la cei aproape 1,80m ai ei, actrița s-a menținut activă și ambițioasă și după încheierea serialului care a scos-o din anonimat. A jucat în Battlestar Galactica, The L Word, Spartacus, dar și Spider-Man și The Changeovers. Iar, anul acesta, a fost chiar denumită cea mai sexy apariție de la Festivalul de Film Sundance, după ce și-a făcut debutul regizoral cu documentarul Never Look Away, care o are în prim plan pe conaționala sa, Margaret Moth, o femeie cameraman de la CNN, care și-a riscat viața în zonele de război din lume. Odată ce i-a fost propus subiectul, l-a acceptat în 90 de secunde: „Margaret Moth e o femeie badass și ador asta!”, a spus dintr-un foc.

Putea să refuze subiectul, așa cum a făcut când i s-a propus să regizeze episoade întregi din Prințesa războinică și alte producții TV, însă provocările au tentat-o întotdeauna pe „Xena”. Acum a riscat și bine a făcut, pentru că documentarul ei - realizat în colaborare cu Wētā Workshop, compania neozeelandeză de efecte speciale care a lucrat la Dune și The Lord of the Rings - a fost cumpărat recent în SUA și Marea Britanie. Aflată într-un nou apogeu al carierei sale, Lucy primește scenarii de film și lucrează cu un scenarist de top la adaptarea unui roman.

  Are doi băieți cu co-creatorul serialului Xena

Fără prea multă experiență în regie și producție, Lawless spune cu convingere: „Am încredere în mine și, dacă pe mine mă mișcă subiectul, o să vă impresioneze și pe voi. Tot ce poți face ca artist e să-ți faci pe plac”, a conchis cea care beneficiază acasă de tot sprijinul partenerului ei de viață. Căsătorită pentru a doua oară, Lucy are doi băieți, pe Julius și pe Judah, cu co-creatorul serialului Xena, Robert Tapert. Prima ei căsnicie s-a încheiat în 1995, când a început să lucreze la producția TV care i-a schimbat viața atât pe plan profesional, cât și sentimental. Iar, atunci când nu lucrează la noi proiecte cinematografice, Lucy Lawless cântă pe Broadway, lansează CD-uri cu vocea ei clasică, de cea mai joasă tonalitate, sau se întâlnește cu cealaltă prințesă războinică, Renée O'Connor.

Renée O'Connor în prezent
Renée O'Connor în prezent

Spre deosebire de Lucy, actrița americană care-a interpretat-o pe Gabrielle în Xena și-a dorit de mică să cucerească Hollywoodul. Unul dintre profesorii ei din liceu a ținut să-i ia autograful fiind ferm convins că va ajunge o actriță de succes ulterior. Și, parțial, a avut dreptate. Renée n-a devenit vreo Angelina Jolie, vânată de paparazzi la orice colț de stradă, dar se bucură și-n prezent de o carieră fructuoasă în Cetatea Filmului. Nu atât în fața camerei, cât mai mult în spatele ei sau pe scenă. Urmându-și pasiunea, O'Connor a început să apară în reclame și mici producții TV încă de la 16 ani.

A făcut parte din The Mickey Mouse Club, după care a bifat The Adventures of Huck Finn pe canalul Disney și Changes a lui Danielle Steele, iar, de la 24 de ani, a început să-i dea replica mult mai vânjoasei și bătăioasei Xena. Rolul ei a cotrabalansat perfect apariția impunătoare a lui Lucy Lawless în fața camerei, cu toate că Renée era mai antrenată fizic decât actrița principală. După ce escaladase muntele Kilimanjaro și devenise expertă în arte marțiale, O'Connor își făcea singură cele mai multe cascadorii. Pasionată de cățărări, kickboxing, călărie și pictură, blondina din Xena: Prințesa războinică îi ținea piept mult mai impunătoarei Xena și impresiona publicul cu forma ei fizică desăvârșită. „Mi-a plăcut din prima de Lucy...”, spune interpreta lui Gabrielle. „Și, de-a lungul anilor, a rămas una dintre persoanele cu care îmi place să țin legătura”, a conchis O’Connor.

Lucy și Renée joacă împreună în drama TV My Life Is Murder
Lucy și Renée joacă împreună în drama TV My Life Is Murder

Când s-a încheiat serialul, fiecare a pornit pe drumul ei. Lawless a rămas în Noua Zeelandă, unde se filmase show-ul TV, iar Renée s-a întors în SUA, unde și-a întemeiat o familie și și-a înființat propria companie de producție de film, ROC Pictures. S-a căsătorit, în 2000, cu Steve Muir, cu care a făcut un băiețel, iar, după patru ani de mariaj, a divorțat și s-a mai măritat abia în 2017, cu Jed Sura, care i-a dăruit o fetiță. În ceea ce privește cariera, și-a vândut mai multe tablouri și, cu banii obținuți, și-a înființat casa de producție mult dorită. Mai nou, se bucură de succes în teatru, jucând în Uncle Vanya, Mary Poppins și Romeo and Juliet. „Sunt atât de mândră de Lucy! Și-a regizat primul documetar și-l duce acum pe la toate festivalurile de film din SUA”, spune O'Connor tot cu gândul la partenera ei din Xena, cu care se întâlnește adesea pentru a depăna amintiri împreună cu fanii lor împătimiți și-a se pune la curent cu noile lor realizări.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg