Ce s-a întâmplat cu actorii din M.A.S.H?

11 aprilie, 2012

Toată lumea îşi aminteşte de medicii din Spitalul Militar Mobil de Companie, cantonaţi în Coreea. Povestea M.A.S.H. se petrece de-a lungul a unsprezece ani

Toată lumea îşi aminteşte de medicii din Spitalul Militar Mobil de Companie, cantonaţi în Coreea de Sud. Povestea M.A.S.H. se petrece de-a lungul a unsprezece ani, timp în care medicii şi asistentele din armata Statelor Unite au grijă de răniţii care vin de pe front. Desigur, trăsătura comico-satirică a filmului este dată de firea jovială a doctorilor, care fac haz de necaz de situaţia în care se află. Dar haideţi să aflăm ce s-a întâmplat cu principalele personaje din serialul difuzat între anii 1972-1983!

Alan Alda, alias căpitanul Benjamin Franklin „Hawkeye” Pierce, prezent în toate sezoanele celebrului serial, are în prezent 76 de ani şi duce o viaţă liniştită după o frumoasă carieră cinematografică. Pe numele său adevărat Alphonso Joseph D'Abruzzo, acesta are în palmares nu mai puţin de şase premii Emmy şi tot atâtea Globuri de Aur. Deşi rolul din M.A.S.H a fost începutul şi totodată şi apogeul carierei lui, acesta a continuat să joace cu succes, cel mai recent rol al său fiind cel din Wanderlust (2012), unde a jucat alături de Jennifer Aniston, David Waid şi Paul Rudd.

Loretta Swit, cea care i-a dat viaţă personajul feminin al serialului, Margaret „Buze Ferbinţi” Houlihan, are 74 de ani şi este într-o mare formă. Deşi a jucat în multe filme, rolul de maior sexy, care de altfel a şi consacrat-o, a devenit emblematic pentru cariera sa. Între timp, actriţa a devenit un militant împătimit al drepturilor animalelor şi se implică în diferite proiecte ce vizează binele necuvântătoarelor.

Larry Linville a jucat rolul maiorului Frank Burns, cel şicanat mai mereu de ironicii Hawkeye şi McIntyre. Din păcate, actorul a decedat în 2010, la vârsta de 60 de ani, din cauza unei pneumonii, o complicaţie apărută după ce s-a operat de cancer. Deşi a jucat timp de cinci sezoane, acesta renunţat la serial după ce i-a expirat contractul, motivând că şi-a explorat până la epuizare personajul.

McLean Stevenson, cel care a interpretatrolul colonelului Henry Blake în sezonul din 1974-1975, a renunţat ulterior la serial din cauza frustrărilor legate de colegul său, actorul Alan Alda, spunând că este pus în umbra acestuia. Actorul a decedat în 1996, la vârsta de 68 de ani, din cauza cancerului la vezică.

Wayne Rogers are 78 de ani şi a jucat timp de trei sezoane rolul lui John „Trapper“ McIntyre, amicul cel vesel al doctorului Pierce. Şi acesta a renunţat la rol pentru că acesta ar fi fost mai puţin important decât cel al lui Alan Alda. Actorul a devenit în cele din urmă un investitor de success la bursă şi a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Ultimul său rol a fost într-un film realizat în 2003.

Garry Richard Burghoff, cel care l-a interpretat pe timidul şi simpaticul Eugene "Radar" O’Reilly, are acum 69 de ani. Actorul s-a retras din serial după 178 de episoade pentru a se dedica familiei, dar nu a putut sta departe de marele ecran prea mult timp. Acesta a revenit în filme precum „Love Boat”, “Walter”, “Daniel`s Lot”.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg