Ce salariu are Ion Caramitru, directorului Teatrului Naţional Bucureşti. De peste 15 ani ocupă această funcţie

24 decembrie, 2020
4 ion caramitru salariu tnb 1 jpg jpeg

Ion Caramitru este unul dintre actorii de marcă ai României. Are 78 de ani acum şi de aproximativ 15 ani ani ocupă funcţia de manager al Teatrului Naţional din Bucureşti. După atâţia ani de carieră, şi veniturile sale sunt pe măsură. 

În 1963 a urcat pentru prima oară pe scenă. De atunci, Ion Caramitru continuă să facă ceea ce iubeşte cel mai mult, teatrul, actoria, să activeze în domeniul care îl face şi fericit, îl face şi să sufere, şi să trăiească sentimente nebănuite. L-am văzut în multe roluri, i-am admirat talentul, l-am observat în filmul magistral "Liceenii" şi iată cum se împlinesc aproximativ 60 de ani de când îl vedem pe scenă. După atâţia ani de carieră, celebrul actor are şi venituri pe măsură. 

Din anul 2005, Ion Caramitru ocupă funcţia de directul al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB). Ce bunuri deţine, ce venituri încasează, toate aceste informaţii au devenit cunoscute odată cu publicarea declaraţiei sale de avere. Ion Caramitru deţine un teren în Moieciu de Sus şi două apartamente plus o casă de vacanţă. Acestea sunt proprietate comună cu soţia sa, Michaela. Mai are un apartament dobândit prin succesiune, pe care-l împarte cu sora sa, Elena Portier Caramitru. Soţia sa este proprietara unui apartament pe care l-a moştenit de la părinţi.

2 ion caramitru salariu tnb 2 jpg jpeg

Funcţia de director TNB este remunerată cu suma de 110.844 de lei, la care se adaugă veniturile câştigate din drepturi de autor, în valoare totală de 515.429 de lei şi banii obţinuţi în urmă contractelor de colaborare, 15.454 de lei. Ion Caramitru mai încasează şi o pensie de 72.377 de lei. În 2019, el a câştigat, în total, peste 710.000 de lei, scrie ziare.com.

Ce obiecte valoroase deţine Ion Caramitru

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Caramitru deţine mobilă brâncovenească estimată la o valoare de 8.000 – 10.000 de euro, o colecţie de icoane estimată la 10.000 de euro, tablouri cu ovaloare totală aproximativă apreciată între 6 şi 8.000 de euro şi statuete de o valoare de 3 – 4.000 de euro.

Citeşte şi: Averea actriţei Maia Morgenstern. Ce salariu are lunar ca manager la Teatrul Evreiesc şi cât de bine câştigă din drepturile de autor

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Ianis nuntă PNG
Iulia Vantur nunta lui Anant Ambani cu Radhika Merchant   Instagram (8) jpg
FotoJet Păunescu jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg