Ce se întâmplă astăzi, cu o zi înainte de funeraliile prinţului Philip. Ceremonia emoţionantă care va aduce lacrimi în ochii britanicilor

16 aprilie, 2021
3 profimedia 0604577837 jpg jpeg

Sunt momente grele la palatul Windsor, unde este depus trupul prin┼úului Philip. Preg─âtirile pentru ├«nmorm├óntare intr─â ├«n linie dreapt─â. Britanicii ├«┼či adio de la ducele de Ediburgh s├ómb─ât─â, 17 aprilie.

M─âsurile sanitare de prevenire a r─âsp├óndirii COVID au ├«mpiedicat desf─â┼čurarea funeraliilor cu fastul de alt─â dat─â. De data aceasta, Prin┼úul Philip al Marii Britanii nu va avea o ├«nmorm├óntare de stat, iar trupul s─âu nu va fi depus public pentru cet─â┼úenii Marii Britanii care vor s─â ofere un ultim omagiu.

ÔÇ×├Änmorm├óntarea nu va fi una de stat ┼či nu va fi precedat─â de un priveghi. Trupul Alte┼úei Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor ├«nainte de ├«nmorm├óntare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luat─â conform tradi┼úiei ┼či dorin┼úelor Alte┼úei Sale RegaleÔÇŁ, potrivit autorit─â┼úilor britanice.

ÔÇ×Aranjamentele de ├«nmorm├óntare au fost revizuite ├«n contextul pandemiei de Covid-19 ┼či cu regret cerem publicului s─â nu ├«ncerce s─â participe la orice eveniment din cadrul ├«nmorm├ónt─âriiÔÇŁ, se men┼úioneaz─â ├«n comunicatul oficial.

├Äns─â exist─â o ceremonie emo┼úionant─â, care se va desf─â┼čura ast─âzi, cu o zi ├«nainte de funeralii.

Potrivit comunicatelor oficiale, clopotele de la Westminster Abbey vor bate de 99 de ori ├«n memoria Prin┼úului Philip, vineri seara.  

Ce semnifică acest ritual? Se bate clopotul o dată pentru fiecare an din viaţa răposatului soţ al reginei Elisabeta a II-a.

De la ora 18:00 (17:00 GMT) va fi o bătaie pe minut în memoria regretatului prinţ consort, a anunţat Westminster Abbey.