Ce se întâmplă astăzi, cu o zi înainte de funeraliile prinţului Philip. Ceremonia emoţionantă care va aduce lacrimi în ochii britanicilor

16 aprilie, 2021
3 profimedia 0604577837 jpg jpeg

Sunt momente grele la palatul Windsor, unde este depus trupul prinţului Philip. Pregătirile pentru înmormântare intră în linie dreaptă. Britanicii îşi adio de la ducele de Ediburgh sâmbătă, 17 aprilie.

Măsurile sanitare de prevenire a răspândirii COVID au împiedicat desfăşurarea funeraliilor cu fastul de altă dată. De data aceasta, Prinţul Philip al Marii Britanii nu va avea o înmormântare de stat, iar trupul său nu va fi depus public pentru cetăţenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu.

„Înmormântarea nu va fi una de stat şi nu va fi precedată de un priveghi. Trupul Alteţei Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor înainte de înmormântare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luată conform tradiţiei şi dorinţelor Alteţei Sale Regale”, potrivit autorităţilor britanice.

„Aranjamentele de înmormântare au fost revizuite în contextul pandemiei de Covid-19 şi cu regret cerem publicului să nu încerce să participe la orice eveniment din cadrul înmormântării”, se menţionează în comunicatul oficial.

Însă există o ceremonie emoţionantă, care se va desfăşura astăzi, cu o zi înainte de funeralii.

Potrivit comunicatelor oficiale, clopotele de la Westminster Abbey vor bate de 99 de ori în memoria Prinţului Philip, vineri seara.  

Ce semnifică acest ritual? Se bate clopotul o dată pentru fiecare an din viaţa răposatului soţ al reginei Elisabeta a II-a.

De la ora 18:00 (17:00 GMT) va fi o bătaie pe minut în memoria regretatului prinţ consort, a anunţat Westminster Abbey.Recente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg