Ce-și doresc femeile după 45 de ani? Superbele Dana Săvuică și Dana Sota au răspunsul

10 octombrie, 2024

Alături de alte femei de succes din generația lor, cele două vedete le provoacă pe femei să nu se abandoneze și să-și redescopere strălucirea.

Romanita Iovan Dare to Shine cu Dana Sota si Dana Savuica  (15) jpeg

Mereu s-a discutat despre ce-și doresc femeile cu adevărat. Și, tot de atâtea ori, discuțiile s-au rezumat la perioada activă a lor, de până în 30-40 de ani sau de până la întemeierea unei familii, de parcă acest moment ar fi o piatră de hotar, după care nu mai vorbim despre feminitate, ci doar despre griji și responsabilități.

Dana Săvuică și Dana Sota, două femei model din punct de vedere al carierelor, dar și repere ale frumuseții, și-au propus să schimbe această stare de lucruri și să convingă cât mai multe femei să nu se abandoneze și să-și redescopere strălucirea.

Premisele sunt clare, spun ele, și toate sunt supuse judecății colective: „Când ești tânară, ești ocupată și flower power. După 45 de ani, dacă ești flower power… ești ineficientă. Când ești tânără, ești distrată și uiți lucruri și e normal. După 45 de ani, dacă uiți… ești senilă. Când ești tânară, poți fi nervoasă, e ceva normal. După 45 de ani, dacă ești nervoasă ești depășită, nu mai știi să gestionezi situațiile. Când ești tânără nu e nicio problemă dacă nu îți place căldură, după 45 de ani dacă te plângi că este prea cald și ai bufeuri… ești la menopauză și dacă ești la menopauză… ești bătrână și depășită. Când ești tânără e normal să arăți bine. După 45 de ani… de ce mai ai nevoie să arăți bine? Ce mai vrei să demonstrezi? Oricum dacă arăți bine… ești „din spate liceu, din față muzeu.” Cumva… tot ce e normal când ești tânără, după 45 de ani este patologic sau anormal sau te face să fii penibilă.”

Iată și motivul pentru care Dana Săvuică și Dana Sota vor să demonteze aceste prejudecăți și atitudinea societății față de femeia de 45 de ani, aducând o schimbare de paradigmă. Proiectul lor comun se numește Dare2Shine, adică „Îndrăznește să strălucești!”, pornind și de la inițialele lor comune, D.S.

Cele două vedete au dat startul campaniei în cadrul unei conferințe de lifestyle desfășurate în weekend la Cineplexx în Băneasa Shopping Mall, unde au participat nu doar doamnele interesate să-și își îmbunătățească viața, ci și alte vedete care susțin campania Dare2Shine. Printre acestea s-au aflat Romanița Iovan, Adina Halas, Raluca Moianu, Simona Pătruleasa, Eli Lăslean, Mirela VescanMaurice Munteanu, Gabriela Săvuică (sora Danei Săvuică, creatoare de bijuterii), Ava, precum și specialiști din zona medicală, precum dr. Iulia Roşu (medic specialist dermatolog), dr. Andreea Carp Velişcu (medic primar obstetrică ginecologie) și dr. Oana Nicolau (psihoterapeut de cuplu).



Recente pe Ok! Magazine

Andreea Marin se menține cu Pilates   Instagram jpg
Jennifer Lopez la Met Gala 2023 jpg
Richard Gere si Alejandra Silva Foto Profimedia jpg
Beverly Hills 90210 GettyImages 114743151 jpg
Alex Velea și Antonia 2 jpg
Harrison Ford și soția sa Calista Flockhart, Profimedia (2) jpg
Crina Abrudan la Paris Fashion Week cu colectia lui Denis Predescu   Instagram jpg
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
 Jennifer Lopez la premiera filmului Unstoppable de la Toronto   FOTO Instagram (1) jpg
Lisa Marie Presley  foto   GettyImages 144165499 jpg
FotoJet Leo jpg
Emme
Bruce Willis și fiice sale GettyImages 999066174 jpg
pamela anderson baywatch foto profimedia jpg
FotoJet J Lo (1) jpg
Daciana Sarbu si fiica ei, Irina Ponta, la nunta lui Valeriu Gheorghiță cu Monica Bîrlădeanu   Instagram 2 jpg
Dallas profimedia 0425392000 (2) jpg
Monica Barladeanu in prima rochie de mireasa by M Marquise la nunta ei cu Valeriu Gheorghita   Instagram (9) jpg