Ce sport ţi se potriveşte în funcţie de zodie?

13 august, 2021
1 shutterstock 1305068761 jpg jpeg

Dacă simţi că orice ai încercat în materie de fitness nu ţi s-a potrivit, încearcă şi o altă abordare!

Apelează la astrologie pentru a descoperi antrenamentul conceput pentru personalitatea ta.

Berbec

stanga
dreapta
2 shutterstock 56872903 jpg jpeg
4 shutterstock 1657474324 jpg jpeg
1 shutterstock 1305068761 jpg jpeg

Interval training

Pentru că vorbim de un nativ competitiv de felul lui, forma de exerciţiu fizic care i se potriveşte cel mai bine trebuie să fie una foarte intensă. Şi cum unui Berbec îi plac mişcările de tipul start-stop, antrenamentul pe intervale (serii de exerciţii de înaltă intensitate intercalate cu perioade de odihnă) se pliază chiar pe această preferinţă. Pentru că tu eşti genul care se plictiseşte uşor, schimbă tipurile de exerciţii de la un antrenament la altul (plank, flotări, ridicări de greutăţi), dar şi durata şi intensitatea lor.

Taur

Box

Tu şi ceilalţi membri ai zodiilor cu coarne aveţi nevoie să vă răcoriţi practicând sporturi care vă dau ocazia să... loviţi. Un sac de box este obiectul perfect pentru a elibera toată acea energie negativă acumulată pe parcursul zilei, fără să rişti, astfel, să răneşti pe cineva. În plus, tu vei fi cel responsabil cu impunerea ritmului şi a intensităţii loviturii, lucru care îi convine de minune unui Taur care vrea să fie mereu în control. Vei câştiga calm, relaxare şi o condiţie fizică de invidiat.

Gemeni

Boot Camp

Este un concept relativ pentru românii pasionaţi de fitness, fiind vorba despre o tabără care are ca scop pregătirea fizică de grup. Cum nativii din Gemeni sunt adevărate animale sociale, vor aprecia acest gen de escapade în peisaje naturale superbe, alături de mulţi alţi pasionaţi de sport, în care trebuie să urmeze un program zilnic de exerciţii, alimentaţie sănătoasă şi socializare. Pentru Gemeni, o astfel de ieşire este mult mai plăcută decât un weekend lent la mare.

Rac

Înot

Eşti un semn de apă, aşa că este cât se poate de normal că te vedem dând ture de bazin, la piscină, sau înotând viguros în mare. Îţi plac exerciţiile cardio şi eşti interesat să îţi lucrezi partea superioară şi abdominală a turpului, aşa că înotul este cel mai bun sport pentru tine. Trebuie doar să găseşti o locaţie în care să te simţi confortabil să-l pratici, altfel nu vei da randament sau vei abandona.

Leu

Zumba

Dacă eşti genul care nu se teme să se dea în spectacol, găseşte un studio de dans în care fiecare antrenament va semăna cu un show. Sigur, tu ştii că ai un scop când mergi la clasa de Zumba, dar nu vrei să simţi că totul este doar muncă, cu atât mai mult cu cât lenea Leului este proverbială. Zumba este modalitatea ideală de a-ţi canaliza energia şi de a te distra, făcându-te în acelaşi timp să uiţi că este o sesiune de transpiraţie.

Fecioară

Jogging

Nativului din Fecioară îi place rutina, aşa că nimic nu-i mai potrivit pentru el decât să dea ture de parc, alergând în natură, sau să înregistreze kilometri pe banda de alergat, la sală. Când eşti tu cu tine te simţi mai productiv, dar nu te deranjează prea tare nici să ai un partener de jogging. Important este să-ţi creionezi un program de sport şi să te apuci de el, căci firea ta meticuloasă te va ajuta să fii consecvent.

Balanţă

Ballet Fitness

Există două cerinţe majore pentru a face astfel de antrenamente, dragă nativule din Balanţă: trebuie să fii sociabil şi să ai ceva simţ artistic. Iar tu ai din plin aceste calităţi. La clasele de Ballet Fitness, te vei bucura de cele mai recente hit-uri în timp ce practici mişcări în stil de balet, de preferat împreună cu prietenii tăi. Cu alte cuvinte, nativul din Balanţă se bazează pe echilibru şi pe graţie pentru a se menţine în formă.

Scorpion

Pilates

Îţi place să faci sport şi să observi rezultatele, ca orice Scorpion adevărat. Obişnuieşti, de asemenea, să-ţi fixezi obiective şi să le atingi. Clasele de Pilates pot fi o provocare pentru tine datorită nivelului lor ridicat de intensitate. Este un antrenament în care tu continui să-ţi setezi limite şi să-ţi perfecţionezi forma şi rezistenţa musculară, având grijă ca mintea să fie implicată în aceeaşi măsură.

Săgetător

Ciclism

Nativul din Săgetător este cel mai fericit când este afară, aşa că şi sportul lui preferat trebuie să fie unul outdoor, ca să nu se plictisească. Investeşte într-o bicicletă bună şi ieşi în natură de câte ori ai chef! Vei câştiga libertatea de a călători oriunde doreşti şi de a transpira în tot acest proces. Atleţii din acest semn zodiacal dau randament doar dacă există o conexiune între corp, minte şi spirit.

Capricorn

Antrenament de forţă

Vorbim de un nativ disciplinat şi de încredere, care se dedică lucrurilor pe termen lung, astfel încât antrenamentele care necesită rezistenţă, răbdare şi precizie sunt cele mai potrivite pentru el. Prin exerciţiile de forţă de la sală, îţi poţi creşte masa musculară, în timp ce-ţi creezi noi obiective specifice şi măsurabile, aşa cum îi place unui strateg ca tine.

Vărsător

Sporturi de echipă

Pentru un nativ căruia îi place să fie înconjurat de oameni, precum Vărsătorul, cele mai plăcute antrenamente integrează munca în echipă, mai ales dacă asta implică prietenii. Îţi plac provocările şi entuziasmul tău atinge cote înalte atunci când ţi se propune să joci baschet, volei sau orice alt sport în care ai nevoie de coechipieri. Pentru tine, mişcarea vine mai mereu la pachet cu socializarea.

Peşti

Yoga

Îţi place starea de zen pe care ţi-o dă o sesiune de Yoga. Pentru tine, e important ca sportul să-ţi aducă nu doar avantaje fizice, ci şi o mai bună sănătate mentală. Partea de meditaţie pe care o încorporează clasele de Yoga te ajută să rămâi concentrat şi să-ţi calmezi orice nivel de anxietate. Îţi recomandăm să exersezi poziţiile de Yoga într-un cadru natural, care favorizează o bună oxigenare.

Foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg
ginghina11 jpg
Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg