Ce ținute au ales Majestatea Sa Margareta și Carmen Iohannis la Londra

6 mai, 2023

Iată ce au purtat reprezentantele țării noastre la recepția de stat de vineri și la ceremonia de la Westminster Abbey.

Majestatea Sa Margareta si Carmen Iohannis la incoronarea lui Charles jpg

Sosită încă de joi la Londra, Majestatea Sa Margareta a avut timp să se pregătească pentru întâlnirile prilejuite în aceste zile de încoronarea verișorului său regal, Charles al III-lea. După primirea călduroasă făcută de reprezentanți ai Casei Majestății Sale britanice, ai Guvernului britanic și ai ambasadei României la Londra, fiica cea mare a Regelui Mihai I și soțul său au luat parte la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regele Charles pentru Familiile Regale străine, șefi de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth.

Pentru această întâlnire formală, Custodele Coroanei române a îmbrăcat o rochie în clini de culoarea turcoaz, cu mâneci trei sferturi și nasturi îmbrăcați pe manșetă, pe care a accesorizat-o cu un set format din cercei și colier cu perle, celebra sa broșă reprezentând o margaretă (atât de personală, simbol al numelui său) și o pereche de pantofi cu toc argintii. 

La același eveniment, Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, sosită la Londra chiar în acea după-amiază, a optat pentru un ansamblu vestimentar formal, format din rochie etui și sacou scurt, cu prindere într-un singur nasture, într-o delicată nuanță pastelată de banan. Creația, care respectă protocolul comunicat, a fost realizată de casa de modă Ellis a designerului din Arad, Eli Lăslean, și a fost purtată cu pantofi cu toc roz și geantă plic albă.

Carmen Iohannis la Londra pentru incoronarea Regelui Charles al III lea (1) jpg

Astăzi, pentru ceremonia religioasă de la Westminster Abbey, soția lui Klaus Iohannis a ales tot un compleu, de data aceasta cu rochie și haină tip redingotă, în nuanța de turcoaz similară celei purtate de Majestatea Sa Margareta la recepția de stat. Carmen Iohannis și-a mixat ținuta cu o pereche de pantofi crem și o geantă cu lanț.

Iohannis jpg

Tot un compleu a ales și Custodele Coroanei, dar încadrat într-un outfit total uni, în culoarea albastru regal. Redingota din brocart, triplul șirag de perle, broșa prețioasă, clutch-ul, spectaculoa tocă fascinator semnată Ana Istodorescu și pantofii din piele întoarsă i-au dat un aer autentic Majestății Sale Margareta, care a fost la înălțimea evenimentului - la brațul Principelui consort Radu, a cărui „morning coat“ i-a dat o alură cu adevărat princiară.

Interesant este că ambele ținute ale doamnelor au fost realizate de creatoarea de modă Irina Schrotter. „Onorați să asigurăm ținuta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, în calitate de furnizor oficial al Casei Regale a României, și ținuta Primei Doamne a României, Carmen Iohannis, la Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea“, a transmis Irina Schrotter pe pagina sa de socializare.

FOTO: Administația Prezidențială, Casa Majestății Sale, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg