Ce urmează după moartea Reginei Elisabeta a II-a? Mâine, Charles al III-lea va fi proclamat rege

8 septembrie, 2022

Regina Elisabeta a II-a a Angliei, cea care a domnit nu mai puțin de 70 de ani pe tronul acestui regat, a plecat dintre noi, astăzi, pe 8 septembrie 2022. Elisabeta cea Mare avea 96 de ani și a fost cel mai longeviv suveran al Angliei.

Regina Elisabeta

În timp ce o lume întreagă încă nu reușește să-și revină din șoc, viața trebuie să meargă înainte în Marea Britanie, odată cu noul Rege Charles.

Pe măsură ce încep pregătirile pentru înmormântare, procesul de tranziție către un nou șef de stat începe imediat. Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, este de acum noul Rege al Angliei, deși protocolul spune că el va fi proclamat noul monarh a doua zi după moartea reginei. Mâine, când va fi proclamat rege, moștenitorul tronului va putea să-și aleagă orice altă titulatură în afară de cel așteptat, de Regele Charles al III-lea, folosind oricare alt prenume al său, precum Philip, Arthur sau George.

Regina Elisabeta a II a (8) jpg

Membrii familiei regale vor fi așteptați în zilele următoare să participe la un priveghi emoționant în jurul sicriului Reginei Elisabeta, care va fi depus la Catedrala St. Giles din Edinburgh.

Trupul neînsuflețit al Majestății Sale va urma să fie dus la Edinburgh cu trenul regal într-o călătorie de peste cinci ore. Copiii Reginei sunt așteptați să organizeze, apoi, un priveghi în jurul sicriului reginei - cunoscut sub numele de Priveghiul Prinților - în timp ce acesta se află în catedrală. Se așteaptă ca publicului să i se permită să treacă pe lângă sicriul Reginei Elisabeta pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Regina Elisabeta si printul Charles

Sicriul reginei va fi urcat, apoi, din nou în trenul regal și va fi dus înapoi la Palatul Buckingham din Londra. Odată ce trupul Majestății Sale se va întoarce la Palatul Buckingham, vor urma încă opt zile de doliu, o perioadă totală de zece zile, care se va încheia cu înmormântarea acesteia la Westminster Abbey.

funeral profimedia 0136070583 jpg

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg