Cea mai titrată gimnastă a lumii, Simone Biles, s-a calificat la Olimpiada de la Paris

8 iulie, 2024

Superstarul gimnasticii americane s-a calificat oficial pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august), unde speră să strălucească la trei ani după eşecul de la Olimpiada de la Tokyo.

Simone Biles   GettyImages 2160036162 jpg

Gimnasta americană Simone Biles e complet în elementul ei! Pentru cei care credeau că Olimpiada de la Tokyo a fost ultimul tren prins de sportiva Statelor Unite ale Americii, iată că aceasta e pregătită să performeze și la Paris, unde va participa la a treia olimpiadă din cariera sa.

La vârsta de 27 de ani, cvadrupla campioană olimpică de la Rio 2016 a câştigat probele americane de la Minneapolis. Cea mai titrată gimnastă din istorie (23 de titluri mondiale, patru olimpice) a parcurs un lung drum spre revenire de la coşmarul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, când s-a retras din mai multe probe, suferind de „twisties” (pierderea orientării în spaţiu), înainte de a vorbi despre problemele sale de sănătate mintală.

Simone Biles a stat departe de sala de antrenament timp de mai multe luni, revenind la competiţie abia în august 2023, moment în care s-a pus la îndoială capacitatea sa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris. Totuși, ea a impresionat din nou duminică, după ce a recâştigat titlul mondial la individual compus în toamnă la Anvers şi titlul naţional la individual compus în urmă cu trei săptămâni, și își va reprezenta din nou țara la Olimpiada de la Paris.

„Am ştiut după Tokyo că nu s-a terminat totul”, a asigurat câştigătoarea selecţiilor cu 117,225 puncte, care a gafat, totuși, și la Minneapolis, când a suferit o căzătură de pe bârnă.

Simone Biles va fi însoţită la Jocurile Olimpice de la Paris de Jordan ChilesJade Carey şi Hezly Rivera, dar și de gimnasta Suni Lee, campioana olimpică en-titre, care îşi face, de asemenea, o revenire emoţionantă după ce a avut probleme la rinichi care aproape i-au pus capăt carierei.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Lora la nunta religioasa cu Ionut Ghenu   Instagram jpg
Monica B si Valeriu G (10) (1) jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
The Pussycat Dolls, Profimedia jpg
Angie, Angelina Jolie, Profimedia (1) jpg
Dr  Gabor Maté, Profimedia jpg
Transilvanian Ninja cu Alin Panc, Varul Sandel, Sandu Lungu, Diana Matei, Cornel Palade (3) JPG
alexia eram mario fresh jpg
Millie si Jake PNG
FotoJet Presedinti jpg
Angelina Jolie și Akala, Profimedia (2) jpg
Nicole Kidman si fiica sa Sunday Rose, Profimedia (6) jpg
George Soare și Andreea Esca jpg
Chef Joseph Hadad 2024   instagram (4) jpg
Prezentare Catalin Botezatu la Paris Fashion Week la hotelul Ritz   PR (33) JPG
Fiica lui Michael Schumacher, Gina Schumacher, s a casatorit cu Iain Bethke   Instagram jpg
Pamela Anderson, Profimedia (5) jpg
FotoJet Nicole jpg