Cea mai titrată gimnastă a lumii, Simone Biles, s-a calificat la Olimpiada de la Paris

8 iulie, 2024

Superstarul gimnasticii americane s-a calificat oficial pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august), unde speră să strălucească la trei ani după eşecul de la Olimpiada de la Tokyo.

Simone Biles   GettyImages 2160036162 jpg

Gimnasta americană Simone Biles e complet în elementul ei! Pentru cei care credeau că Olimpiada de la Tokyo a fost ultimul tren prins de sportiva Statelor Unite ale Americii, iată că aceasta e pregătită să performeze și la Paris, unde va participa la a treia olimpiadă din cariera sa.

La vârsta de 27 de ani, cvadrupla campioană olimpică de la Rio 2016 a câştigat probele americane de la Minneapolis. Cea mai titrată gimnastă din istorie (23 de titluri mondiale, patru olimpice) a parcurs un lung drum spre revenire de la coşmarul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, când s-a retras din mai multe probe, suferind de „twisties” (pierderea orientării în spaţiu), înainte de a vorbi despre problemele sale de sănătate mintală.

Simone Biles a stat departe de sala de antrenament timp de mai multe luni, revenind la competiţie abia în august 2023, moment în care s-a pus la îndoială capacitatea sa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris. Totuși, ea a impresionat din nou duminică, după ce a recâştigat titlul mondial la individual compus în toamnă la Anvers şi titlul naţional la individual compus în urmă cu trei săptămâni, și își va reprezenta din nou țara la Olimpiada de la Paris.

„Am ştiut după Tokyo că nu s-a terminat totul”, a asigurat câştigătoarea selecţiilor cu 117,225 puncte, care a gafat, totuși, și la Minneapolis, când a suferit o căzătură de pe bârnă.

Simone Biles va fi însoţită la Jocurile Olimpice de la Paris de Jordan ChilesJade Carey şi Hezly Rivera, dar și de gimnasta Suni Lee, campioana olimpică en-titre, care îşi face, de asemenea, o revenire emoţionantă după ce a avut probleme la rinichi care aproape i-au pus capăt carierei.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg
Keanu Reeves și iubita sa, Alexandra Grant la MotoGP Grand Prix in Germania   profimedia 0888003884 jpg
banner gabriela cristea png
Michael Douglas și Catherine Zeta Jones, iulie 2024, Profimedia (6) jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Brad Pitt si Ines de Ramon la circuittul de Formula 1 de la Silverstone   profimedia 0888123505 jpg
Ca fetele, un nou film cu Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Lora, Alina Eremia si Marian Ralea (7) jpeg
margot robbie premiile critics choice 2024 getty2 jpg
Foto advertorial Altex
Maluma la Neversea 2 png