Cei mai cunoscuţi bucătari din lume

4 ianuarie, 2016
jamie oliver jpeg

Pasiunea pentru gătit îi defineşte. Şi tocmai această pasiune şi abilitate i-a făcut să ajungă printre cei mai cunoscuţi şi premiaţi bucătari din lume. Haideţi să vedem, aşadar, despre cine este vorba!

Cei mai cunoscuţi bucătari din lume: Jamie Oliver şi Gordon Ramsay

Jamie Oliver

Jamie Oliver provine dintr-un mic sat din Essex, numit Clavering, dar se poate mândri că a devenit o marcă internaţională. La 36 de ani, are 15 restaurante deschise în toată lumea, a realizat 14 formate de emisiuni de televiziune şi opt documentare despre alimentaţie sănătoasă şi obiceiuri culinare şi a publicat 15 cărţi cu acelaşi specific. Cu adevărat, un maestru într-ale bucătăriei! Şi e clar cine găteşte acasă!

Pasiunea pentru gătit l-a transformat în ambasadorul alimentaţiei sănătoase, iar televiziunea i-a dospit o aură de star. Din bucătăria proprie, „The Naked Chef“ dă lecţii de gastronomie, dar şi de supravieţuire într-o eră a fast foodului.

Citeşte aici totul despre viaţa lui Jamie Oliver!

Gordon Ramsay

Fără milă şi tipic scoţian, şcolit în Franţa şi răsfăţat al lumii stelelor Michelin, Gordon Ramsay e sinonimul perfecţionismului culinar, transpus în preparatele selecte ale unor temple gastronomice londoneze.

Acid din fire, iute la mânie, cu replici tăioase, reproşuri usturătoare şi glume nesărate. Aşa-l descriu foştii angajaţi şi cei care n-au reuşit să-i intre în graţii. Şi, într-adevăr, lipsa de profesionalism a bucătarilor şi lentoarea chelnerilor îl fac să ia foc. Iar comentariile îl scot, de-a dreptul, din minţi şi e în stare să te vâneze prin tot restaurantul, să te toace mărunt şi apoi să te coacă la foc mic, în stilul care l-a consacrat. Ce mai, Gordon Ramsay e un adevărat tiran în bucătărie şi are un caracter greu de digerat.

În sanctuarul lui de gusturi fusion şi haute cuisine e loc doar pentru un singur chef. Şi acela este el, creatorul unor fabuloase deserturi precum cheesecake cu vanilie, căpşune şi cremă de piper negru, panacotta cu ghimbir şi banană caramelizată sau luxurianta prăjitură cu alune şi zahăr brun, tăvălită în şampanie. Căci aşa arţăgos şi perfecţionist cum este, un veritabil „Coşmar în bucătărie“, Ramsay este genial. Iar pretenţiile lui sunt pe măsura celor 13 stele Michelin primite de-a lungul unei cariere de peste trei decenii.

Citeşte aici totul despre viaţa lui Gordon Ramsay!

Cei mai cunoscuţi bucătari din lume: Nigella Lawson şi Martha Stewart

Nigella

Este jurnalistă, personalitate tv şi ... chef! S-a născut într-o familie care deţinea o firmă de catering, aşa că nu a durat mult până Nigella şi-a manifestat pasiunea pentru gătit. A urmat cursuri renumite de gătit şi a ajuns chiar şi să scrie cărţi de bucate. Prima ei carte în domeniul gastronomiei, ”How to Eat” s-a vândut în peste 300.000 de copii, ajungând rapid un best-seller. Următoarea ei carte, ”How to be a domestic goddess”, i-a adus premiul de ”Autorul anului”. De aici, Nigella a avut de cules numai lauri şi s-a impus uşor în rândul celor mai cunoscuţi bucătari din lume.

image

Martha Stewart a moştenit pasiunea pentru gătit de la mama sa. Din copilărie, aceasta a fost atrasă de domeniul gastronomiei, aşa că apropiaţii nu s-au mirat când aceasta a dorit să studieze în acest domeniu. Ulterior, Martha a scris şi primele cărţi despre arta culinară, ceea ce a propulsat-o în atenţia tuturor. În prezent, averea sa se ridică la 638 de milioane de dolari, bani pe care i-a câştigat în urma activităţii ei în domeniul televiziunii şi al gastronomiei.

Alţi bucătari cunoscuţi: Antonio Carluccio, Gennaro Contoldo, Robert Rainford, etc.Recente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg