Cele mai influente celebrităţi din lume

19 aprilie, 2012

Prestigioasa săptămânală americană „Time“ a publicat clasamentul celor mai influente 100 de personalităţi din lume, top în care apar atât numele unor politicieni, cât şi cele ale unor artişti, sportivi, oameni de afaceri şi membri ai familiilor regale.

Prestigioasa săptămânală americană „Time“ a publicat clasamentul celor mai influente 100 de personalităţi din lume, top în care apar atât numele unor politicieni, cât şi cele ale unor artişti, sportivi, oameni de afaceri şi membri ai familiilor regale.

Lista întocmită de cei de la „Time“ include anul acesta un număr record de 54 de personalităţi care nu provin din Statele Unite ale Americii, au precizat editorii revistei.

Din lumea politicii, pe această listă apar preşedintele columbian Juan Manuel Santos, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, premierul italian Mario Monti, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama, secretarul de stat american Hillary Clinton şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care figura pe această listă în 2011, a dispărut în acest an.

Pe plan sportiv, baschetbalistul american de origine taiwaneză Jeremy Lin a fost inclus în premieră pe această listă prestigioasă, alături de fotbalistul argentinian Lionel Messi şi de jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic.

Din rândul artiştilor se remarcă solista britanică Adele, actriţa de culoare Viola Davis, cântăreaţa Rihanna şi creatoarea de modă britanică Sarah Burton, devenită celebră după ce a creat, anul trecut, rochia de mireasă pentru Kate Middleton, soţia prinţului William.

Vezi aici lista completă

De altfel,

, devenită prin căsătorie ducesă de Cambridge, apare şi ea pe listă, ca şi sora ei,

.

Pe lista celor mai influenţi 100 de oameni din lume mai apar preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, noul director general al grupului Apple, Tim Cook, şi grupul de piraţi cibernetici Anonymous.

Această listă anuală, care nu este un clasament, este întocmită pe baza recomandărilor expediate de corespondenţii săptămânalului „Time“, în urma unui proces de selecţie care durează mai multe luni.

Editorii revistei

sunt cei care decid asupra numelor incluse în lista anuală, cu excepţia categoriei

, selectată prin voturile exprimate online de cititorii publicaţiei.

Foto: TimeRecente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg