Cerceii cu perlă ai Elenei Lupescu valorează peste 600.000 de euro

26 aprilie, 2012
article 0 12bd6864000005dc 806 306x423 jpeg

Astăzi are loc licitaţia de la Salisbury, în cadrul căreia vor fi prezentaţi şi cerceii cu perlă primiţi în dar de Elena Lupescu de la regele Carol al II-lea al României.

Astăzi are loc licitaţia de la Salisbury, în cadrul căreia vor fi prezentaţi şi cerceii cu perlă primiţi în dar de Elena Lupescu de la regele Carol al II-lea al României. Carol al II-lea al României i-a oferit Elenei Lupescu, amanta şi mai apoi soţia sa, o pereche de cercei cu perlă, într-una dintre călătoriile lor în Europa. Perlele sunt considerate extrem de mari şi remarcabile prin forma şi culoarea lor - albe cu irizaţii pale în roz şi albastru. Consideraţi timp de 35 de ani pierduţi, cerceii au fost descoperiţi recent şi scoşi la licitaţie, având preţul estimat de peste 600.000 de euro.

image

Se pare că Elena Lupescu i-a oferit, la moartea sa, în 1977, unei prietene britanice care locuia, ca şi Lupescu, în Portugalia. Femeia i-a considerat însă mult prea pretenţioşi şi nu i-a purtat niciodată, lăsându-i la păstrare într-un sertar.

Abia după moartea sa, cerceii au atras interesul nepoţilor săi. Aceştia i-au scos din cutia de bijuterii uitată în sertarul mătuşii lor şi i-au dus la un expert care le-a spus adevărata valoare a bijuteriilor e de peste 600.000 de euro.

image

Expertul, care s-a ocupat de organizarea licitaţiei, susţine că descoperirea acestei perechi de cercei este cel mai important moment al carierei sale de peste 35 de ani şi că sunt, fără îndoială, cele mai preţioase bijuterii de care s-a ocupat.

Foto: Daily MailRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg