Charlie Chaplin, un dictator în amor. Scandalurile sexuale care i-au distrus cariera

14 februarie, 2022
9 chaplin2 jpg jpeg

Poate că a fost unul dintre  cele mai mari personaje de film din toate timpurile, dar Charlie Chaplin nu ar câştiga, cu siguranţă,  niciun premiu la categoria dragoste, asta dacă aruncăm un ochi asupra relaţiilor sale. În ciuda unei cariere cinematografice prospere, scandalurile l-au urmat pe Chaplin şi l-au determinat, în cele din urmă, să fugă din Statele Unite.

Mildred Harris

La vârsta de 29 de ani, Chaplin s-a căsătorit cu actriţa Mildred Harris, în vârstă de 16 ani, despre care credea că este însărcinată cu copilul său. Căsnicia a durat doar doi ani şi, deşi Harris a născut în cele din urmă primul său copil, acesta a murit doar trei zile mai târziu. Căsătoria lor s-a dovedit iniţial fructuoasă pentru Harris, care a primit tot mai multe oferte de filme. Totuşi, Chaplin nu i-a susţinut şi i-a pus la îndoială talentul din cauza vârstei sale fragede. Actorul a afişat în relaţia cu ea un comportament toxic.

Lita Gray

Chaplin a trecut rapid la a doua sa soţie, Lita Gray, în 1924, pe care a distribuit-o în filmul său, The Gold Rush. Încă o dată, actriţa în vârstă de 16 ani a susţinut că a fost forţată să se căsătorească cu Chaplin după ce a rămas însărcinată pe neaşteptate. Mai târziu, Gray a dezvăluit măsurile abuzive ale lui Chaplin, aventurile, inclusiv cererea sa de a face avort după ce ea a rămas însărcinată. Gray a suportat căsătoria timp de trei ani şi a născut doi băieţi înainte de a pleca. Lupta lor amară în justiţie a pus gaz pe foc. Gray a câştigat 100.000 de dolari pentru fiecare copil şi l-a defăimat public pe Chaplin, despre care spunea că e un playboy manipulator. Divorţul lor a fost, de fapt, cel mai mare scandal public de la Hollywood la acea vreme, şi i-a defăimat numele lui Chaplin.

Paulette Goddard

Nedescurajat de relaţiile sale eşuate, Chaplinţi-a continuat trseul amoros. Nouă ani mai târziu, s-a căsătorit cu fostul copil vedetă, Paulette Goddard. Când s-au întâlnit pentru prima dată, Goddard, care avea 22 de ani, l-a minţit pe Chaplin că are 17 ani, ceea ce nu l-a împiedicat pe Chaplin să o mute în conacul lui la scurt timp. Deşi anumite surse pun la îndoială legalitatea căsătoriei, cei doi au rezistat şapte ani împreună, înainte ca gelozia lui Chaplin să îi depărteze.  S-au despărţit la scurt timp după premiera din 1940 a filmului lor, Marele dictator. Spre deosebire de fostele sale partenere, Goddard , o starletă independentă, a cunoscut succesul înainte şi după relaţia lor, obţinând contracte cu Paramount Studios.

Oona O'Neill

Pe când avea 50 de ani, Chaplin a găsit dragostea adevărată în cea de-a patra căsătorie cu Oona O'Neill, în vârstă de 18 ani, fiica câştigătorului premiului Pulitzer Eugen O’ Neill. O actriţă aspirantă, Oona s-a întâlnit anterior cu  JD Salinger şi Orson Welles, asta înainte de a se stabili cu un bărbat de vârsta tatălui ei, în 1943. Diferenţa lor de vârstă nu a reprezentat nicio barieră, cei doi  devenind inseparabili. Au avut opt copii şi şi-au construit o viaţă în Elveţia, înainte de a se întoarce în SUA după exil. Împărtăşeau o magie inexplicabilă, O'Neill având grijă de sănătatea lui Chaplin până la moartea sa în 1977.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg