Chef Nicolas Boussin a revenit la Bucureşti pentru a prepara deserturi franţuzeşti originale
Cu puţin înainte de sărbătorile pascale, Chef Nicolas Boussin, ambasadorul culinar Grand Marnier şi unul dintre cei mai renumiţi patiseri din lume,a revenit la Bucureşti pentru a propune şi pregăti noi reţete de deserturi
Cu puţin înainte de sărbătorile pascale, Chef Nicolas Boussin, ambasadorul culinar Grand Marnier şi unul dintre cei mai renumiţi patiseri din lume,a revenit la Bucureşti pentru a propune şi pregăti noi reţete de deserturi franţuzeşti, realizate atent cu Grand Marnier, lichiorul creat după o reţetă unică.
Cunoscutul patiser de origine franceză, distins la nivel internaţional cu numeroase premii culinare, printre care şi cu titlul de Cel Mai Bun Chef Patiser din Franţa, şi-a împărtăşit talentul şi cunoştinţele inegalabile, surprinzând publicul cu reţetele sale deosebite, în cadrul unui Pastry Show plin de savoare, care a avut loc miercuri, 9 aprilie, la Le Club, în Herăstrău.
Chef Nicolas Boussin i-a încântat pe cei prezenţi la eveniment cu preparate precum: “Boule de Noel”,“Evolution Crepe Suzette PRO”şi“Finger Food Exotique”şi a uimit prin modul inovator de a combina ingredientele minuţios alese şi ingenios asamblate cu Grand Marnier Cordon Rouge, precum şi prin talentul aparte de a face un desert să arate ca o operă de artă.
Reţetele create de Nicolas Boussin, care au impresionat şi încântat publicul, îmbină melanjul delicat al ciocolatei albe, fructelor şi piureurilor de fructe, cu gustul rafinat Grand Marnier, folosit în pregătirea celor mai delicioase deserturi. Parfumul, savoarea de caramel şi aroma unică de portocale amărui şi lămâie, fac din Grand Marnier lichiorul preferat al celor mai talentaţi specialişti în arta preparării şi decorării produselor de patiserie din lume.
Chef Nicolas Boussin s-a alăturat departamentului de gastronomie Grand Marnier în anul 2003, reuşind să creeze în acest răstimp mai multe reţete unice, a căror originalitate este dată de unul dintre cele mai fine lichioruri din lume.
Încă din anul 1827, lichiorul Grand Marnier a fost asociat cu evenimentele culinare, datorită talentului remarcabil al lui Chef Escoffier, creatorul „Crepe Suzette” şi “Grand Marnier Souffle”. Chiar şi la aproape 200 de ani de atunci, Grand Marnier continuă să fie recunoscut pe plan internaţional în rândul elitei culinare şi a barmanilor, graţie mulifuncţionalităţii sale deosebite în ceea ce priveşte pregătirea celor mai delicioase mâncăruri, deserturi şi cocktailuri.