Cinci modalităţi de a face din 2022 cel mai bun an al tău de până acum

21 ianuarie, 2022
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg

O parte din magia fiecărui nou an constă în acel sentiment unic al unui nou început, plin de posibilităţi, în care beneficiezi de noi şanse de a-ţi atinge obiectivele, de a-ţi schimba stilul de viaţă şi de a deveni cea mai bună versiune a ta.

Totuşi, partea cu stabilirea rezoluţiilor este cea mai uşoară. Cel mai greu este să găseşti modalitatea potrivită pentru tine de a le pune în aplicare. Dacă nu este foarte clar pentru tine exact ce ai putea face ca să-ţi îndeplineşti toate dorinţele pe care ţi le-ai pus de Anul Nou, îţi prezentăm cinci modalităţi practice de a deveni mai eficientă şi mai concentrată pe ţelurile tale.

1.Fă o recenzie sinceră a anului care a trecut

Cea mai bună modalitate de a avea o perspectivă mai clară despre ce ai de făcut ca să îţi pui în aplicare rezoluţiile pentru 2022 este de a învăţa lecţiile trecutului. Asta nu înseamnă să trăieşti în trecut, ci, mai curând, să înţelegi ce nu a mers bine, de ce şi ce anume poţi face ca să ai rezultate diferite în viitor. Sinceritatea poate fi dificilă în astfel de momente, dar este absolut necesară, ca să poţi avansa. Este important, aşadar, să-ţi asumi rolul pe care l-ai jucat în diferite evenimente, pozitive sau negative, din trecut, ca să poţi deveni mai puternic, dar şi mai înţelept şi să eviţi repetarea aceloraşi tipare.

2.Defineşte-ţi stilul

Dacă nu ţi-ai definit încă stilul vestimentar, a venit momentul să te ocupi de acest aspect. După aproape doi ani în care garderoba ne-a fost dominată de hainele confortabile de stat acasă, e timpul să ne îndreptăm din nou atenţia sprea piesele vestimentare care ne exprimă personalitatea. Nu îţi mai place nimic din ce ai în şifonier? Profită de reducerile de iarnă pentru a-ţi crea o nouă garderobă capsulă, mizând pe piesele esenţiale care consideri că ţi se potrivesc. Nu uita nici de accesorii, care pot da un aer fresh sau mai interesant unor piese clasice. Desigur, orice ţinută este incompletă fără parfum, aşa că poţi încerca un produs nou şi la acest capitol. Dior, de exemplu, este un brand emblematic atunci când vine vorba de parfumerie şi care ţi-ar putea oferi surprize plăcute.

3.Obişnuieşte-te să foloseşti o agendă

O agendă, fie că este digitală sau pe hârtie, este mai folositoare decât îţi dai seama. Viaţa poate părea uneori haotică, pentru că ne luăm foarte multe angajamente fără să avem o perspectivă mai clară asupra timpului pe care îl avem la dispoziţie într-o zi. Când vei începe să-ţi notezi lucrurile, vei observa care sunt zilele mai aglomerate şi vei putea să redistribui anumite sarcini, astfel încât să ai timp pentru tot ce îţi propui, dar şi mai mult timp pentru odihnă, relaxare şi cei dragi. De asemenea, studiile de specialitate arată că persoanele care folosesc agende au tendinţa de a fi mai organizate, dar şi mai productive.

4.Creează-ţi o rutină de dimineaţă pozitivă

Felul în care îţi petreci dimineaţa dă tonul pentru tot restul zilei. Aşadar, este important să ai o rutină eficientă, care să te pregătească pentru tot ce ai de făcut. În acest sens sunt mai multe lucruri importante. În primul rând, este bine să îţi iei chiar şi câteva minute pentru a medita sau pentru a-ţi stabili intenţiile pozitive. Acest mic ritual te va ajuta să-ţi pui gândurile în ordine înainte să fii asaltat de zeci de alte informaţii. În al doilea rând, câteva minute de sport pot fi foarte benefice atât pentru corp, cât şi pentru minte. Zece minute de yoga sau de alte exerciţii te vor ajuta să te simţi mai dinamică întreaga zi. În ultimul rând, dar la fel de important, este un mic dejun hrănitor. Uită de micul dejun tip desert şi alege unul care conţine fructe, cereale integrale şi iaurt.

5.Urmăreşte-ţi progresul

Indiferent că vorbim despre obiectivele profesionale sau cele personale, este important să îţi urmăreşti progresul. Numai aşa vei avea o imagine de ansamblu asupra paşilor parcurşi şi îţi va fi mai clar ce ar trebui făcut pe viitor. În plus, aceasta este o modalitate excelentă de a te motiva atunci când ţi se pare că te-ai blocat şi nu mai ştii ce ai de făcut. Poţi folosi în acest sens o agendă sau un whiteboard, orice îţi este util ca să ştii unde te afli în raport cu ţelul pe care ţi l-ai stabilit.

Aşadar, dacă vrei ca anul acesta să bifezi ca realizată fiecare rezoluţie, ţine seamă de sfaturile de mai sus şi adaptează-le condiţiilor specifice stilului tău de viaţă.

Sursă foto: Pexels.comRecente pe Ok! Magazine

garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg