Cindy Crawford, la apusul carierei: ”Niciodată nu m-am crezut frumoasă”

2 februarie, 2016
Cindy Crawford GettyImages 499995692 jpeg

În toată această tevatură a retragerii a celebrului manechin ne-am adus aminte de un interviu inedit în care Cindy Crawford îşi rememora cariera. Haideţi să vedem ce spunea pe atunci!

Cindy Crawford

La vârsta de 20 de ani, în 1986, Cindy ajungea în New York, visând să devină supermodel. Pe atunci nu avea habar că va fi primul model care avea să se transforme în brand internaţio­nal, lansând clipuri cu exerciţii de fitness, game de înfrumuseţare şi chiar şi o linie de mobilier şi decoraţiuni. Mariajul cu Richard Gere, mai mare cu 17 ani decât ea, a transformat-o într-o adevărată divă a Hollywoodului, dar a ţinut numai patru ani.

În 1998, Cindy spune pentru a doua oară „DA!“, de această dată lui Rande Gerber, un fost model devenit antreprenor, cu care are doi copii, Presley (16) şi Kaia (14). Cei doi au şi în prezent o căsnicie fericită, asezonată că es­capade romantice sau vacanţe exotice alături de prieteni precum George Clooney, care este şi partenerul de afaceri al lui Rande. Fostul fotomodel a mărturisit într-un interviu că, la început, soţul ei i se părea prea bun ca să fie adevărat: „Când eram tânără, eram atrasă de relaţii intense, care se consumau rapid şi lă­sau urme. Iar când am început să am o relaţie cu actualul meu soţ, mă miram cât de matur e, cât de repede a devenit relaţia serioasă. Mă întrebam mereu unde e drama, poate e ceva în neregulă. Dar, de fapt, despre asta este vorba într-o căsnicie solidă, este ceea ce te face să vrei să ai copii cu omul acela“.

Cindy Crawford, Kaia Jordan Gerber, Presley Walker Gerber, Rande Gerber

Însă succesul ei n-a venit fără câteva lecţii dure de la viaţă. Iar Cindy, care împlineşte 50 de ani în februarie, ni le împărătşeşte în noua ei biografie, Becoming, pe care ea o descrie ca pe un „manual despre viaţă“. „Această carte este felul meu de-a reflecta asupra experienţe­lor avute, care m-au schimbat, m-au ajutat să devin mai înţeleaptă şi care îi pot ajuta şi pe ceilalţi. Nu sunt multe secrete sumbre dezvă­luite, este o carte despre călătoria personală în lumea asta“, a adăugat ea. În acest interviu, Cindy vorbeşte despre ascensiunea rapidă în domeniul modellingului, grijile pe care le are odată cu adolescenţa copiilor ei şi de ce duce şi acum o luptă cu imaginea despre sine.

Cum te vedeai când ai început cariera de model?

Cindy Niciodată nu m-am crezut o femeie fru­moasă. La începutul carierei aveam un respect de sine extrem de scăzut şi mi-a luat mai bine de zece ani să mă simt bine în pielea mea, să zâmbesc cum trebuie şi să ştiu exact ce vreau în faţa aparatului foto. Dar chiar şi azi, când mă privesc în oglindă, văd un chip plin de im­perfecţiuni. Niciodată nu m-am crezut perfec­tă, dimpotrivă.

Acceptarea acelei aluniţe celebre te-a ajutat să urci mai uşor în carieră?

În copilărie, nu mă deranja, dar în adolescen­tă am vrut s-o îndepărtez pentru că se făcea mişto de mine pe această temă. Dar, bineînţe­les, cu timpul am acceptat-o, mai ales că a fost semnul distinctiv în aspectul meu ca model.

Cum explici evoluţia ta rapidă în lumea supermodelelor?

Am avut norocul să aterizez în această lume într-o perioadă în care se căuta altce­va decât blonda clasică cu ochii albaştri. Look-ul meu era mult mai accesibil, mai co­mercial, eram privită ca „the girl next door“. Eram genul mai atletic, ceea ce m-a ajutat foar­te mult. Asta cred că a fost, sincronizarea per­fectă cu vremurile acelea.

4 ani şi un divorţ. Cindy şi Richard Gere s-au cunoscut în 1987. Au ajuns la altar, dar povestea s-a destrămat când ea avea doar 25 de ani, iar el 42.

Obţinuseşi o bursă universitară în domeniul chimiei, dar ai riscat totul şi ai venit la New York ca să devii model. Cum erau vemurile atunci?

Unul dintre lucrurile care m-au enervat te­ribil la vremea aceea a fost faptul că profesorii nu concepeau că poţi să fii inteligentă, să ai o părere la cursurile lor, dacă arătai bine. Oame­nii încă se mai judecă unii pe alţii în funcţie de aspectul fizic. Chiar şi fiica mea, Kaia, se preo­cupă prea mult de felul în care îi stau sprânce­nele sau de cum e îmbrăcată. E greu, în special pentru fete.

Şi cum ai surmontat prejudecăţile legate de lumea modellingului?

Când am renunţat la colegiu pentru a face carieră în modelling, toată lumea mă considera o prostuţă şi era greu să funcţionez cu ştampila asta. Dar, în cele din urmă, am reuşit să ignor toate comentariile negative, gândindu-mă că aceste lucruri nu fac decât să spună ce fel de oameni sunt cei care judecă superficial.

Ai avut un şoc când ai ajuns la New York?

Eram foarte naivă la început. Totul mi se părea foarte rapid, parcă era o altă lume, iar eu eram un intrus. Lumea era prea sofisticată pentru ceea ce însemnam eu atunci şi mi-a luat mult timp să mă obişnuiesc să fiu în preajma celebrităţilor sau a oamenilor influenţi.

Cum o înveţi pe fiica ta să depăşească, la vârsta ei, presiunile exterioare?

Cred că cel mai important e să aibă o imagi­ne sinceră despre sine şi o relaţie sănătoasă cu propriul corp. Încerc s-o conving că nu trebuie să pună atâta preţ pe aspectul fizic. Vreau să mănânce corect, astfel încât să nu se gândeas­că niciodată la diete. Noi, femeile, e important să înţelegem că suntem diferite.

Care este cel mai bun sfat pe care poţi să îl împărtăşeşti femeilor care vor să arate bine şi să fie fit?

Nimic nu e mai important decât mişcarea. Eu, în prezent, merg la sală de trei ori pe săp­tămână şi mănânc foarte sănătos. Nu mai pot mânca cum mâncam la 20 de ani şi nici nu mai beau vin, pentru că îmi congestionează tenul.

Când ai scris volumul Becoming şi ce speri să înveţe cititorii din ea?

Am vrut să adun într-o carte momentele importante din trecutul meu şi momente care îi pot inspira pe alţii să-şi urmeze visurile. În­totdeauna mi-au plăcut poveştile cu zâne şi mereu am crezut că visurile pot deveni rea­litate. Jumătate din lupta pe care o ducem în viaţa asta este pentru a crede în noi. Şi lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să renunţe, chiar dacă lucrurile nu ies cum ne-am imagi­nat la început.

Interviu: Veronica Parker/Famous. foto: guliver/getty images



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg